Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Je kat laten wennen aan een nieuwe automatische kattenbak: Leuke tips en trucs!

Heb je nog geen automatische kattenbak gekocht? Lees dan hier wat de 5 beste automatische kattenbakken zijn van 2024

Heb je een nieuwe automatische kattenbak gekocht? Super! Maar hoe zorg je ervoor dat je kat er ook graag gebruik van maakt? In deze blog vertellen we je stap voor stap hoe je je kat kunt helpen wennen aan zijn nieuwe toilet.


1. Een goede plek kiezen:

Zet de nieuwe automatische kattenbak op een rustige plek waar je kat zich fijn voelt. Zorg ervoor dat de plek niet te druk is en dat je kat zich veilig voelt om naar de wc te gaan. Het is ook belangrijk dat de plek makkelijk te bereiken is voor je kat.


2. Stap voor stap wennen:

In het begin is het een goed idee om de oude kattenbak naast de nieuwe automatische kattenbak te zetten. Zo kan je kat langzaam wennen aan de nieuwe bak. Laat de oude bak een tijdje staan, zodat je kat aan het idee kan wennen dat er nu twee wc’s zijn.


3. Maak de nieuwe automatische kattenbak aantrekkelijk:

Om je kat te laten zien dat de nieuwe automatische kattenbak een fijne plek is, kun je wat kattenbakvulling uit de oude bak in de nieuwe bak doen. Zo ruikt de nieuwe bak vertrouwd voor je kat en zal hij sneller geneigd zijn om de nieuwe bak te gebruiken.


4. Geef je kat de tijd:

Sommige katten wennen heel snel aan een nieuwe kattenbak, terwijl andere katten wat meer tijd nodig hebben. Geef je kat de tijd om te wennen en blijf geduldig. Het kan een paar dagen tot een paar weken duren voordat je kat helemaal gewend is aan zijn nieuwe wc.


5. Geef complimentjes:

Als je kat de nieuwe automatische kattenbak gebruikt, geef hem dan een complimentje en een aai over zijn bol. Zo weet je kat dat hij het goed doet en zal hij de nieuwe bak nog leuker vinden. Je kunt je kat ook belonen met een klein snoepje als hij de nieuwe bak gebruikt.


6. Maak de oude kattenbak minder aantrekkelijk:

Wanneer je merkt dat je kat de nieuwe automatische kattenbak vaker gebruikt, kun je de oude bak minder aantrekkelijk maken. Je kunt bijvoorbeeld minder kattenbakvulling in de oude bak doen of deze minder vaak schoonmaken. Zo zal je kat de nieuwe bak nog liever gebruiken.


7. Zeg gedag tegen de oude kattenbak:

Als je kat helemaal gewend is aan de nieuwe automatische kattenbak en deze regelmatig gebruikt, kun je de oude bak weghalen. Nu is je kat helemaal klaar om te genieten van zijn nieuwe en schone wc!


Conclusie:

Het is belangrijk om je kat op een rustige en geduldige manier te laten wennen aan zijn nieuwe automatische kattenbak. Volg deze eenvoudige stappen en je kat zal binnen de kortste keren dol zijn op zijn nieuwe wc! En vergeet niet om je kat veel complimentjes en knuffels te geven terwijl hij leert hoe de nieuwe kattenbak werkt. Zo maak je van de overgang naar een automatische kattenbak een leuke en positieve ervaring voor jullie allebei!


Extra tip:

Als je meerdere katten hebt, is het belangrijk om te weten dat elke kat anders kan reageren op de nieuwe automatische kattenbak. Geef elke kat de tijd en ruimte die hij nodig heeft om te wennen aan de nieuwe bak. Het kan handig zijn om meerdere automatische kattenbakken te hebben als je veel katten hebt, zodat iedereen zijn eigen wc heeft.

Onthoud dat geduld en aanmoediging belangrijk zijn om je kat te laten wennen aan zijn nieuwe automatische kattenbak. Door deze tips te volgen, zal je kat zich binnen de kortste keren op zijn gemak voelen met de nieuwe bak. Dit betekent minder werk voor jou en een gelukkigere, schonere kat. Veel succes met het introduceren van de automatische kattenbak en geniet van het gemak dat het jullie beiden zal bieden!

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen