Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Maak je eigen droogshampoo voor honden: een stap-voor-stap handleiding

Honden zijn geweldig, maar soms kunnen ze een beetje stinken. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: droogshampoo! Droogshampoo is perfect voor het opfrissen van de vacht van je hond zonder gedoe met water en handdoeken. In deze blogpost leggen we uit hoe je je eigen droogshampoo voor honden kunt maken, zodat je altijd een frisse en blije viervoeter hebt. Als je geïnteresseerd bent in kant-en-klare opties, bekijk dan ons andere artikel over de beste droogshampoo voor honden.


Stap 1: Verzamel je ingrediënten en benodigdheden

Om zelf droogshampoo voor je hond te maken, heb je de volgende ingrediënten en benodigdheden nodig:

  • Maïzena of arrowroot poeder
  • Baking soda
  • Een paar druppels etherische olie (optioneel, kies een hondvriendelijke geur)
  • Een mengkom
  • Een lepel
  • Een lege strooibus of oude kruidenpot (goed schoongemaakt en gedroogd)

Stap 2: Meng de basis ingrediënten

Meng in de mengkom gelijke delen maïzena en baking soda. Voor een middelgrote hond is een half kopje van elk ingrediënt meestal voldoende. Deze twee ingrediënten helpen om overtollige olie en viezigheid uit de vacht van je hond te absorberen en geurtjes te neutraliseren.


Stap 3: Voeg etherische olie toe (optioneel)

Als je wilt dat de droogshampoo een aangename geur heeft, voeg dan een paar druppels etherische olie toe aan het mengsel. Zorg ervoor dat je een hondvriendelijke geur kiest, zoals lavendel of kamille. Voeg slechts een paar druppels toe, want te veel kan overweldigend zijn voor je hond. Meng de etherische olie goed door het poedermengsel.


Stap 4: Doe het mengsel in de strooibus of kruidenpot

Giet het droogshampoo mengsel voorzichtig in je lege strooibus of kruidenpot. Sluit het deksel en schud het mengsel een beetje om ervoor te zorgen dat het goed gemengd is en klaar voor gebruik.


Stap 5: Breng de droogshampoo aan op je hond

Om de zelfgemaakte droogshampoo te gebruiken, strooi je een beetje van het mengsel op de vacht van je hond. Gebruik je handen om het poeder voorzichtig in de vacht te masseren. Zorg ervoor dat je de huid van je hond niet irriteert en houd het poeder uit de buurt van zijn ogen en neus.


Stap 6: Borstel je hond

Laat de droogshampoo een paar minuten op de vacht van je hond zitten om de overtollige olie en viezigheid te absorberen. Gebruik vervolgens een hondenborstel om de vacht van je hond grondig te borstelen. Hierdoor wordt het overtollige droogshampoo-poeder verwijderd en wordt de vacht van je hond weer fris en glanzend.


Stap 7: Bewaar de droogshampoo op een koele, droge plek

Zorg ervoor dat je de zelfgemaakte droogshampoo bewaart op een koele, droge plek, uit de buurt van direct zonlicht. Hierdoor blijft het mengsel langer vers en effectief.


Extra tips voor het gebruik van zelfgemaakte droogshampoo voor honden:

  • Gebruik de droogshampoo niet te vaak, want dit kan de natuurlijke oliën van je hond uit balans brengen. Een keer per week of minder is meestal voldoende.
  • Als je hond allergisch is voor een van de ingrediënten, probeer dan alternatieve ingrediënten te vinden of overweeg een kant-en-klare droogshampoo te gebruiken.
  • Als je hond een gevoelige huid heeft, is het verstandig om eerst een klein beetje droogshampoo op een onopvallend stukje huid te testen om te zien hoe je hond erop reageert.

Conclusie:

Het maken van je eigen droogshampoo voor honden is een eenvoudig en voordelig alternatief voor kant-en-klare droogshampoos. Met slechts een paar ingrediënten en een beetje tijd, kun je een effectieve droogshampoo maken die je hond fris en schoon houdt tussen de baden door. Vergeet niet om ons andere artikel te bekijken over de beste droogshampoo voor honden als je meer wilt weten over kant-en-klare opties. Veel plezier met het maken en gebruiken van je zelfgemaakte droogshampoo, en geniet van een frisse en blije viervoeter!

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen