Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Eekhoorns in jouw tuin: een feest voor iedereen!

Eekhoorns zijn fantastische diertjes, toch? Ze zijn nieuwsgierig, actief en kunnen geweldig klimmen en springen. Wist je dat je eekhoorns kunt helpen door een eekhoornhuisje in je tuin op te hangen? Zo geef je ze een veilig en warm plekje om te rusten, slapen en zelfs hun kleintjes groot te brengen. In dit artikel vertellen we je hoe je het beste eekhoornhuis voor jouw tuin kunt kiezen en zorgen we ervoor dat het gemakkelijk te lezen is voor iedereen.


De ideale plek voor een eekhoornhuis

Eekhoorns zijn dol op bomen, struiken en andere plekken waar ze kunnen klimmen en zich kunnen verstoppen. Ze vinden het ook fijn als er genoeg voedsel in de buurt is, zoals nootjes, zaden en fruit. Dus, als je een eekhoornhuisje in je tuin wilt ophangen, zorg er dan voor dat er genoeg van deze dingen in de buurt zijn.


Belangrijke kenmerken van een goed eekhoornhuis

Bij het kiezen van een eekhoornhuis zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten:

 1. Materiaal: Kies een huisje gemaakt van duurzaam en weerbestendig materiaal, zoals hout of gerecycled kunststof. Dit zorgt ervoor dat het huisje lang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
 2. Grootte: Zorg ervoor dat het huisje groot genoeg is voor eekhoorns om comfortabel in te passen. Een afmeting van ongeveer 30 x 30 x 30 cm is geschikt voor de meeste eekhoorns.
 3. Toegang: Het is belangrijk dat de ingang van het huisje groot genoeg is voor eekhoorns om naar binnen te kunnen, maar niet zo groot dat roofdieren er ook in kunnen. Een ingang van ongeveer 7,5 cm doorsnee is perfect.
 4. Ventilatie: Zorg ervoor dat het huisje voldoende ventilatie heeft, zodat de eekhoorns het niet te warm krijgen in de zomer of te koud in de winter.
 5. Ophangsysteem: Kies een huisje met een stevig ophangsysteem, zodat je het veilig in een boom of aan een muur kunt bevestigen.

De 5 beste eekhoornhuisjes van 2023

Wil je weten welke eekhoornhuisjes de beste keuze zijn voor jouw tuin? Bekijk dan onze blog over de 5 beste eekhoornhuisjes van 2023.


Eekhoorns voeren: wat geef je ze te eten?

Naast het ophangen van een eekhoornhuisje, kun je de eekhoorns in je tuin ook bijvoeren. Zorg ervoor dat je geschikt voedsel aanbiedt, zoals:

 • Ongezouten noten (walnoten, hazel noten, amandelen, pecannoten)
 • Zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten)
 • Fruit (appels, peren, bessen)
 • Gedroogde maïs

Vermijd het voeren van eekhoorns met brood, zout en menselijk voedsel, omdat dit niet gezond is voor de diertjes.


Extra tips voor een eekhoornvriendelijke tuin

Naast het kiezen van het beste eekhoornhuis en het aanbieden van voedsel, zijn er nog enkele extra tips om je tuin aantrekkelijker te maken voor eekhoorns:

 1. Plant bomen en struiken: Eekhoorns houden van klimmen en springen tussen bomen en struiken. Plant verschillende soorten die vruchten, noten en zaden produceren om een natuurlijke voedselbron te creëren.
 2. Zorg voor schuilplaatsen: Naast eekhoornhuisjes waarderen eekhoorns ook natuurlijke schuilplaatsen, zoals dichte struiken, heggen en takkenstapels.
 3. Waterbron: Zorg voor een waterbron, zoals een vogelbad of een ondiepe schaal met water, zodat eekhoorns kunnen drinken en afkoelen in warm weer.
 4. Veiligheid: Vermijd het gebruik van pesticiden en chemicaliën in je tuin, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor eekhoorns en andere dieren. Zorg ook voor een veilige afstand tussen eekhoornhuisjes en wegen of drukke gebieden.

Samenvatting: hoe kies je het beste eekhoornhuis voor jouw tuin?

Eekhoorns zijn geweldige diertjes die onze tuinen opvrolijken en een belangrijke rol spelen in de natuur. Door een eekhoornhuisje op te hangen en je tuin eekhoornvriendelijk te maken, help je deze charmante diertjes een veilige en comfortabele plek te vinden. Let bij het kiezen van een eekhoornhuis op het materiaal, de grootte, de toegang, de ventilatie en het ophangsysteem. Vergeet niet om onze blog over de 5 beste eekhoornhuisjes van 2023 te bezoeken voor meer informatie en inspiratie. Veel plezier met het creëren van een prachtige eekhoornvriendelijke tuin!

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen