Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Kattenbak zonder deksel

Kattenbakken zijn te koop in verschillende soorten, maten, kleuren en uitvoeringen. Grofweg kunnen we onderscheid maken tussen twee soorten: kattenbakken met deksel en kattenbakken zonder deksel.

Welke van deze twee soorten je het beste kunt kiezen hangt van verschillende dingen af. Belangrijk zijn daarbij de plaats waar de kattenbak wordt neergezet, maar vooral de voorkeur van de kat of katten die de kattenbak moeten gaan gebruiken.

Over het algemeen vinden katten een gesloten kattenbak niet fijn. Een reden daarvoor is dat ze geen zicht hebben op wat er buiten de kattenbak gebeurd en het deurtje is regelmatig de reden dat een kat niet graag zijn behoeften doet op een dichte kattenbak.

Een kattenbak zonder deksel is helemaal open. De bak heeft geen deksel met een deurtje. De kat voelt zich niet opgesloten. Als het aan de kat lag… dan kocht ‘ie daarom een kattenbak zonder deksel. In een open bak heeft de kat voldoende bewegingsruimte om te kunnen graven en goed zicht op wat er allemaal rond de kattenbak gebeurt.

Als nadeel van open kattenbak wordt vaak genoemd dat deze wat meer ruikt. Logisch, want zonder deksel komen er meer geurtjes vrij. Mocht je dat een probleem vinden dan is dat eenvoudig op te lossen door te kiezen voor een kattenbak met een zeef of door te kiezen voor een systeem waarin je sterk absorberende korrels gebruikt.


Beste kattenbak zonder deksel: dit is onze top 5

Wil je een kattenbak zonder deksel kopen en benieuwd welke de beste is? We hebben een lijstje gemaakt met de beste open kattenbakken. Doe er je voordeel mee.

Dit zijn de 5 beste kattenbakken zonder deksel van 2024:


1. PeeWee EcoGrande XXL Kattenbak Zonder Deksel startpakket

Een kat als huisdier is leuk. Minder leuk is de kattenbak. Gewone kattengrit kan nog wel eens voor wat overlast zorgen. De kat laat witte voetstapjes achter, vaak de bak moeten verschonen en ook de geur is regelmatig niet om over naar huis te schrijven. De PeeWee EcoGrande is voor deze problemen een oplossing. De EcoGrande is niet zomaar een kattenbak zonder deksel. Nee, het is een compleet kattenbaksysteem. Deze kattenbak vul je met speciale korrels die gemaakt zijn van zaagsel van de Zweedse fijnspar. Ze zijn helemaal biologisch en afbreekbaar en ze absorberen veel meer vocht. Fijn is dat bij aankoop van deze kattenbak meteen een startset korrels wordt meegeleverd.

De PeeWee EcoGrande XXL is een kattenbak zonder deksel. Gebruik is eenvoudig, je vult deze kattenbak met de korrels. Wanneer de kat plast, vallen de korrels uiteen en door het graven van de kat valt het vuile zaagsel in de onderbak. Het vuile zaagsel hoeft maar één keer per week te worden weggegooid. Door de speciale korrels en bak blijft deze kattenbak ook zonder deksel lange tijd fris ruiken. Een aanrader dus.

Heeft je kat een voorkeur voor een kattenbak zonder deksel en wil je af van stinkend en stoffig kattengrit kijk dan eens naar deze PeWee EcoGrande.


2. Moderna Lift To Sift Kattenbak met zeef

De kattenbak uitscheppen is verleden tijd met de Moderna Lift To Sift. Deze kattenbak van Moderna is uitgevoerd met een handige zeef waarmee je in een handomdraai de kattenbak schoon maakt. Door het optillen van de zeef, valt het schone kattengrit door de zeef en de uitwerpselen blijven in de zeef achter en zijn makkelijk weg te gooien.

Deze kattenbak zonder deksel is de koop in een frisse kleurcombinatie en maakt het leven van de kattenbezitter weer iets gemakkelijker.


3. Moderna Trendy Cat open kattenbak zonder deksel

Handige kattenbak zonder deksel van Moderna. De eenvoudig op- en afklikbare rand voorkomt dat enthousiast gravende katten ervoor zorgen dat er meer grit naast dan in de kattenbak komt te liggen. Bovendien kan er gemakkelijk een kattenbakzak onder de rand worden vastgemaakt. De kattenbak lijkt hoog, maar dat valt best mee. Ook kittens kunnen zonder problemen gebruik maken van deze kattenbak zonder deksel.

Ben je op zoek naar een kattenbak zonder deksel met niet teveel poespas, maar wel een leuke vormgeving kijk eens naar de Moderna open kattenbak.


4. Ebi Space 70 grote kattenbak zonder deksel

De Ebi Space 70 kattenbak is door zijn grote formaat geschikt voor meerdere katten. Het is een kattenbak zonder deksel en met een grote hoge opstaande rand. Deze rand is eenvoudig opklikbaar en heeft een groot voordeel bij katten die wild graven. Zo blijft het grit tenminste in de kattenbak in plaats van ernaast. Voor volwassen katten is de hoogte van de rand geen probleem, voor kittens is dat wel het geval. Gelukkig is de rand eenvoudig (tijdelijk) te verwijderen en later terug te plaatsen. Een kattenbak zonder deksel waarbij de rand niet is geplaatst is namelijk niet de beste oplossing.

De Ebi Space kattenbak is te koop in drie kleuren: rood, blauw en zwart. Het is een grote kattenbak, 56 cm breed en 70 cm lang. Hou daar dus rekening mee wanneer de kattenbak ergens tussen gezet moet worden.

Heb je een grote kattenbak zonder deksel nodig, omdat je meerdere katten hebt: de Ebi Space 70 is een goede keuze.


5. Savic Iriz kattenbak met lage instap

Deze open kattenbak van het merk Savic is een hele goede keuze voor jonge katjes, maar ook voor oudere of zieke katten. De bovenste rand van deze kattenbak zonder deksel is ongeveer 14 centimeter. Het is daarmee dus gemakkelijker voor de kat om in de kattenbak te stappen.

De kattenbak komt met een opklikbare rand. Dat is niet alleen gemakkelijk om het grit op te vangen wanneer je kat graag fanatiek graaft, maar kan ook worden gebruikt om een kattenbakzak tussen vast te zetten. Daarmee is het verschonen van de kattenbak een makkie.

Kattenbak Iriz is te koop in verschillende niet al te uitgesproken kleuren. Verwacht dan ook geen spannend design, maar wel gewoon een functionele kattenbak zonder al teveel poespas. De afmetingen van de bak zijn 50 bij 37 cm. Omdat deze kattenbak geen deksel heeft is de hoogte van de bak slechts 14 cm. Dat maakt deze bak van Savic ook handig wanneer je hem ergens onder of tussen wilt zetten.


De conclusie: wat is de beste kattenbak zonder deksel

Welke kattenbak zonder deksel voor jou en je kat de beste keuze is hangt af van de plek waar je kattenbak neer gaat zetten, welke soort kattenbakvulling je wilt gebruiken en welke voorkeuren de kat heeft.

Wanneer je erover uit bent dat een kattenbak zonder deksel de beste keuze is, kies dan in ieder geval voor een bak met een rand. Veel katten graven enthousiast en op die manier kun je voorkomen dat je dagelijks al het grit bij elkaar moet vegen.

Heb je een grote hekel aan het uitscheppen van de bak, overweeg dan om te kiezen voor een kattenbak zonder deksel met een zeef. Eventueel in combinatie met speciale super absorberende korrels. Dat werkt gemakkelijk en snel.

Let ook op de afmetingen van de bak. Heb je meerdere katten dan ontkom je niet aan een kattenbak met een wat groter formaat. Is het de bedoeling dat de bak ergens tussen wordt neergezet, let dan goed op lengte en breedte van de bak. Een kattenbak zonder deksel is minder hoog, dus die kun je gemakkelijker ergens onder plaatsen.


Bekijk ook onze top 5 beste kattenbakken van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen