Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste kam voor langharige katten

Een goede verzorging van de kattenvacht is nodig om te zorgen dat de vacht gezond blijft. Borstelen en kammen zijn erg belangrijk, want de vacht van je langharige kat moet niet alleen mooi zijn, het zorgt ook voor de nodige bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Bij een langharige kat is het belangrijk om de vacht regelmatig te borstelen. Wassen hoeft over het algemeen niet, want een kat poetst zichzelf al meerdere dagen per dag. De kat verliest net als een mens dagelijks haren. Een deel daarvan wordt al door de kat zelf weggehaald bij het poetsen, maar in de ondervacht blijven regelmatig veel haren achter. Een kat zal deze losse haren uiteindelijk zelf weglikken. Maar het gevolg laat zich raden, dat zijn de welbekende haarballen. Deze haarballen zijn zowel voor de kat als voor jou niet prettig. Door de kattenvacht regelmatig te kammen en borstelen kun je de vacht een langharige kat in goede conditie houden en kun je het ongemak van haarballen voorkomen.


Beste kam voor langharige katten: dit is onze top 5

Wat is de beste kam of borstel om je geliefde kat goed te kunnen verzorgen? Er is veel keuze en om je te helpen bij het kiezen van een goede kam voor langharige katten hebben we het overzicht samengesteld dat je hieronder kunt vinden.

Dit zijn de 5 beste kammen voor langharige katten van 2024:


1. Professionele kam voor langharige katten

Natuurlijk hou je wel van je kat, maar het verharen kan een groot probleem zijn. Waarschijnlijk heb je al andere kammen voor langharige katten al geprobeerd. Misschien is het dan een goed idee om te kiezen voor een kam die echt werk. Deze professionele kam voor langharige katten ziet er niet alleen enorm degelijk uit, het eindresultaat is ook nog eens een van de beste die we hebben gezien.

Deze kam bestaat uit een robuust antislip handvat met een extra stevige fijn getande kam. Door het ontwerp van de kam functioneert deze ook meteen als een soort snijkop. Dat is niet helemaal het goede woord, want de kop is allesbehalve scherp, maar geeft wel aan hoe het ongeveer werkt. Wanneer je de kam door de vacht van de kat heen trekt wordt de vacht meteen uitgedund.  Deze professionele kam voor langharige katten is leverbaar in verschillende formaten en wordt geleverd inclusief een handige beschermhoes.

De vacht van een langharige kat onderhouden doe je als een professional met deze oerdegelijke katten kam.


2. Tweezijdige kam voor ondervacht katten

Met deze tweezijdige borstel hoeft verharen niet langer een probleem voor jou en de kat te zijn. Deze kam bestaat uit twee zijdes. De kant met negen tanden is ideaal voor het verwijderen van klitten, de kant met zeventien tanden werkt perfect bij het uitdunnen en het daarmee tegengaan van haaruitval. De ronde messen krassen en irriteren de kattenhuid niet, maar gaan juist enorm soepel door de kattenvacht. Zonder enige moeite kun je met deze kam het verharen tot wel 95% terugbrengen. Deze kam is zeer effectief bij langharige katten en wordt daarom veel gebruikt door trimmers.

Deze kam heeft een speciaal antislip handvat en ligt daardoor prettig in de hand. De ronde geslepen bladen zorgen voor een veilige en effectieve verwijdering van klitten en overtallige ondervacht bij langharige katten.


3. Set van borstel en kam voor langharige katten

Het kammen van je huisdier is een wekelijkse en vaak wel dagelijks terugkerende activiteit. Het is daarom belangrijk dat je daarvoor de juiste materialen gebruikt. Met deze kwalitatieve set haal je niet alleen een borstel in huis, je krijgt er ook een kam bij. De borstel is ideaal voor het verwijderen van klitten en ondervacht. Deze borstel is helemaal veilig en veroorzaakt geen irritatie of pijn bij je kat. Dat komt omdat de tanden rond geslepen zijn. Moeiteloos verwijder je daardoor overbodige ondervacht bij een langharige kat. Met de kam kun je daarna losse haren weghalen en de vacht daarna mooi kammen.

Een verzorgde vacht is natuurlijk veel prettiger voor een kat. Omdat de vacht van een langharige kat goed onderhouden moet worden en je zeker niet wilt dat kammen en borstelen voor de kat een onprettige ervaring wordt is het een goed idee om voor deze kattenvriendelijke set van kam en borstel te kiezen.


4. Slicker borstel voor klitten en langharige vacht

Door het speciale ontwerp zal je huisdier het kammen en borstelen met de slicker absoluut niet vervelend vinden. Sterker nog, de honderden buigzame metalen tandjes verwijderen niet alleen moeiteloos vuil en klitten uit de vacht van langharige katten, het beestje zal ook nog eens gemasseerd worden. Dat zorgt voor betere doorbloeding en een zachte, glimmende vacht. De kat zal dan ook vaak eens goed gaan zitten om te worden gekamd.

De licht gebogen tandjes van deze kam komen moeiteloos tot in de ondervacht en met een soepele beweging kun je zo losse haren uit de vacht verwijderen.

Wanneer je klaar bent met kammen verwijder je gemakkelijk de haren uit de borstel. Op de borstelkop vind je een handige knop waarmee je de los gekamde haren in één keer uit de kam kunt losmaken. Om te zorgen dat de borstel goed vast is te houden en prettig in de hand ligt heeft deze kam een handig antislip profiel.

Deze slicker kam is daarmee voor langharige katten, maar ook voor de baasjes prettig in gebruik.


5. Fijne borstel voor ondervacht langharige katten

Een onverzorgde vacht is niet alleen voor de kat vervelend. Ook jij als baasje kan daar erg veel last van hebben. Een kat die zijn vacht verliest zorgt ervoor dat na een stevige kroel partij je kleding onder de kattenharen zit. Bovendien zorgen de losse haren bij sommige mensen voor een ergere allergie dan dat ze bij andere katten hebben. Reden genoeg dus om extra aandacht te besteden aan het kammen van de vacht van je langharige kat.

Deze borstel is ideaal. De vele tanden zorgen ervoor dat je moeiteloos klitten en loszittende haren in de ondervacht kunt verwijderen. Ook de kat zal het borstelen niet als storend ervaren. Borstelen met deze kam zal er ook voor zorgen dat de kat gemasseerd wordt. Een gevolg daarvan is een betere doorbloeding en uiteindelijk een mooie glanzende vacht. Ben je klaar met borstelen dan verwijder je een paar tellen alle losse haren weer uit deze borstel.

De kam is van goede kwaliteit en heeft een softgrip handvat, deze borstel is dus ook voor jou comfortabel in gebruik.


Conclusie: wat is de beste kam voor langharige katten?

Wat voor je kat de beste kam is hangt van verschillende zaken af. Sommige katten vinden het borstelen prima, anderen moeten er niets van hebben. Is het laatste het geval dan kies je het beste voor een borstel waarmee je snel veel haren kunt verwijderen. Zo zorg je ervoor dat de kat zo min mogelijk overlast van het borstelen zal ervaren.

Je kunt de kat uiteraard wel laten wennen aan het kammen van zijn vacht. Voor een langharige kat is regelmatig borstelen namelijk een must.  Om het kammen tot een regelmatig terugkerend ritueel te kunnen maken kun je de volgende stappen doorlopen.

  • Ga samen met de kat op een voor de kat prettige plek zitten.
  • Aai de kat en speel samen voordat je de borstel of kam laat zien.
  • Laat de kat aan de borstel ruiken en beloon goed gedrag met een snoepje en een aai. Herhaal dit enkele dagen, maar borstel nog niet.
  • Zodra de kat niet meer angstig reageert op de borstel kun je de kam een aantal keren door de kattenvacht halen en beloon weer met een snoepje en een aai.
  • Gaat dit goed? Dan is de kat klaar om zijn vacht helemaal te kammen.

Katten die het borstelen wel heerlijk vinden kun je verzorgen met een kam die niet alleen losse haren uit de vacht van de langharige kat verwijdert, maar ook nog eens zorgt voor een massage. Wanneer je dit regelmatig doet zorg je voor een gezonde en glanzende vacht.

De artikelen uit het bovenstaande overzicht zijn de beste kammen voor langharige katten.

We hebben het toplijstje gemaakt om je te helpen bij het kiezen van een goede kam, dus doe er je voordeel mee.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen