Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Speelgoed voor cavia

De cavia is een actief en nieuwsgierig beestje. Ze hebben behoefte aan veel uitdaging, want anders gaan ze zich snel vervelen. Om ze lekker bezig te houden zijn er veel verschillende cavia speeltjes, zo kun je deze knaagdiertjes op een hele uitdagende manier de hele dag (of nacht) bezig te houden.

Een cavia is in het wild bijna de hele dag bezig met het zoeken naar voedsel of het communiceren met soortgenootjes. De cavia die we als huisdier hebben heeft dat veel minder. Hun voedsel krijgen ze zo ongeveer op een presenteerblaadje aangereikt. Omdat we zo goed voor onze cavia’s zorgen hebben ze een lui leventje en missen ze de nodige uitdaging.

Leuk speelgoed voor cavia’s is daarom een aanrader! Met uitdagend speelgoed blijft je cavia in beweging en zorg je ervoor dat meneer of mevrouw cavia niet hoeft te vervelen. We hebben daarom het leukste speelgoed voor cavia’s bij elkaar gezet in dit lijstje.


Beste speelgoed voor cavia: dit is onze top 5

De cavia is super intelligent. Het kan dus geen kwaad om regelmatig te zorgen voor wat nieuw speelgoed. Heb je geen idee wat je allemaal kunt kopen op het gebied van speelgoed voor cavia’s? Geen probleem! Doe eens wat inspiratie op met ons overzichtje met het leukste speelgoed voor cavia’s.

Dit zijn de 5 beste en leukste speelgoed voor cavia’s van 2024:


1. Cavia speelhuisje kasteel XL

Met dit leuke speelhuis zal je cavia zich als een koning te rijk voelen. Dit cavia kasteel heeft daarom royale afmetingen. Het cavia huis is gemaakt van duurzaam hout, 9mm dik vuren triplex om precies te zijn, en kun je helemaal naar je eigen wensen stijlen. Met verf of andere creatieve versiersels zorg je er voor dat dit speelhuis perfect bij de rest van je kamer past. De afmetingen van het caviahuisje zijn 45 x 35 x 90 cm en er zit een trap bij. Je kunt verschillende van deze huisjes met elkaar combineren. Neem twee van deze cavia huisjes en gebruik de trap om de huisjes te verbinden. Ontzettend leuk speelgoed waar je cavia, of een ander knaagdier natuurlijk, wel even zoet mee zal zijn.

Het huisje kan gemakkelijk uit elkaar gehaald worden. Dat is lekker praktisch want dit cavia huis is erg groot. Eenmaal uit elkaar kun je het na gebruik gemakkelijk in een kast opbergen.


2. Complete set met houten cavia speelgoed

Hoe kun je een cavia bezig houden? Met een hele set aan speelgoed natuurlijk. Dit speelgoedpakket bestaat uit maar liefst tien stuks houten cavia speelgoed. Dat zorgt niet alleen voor de nodige afwisseling, het houten speelgoed is ook nog eens goed voor de tandjes van de cavia. Deze set bestaat uit  een halter, eenwieler, een knaagblok, cavia schommel, dennenappel, een ladder, een wip een schorsen bal en een knaag touw. De set is gemaakt van duurzaam hout en bevat geen giftige stoffen en is dus helemaal veilig om te gebruiken als cavia speelgoed.

Met deze houten speelgoed collectie ben je in één keer klaar en kun je zorgen voor flink wat uitdaging en activiteit voor je cavia. En omdat je een set koopt ben je ook nog eens goedkoper uit dan wanneer je alles los zou kopen.


3. Houten knaagdier speelgoed

De snijtandjes van een cavia groeien 6 tot 8 centimeter per jaar. Daarom moet je dus altijd zorgen dat een cavia iets heeft om op te knagen. Dit houten cavia speelgoed is hiervoor helemaal geschikt. Het hout is vrij van pesticiden en dus helemaal veilig om de tandjes in te zetten. Het hout smaakt naar appel, dus dit speelgoed zal dus al snel favoriet worden bij je cavia. De speelgoed set is van goede kwaliteit en is moeilijk kapot te krijgen. Je cavia (en jij dus ook) zullen er daardoor lang plezier van hebben.


De set speelgoed voor cavia’s bestaat uit onder andere knaagsticks, een touw om op te knagen, een dumbbell en nog veel meer leuke dingen die kunnen rollen of geluid maken. Genoeg variatie dus om je cavia te entertainen. Zowel in de kooi als daarbuiten.


4. Trixie houten speelkasteel

Dit houten speelkasteel is perfect voor allerlei soorten knaagdieren, ook voor cavia’s dus. Het houtschors uiterlijk geeft het geheel een robuuste uitstraling en omdat dit speelhuis is gemaakt van hout maakt het echt niet uit wanneer de tanden er in worden gezet. Het huisje beschikt over de nodige poortjes, raampjes en verdiepingen. Ideaal speelgoed waarmee je vriendje zich wel even kan vermaken.

Dit houten speelkasteel is leuk speelgoed voor allerlei knaagdiertjes. De cavia zal veel plezier beleven aan dit speelgoed door het vele klimmen en klauteren. Maar ook wanneer ze even willen knagen aan het huis dan is dit speelgoed niet gevaarlijk voor ze.


5. Cavia speelhuis groot

Is je cavia avontuurlijk aangelegd, dan is dit grote speelhuis, of beter gezegd fort, helemaal perfect. De cavia kan zich terugtrekken in de toren of via de trap er bovenop klimmen om vanaf daar de wijde omgeving te observeren. Dit cavia huis is gemaakt van duurzaam hout en het in elkaar zetten van het huisje is simpel. Wanneer je graag een eigen touch aan het caviahuis wilt geven, dan kan dat ook. Ideaal speelgoed dus. Het cavia kasteel is redelijk groot, namelijk 45 x 35 x 35 cm. En je kunt als je dat zou willen er meerdere van combineren. Een cavia kan dan overlopen van het ene huisje naar het andere en zich zo urenlang vermaken. Perfect speelgoed dus om een nieuwsgierige cavia een leuke dag te bezorgen.

Zoek je iets grappigs, iets leuks en iets wat je met wat creativiteit een eigen look kunt geven, kijk dan eens naar deze cavia toren.


Conclusie: Wat is het beste speelgoed voor je cavia in 2024

Een cavia is graag actief. In de vrije natuur lukt dat prima, maar thuis zul je ze een beetje moeten helpen. Je kunt dat doen door je cavia zo af en toe te verwennen met wat nieuw speelgoed.

Voor de cavia zijn verschillende soorten speelgoed te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor knabbel speelgoed. De cavia kan daarmee ravotten, gooien, het uit elkaar trekken en natuurlijk zijn tandjes in zetten. Dit soort speelgoed is perfect om in de knaagbehoefte te voorzien.

Het belangrijkste aan cavia speelgoed is dat het voldoende uitdaging kan bieden. Iedereen die de cavia een beetje kent weet dat het hele intelligente beestjes zijn. Cavia speelgoed dat is bedoeld om de diertjes intelligentie te prikkelen en te stimuleren is voor hen ideaal. Het zijn doorzettertjes die niet snel opgeven, dus het speelgoed mag voor de cavia best voor hen wel wat moeilijker zijn. Dat werkt namelijk uitstekend tegen verveling en daarmee kan probleemgedrag van een cavia worden voorkomen.

Het leukste is natuurlijk om samen met de cavia te spelen. Een cavia toren is leuk speelgoed. Je kunt er een beloning in verstoppen en de cavia zal het zeker prachtig vinden om zichzelf er in te verstoppen. Van nature is de cavia namelijk een gewilde prooi, ze voelen zich daarom niet lang op hun gemak in open ruimtes. De cavia verstopt zich in tunnels en holen. Je kunt dit natuurlijke gedrag perfect simuleren met een caviahuisje.

Wanneer je zorgt dat je cavia speelgoed koopt waar zowel jij als je cavia plezier van hebben zit je altijd goed. Hebben we je op weg geholpen met de bovenstaande cavia speelgoed top 5?

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen