Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Waarom likken honden?

Honden likken om verschillende redenen. Soms doen ze dit om zichzelf te verzorgen en om hun vacht en huid te reinigen. Likken kan ook helpen om overtollig haar en huidschilfers te verwijderen. Andere redenen waarom honden likken zijn om zichzelf te koelen, om zichzelf te kalmeren, of om aandacht te vragen. Soms likken honden ook om iets te proeven of om iets te onderzoeken. In sommige gevallen kan likken ook een teken zijn van stress of angst. Als je twijfelt of je hond normaal gedrag vertoont, is het altijd het beste om contact op te nemen met een dierenarts voor advies.

Jullie hebben nog meer vragen over het likken van honden. We gaan in dit artikel zoveel mogelijk op in.


Waarom likken honden elkaar?

Likken tussen honden kan dienen als een manier om sociale banden te versterken en om hun rangen binnen de roedel te bepalen. Honden likken elkaar ook om zichzelf te verzorgen en te reinigen, net zoals ze dat bij zichzelf doen. Soms likken honden elkaar om zich te koelen of om zich te kalmeren als ze gestrest zijn. Als je ziet dat je honden elkaar veel likken, is het meestal een teken dat ze het goed met elkaar kunnen vinden en een hechte band hebben.


Waarom likken honden aan je voeten?

Sommige honden likken mensen om aandacht te vragen of om een beloning te krijgen, terwijl andere honden het doen om te laten zien dat ze onderdanig zijn. Soms likken honden ook aan mensen om te laten zien dat ze hen beschermen. In het geval van aan je voeten likken, kan het zijn dat de hond de geur van je voeten lekker vindt, of dat ze gewoon willen laten zien dat ze blij zijn je te zien. Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond anders is, dus het is mogelijk dat er andere redenen zijn waarom jouw hond aan je voeten likt.


Waarom likken honden aan je handen?

Dit is eigenlijk vergelijkbaar met waarom honden aan je voeten likken. Het is een manier om met je te communiceren. Sommige honden vragen om aandacht en omdat ze je aardig vinden, maar het kan ook zijn dat ze honger of dorst hebben. Dit verschilt dus ook weer per hond.


Waarom likken honden aan je gezicht?

Honden likken vaak het gezicht van mensen omdat ze de geur van de persoon willen opsnuiven. Honden communiceren veel met hun neus en likken daarom vaak het gezicht van mensen om meer te weten te komen over hun geur. Honden likken ook vaak het gezicht van mensen om aandacht te vragen of om te laten zien dat ze blij zijn om iemand te zien.


Waarom likken honden aan hun poten?

Heb je je ooit afgevraagd waarom honden aan hun poten likken? Hoewel het voor mensen misschien een beetje vreemd lijkt, is likken eigenlijk heel normaal en dient het voor verschillende functies. Ten eerste helpt het hen hun poten schoon te houden. Ten tweede maakt likken endorfine vrij, dat werkt als een natuurlijke stressverlichter voor honden en geeft hen troost, zoals een warme knuffel van ons mensen. Ten slotte kan likken ook de jeuk verlichten die veroorzaakt wordt door allergieën of andere huidirritaties.

Het kan ook zijn dat er iets pijn doet aan hun poten. Houd ze dus goed in de gaten als het echt overmatig is.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen