Droogshampoo voor honden

Omdat we gehecht zijn aan onze trouwe viervoeter verzorgen we de vacht van onze honden goed. We borstelen, kammen en bestrijden vlooien en teken. Soms lukt het niet om de hond uitgebreid te wassen, maar een vuile hond in huis is ook geen ideale situatie. Hoe los je dat op? Droogshampoo is het antwoord!

Voor jou als hondenbaasje heeft droogshampoo veel voordelen. Je kunt de droogshampoo perfect gebruiken als je op reis bent of wanneer je spontaan ergens naar toe moet. Je gaat natuurlijk liever niet ergens op bezoek met een hond met een vieze vacht. Een droogshampoo voor honden is daarom een uitkomst. Je hebt geen water nodig, maar de hond is na het gebruik wel lekker schoon, fris ruikend en heeft een glanzende vacht. Net zoals ‘ie na een normale wasbeurt zou hebben. Bovendien is de hond ook meteen weer droog na een wasbeurtje met dit middel. Dat maakt droogshampoo ideaal voor even snel tussendoor.

Aanbrengen van de droogshampoo is heel gemakkelijk. Met een spuitfles breng je wat shampoo aan op de vieze hondenvacht. Het middeltje zal wat schuimen en daarna masseer je de droogshampoo grondig in. Eigenlijk op dezelfde manier zoals je met een normale shampoo ook zou doen. Daarna laat je de droogshampoo even inwerken in de hondenharen en vervolgens gebruik je een droge handdoek om de hond weer droog te wrijven. Je zult direct het resultaat zien en zeker ook ruiken. Na het gebruik van een droogshampoo ruikt de hond weer heerlijk. Ook de vacht zal er schoon en fris uitzien en weer glanzen als na een ‘normale’ wasbeurt.


Droogshampoo voor honden: dit is onze top 5

Een hondenhuid en hondenvacht zijn kwetsbaarder dan we denken. En omdat we allemaal het beste willen voor ons maatje hebben we onderstaande lijst met de allerbeste droogshampoos voor honden gemaakt.

Dit zijn de 5 beste droogshampoo’s voor honden van 2022:


1. Lief! Honden droogshampoo

Honden droogshampoo van het merk ‘Lief!’ wordt geleverd in handige sprayflacon van een kwart liter. Deze droogshampoo is ideaal om op een gemakkelijk manier de hondenvacht te kunnen verzorgen. Zonder dat je water hoeft te gebruiken verfrist deze shampoo en worden de typische vieze hondengeurtjes weg gehaald. Een wasbeurtje met deze droogshampoo van Lief! zorgt voor een glanzende vacht die je gemakkelijk kunt doorkammen.

Deze droogshampoo is helemaal pH-neutraal. En is daarmee perfect geschikt voor de gevoelige hondenhuid. De spuitfles zorgt dat de Lief! droogshampoo gemakkelijk is te doseren en praktisch is om de hondenvacht even snel op te frissen tussen de normale wasbeurten door.


2. Droogshampoo voor honden met citroengras olie

Deze droogshampoo is volledig op natuurlijke basis. Deze hondenshampoo kun je zonder water gebruiken en door de toevoeging van heerlijk geurende etherische olie zorgt de shampoo voor een aangenaam frisse geur. 

De ingrediënten van deze hondenshampoo zijn onder andere natriumbicarbonaat, maiszetmeel, witte klei en citroengras olie. Herkenbare natuurlijke ingrediënten waarmee het schoonmaken van een hondenvacht verrassend goed lukt. Groot voordeel van dit product is dat deze droogshampoo geen kunstmatige stoffen bevat die de hondenhuid zouden kunnen irriteren.

In deze droogshampoo vind je dus geen conserveringsmiddelen, geen van aardolie afgeleide ingrediënten, geen parabenen en geen palmolie.  Een perfect droogshampoo om je trouwe viervoeter een tussentijdse wasbeurt te geven.


3. Droogshampoo voor witte vacht

Een witte hondenvacht heeft veel vaker wat extra aandacht nodig. Een dagje buitenspelen zorgt er al snel voor dat de witte vacht niet meer zo heel erg wit is. Een droogshampoo kan dan zeer handig zijn. Hoe leuk het ook is om je hond lekker te wassen, het is niet altijd mogelijk om de hond na een lange uitlaatbeurt heel uitgebreid te wassen.

Een droogshampoo is daarom erg gemakkelijk om de hondenvacht goed te onderhouden. Zonder dat je water nodig hebt kun je de vacht opfrissen. Bijkomend voordeel is dat deze droogshampoo speciaal is bedoeld voor honden met een witte vacht. De natuurlijke ingrediënten irriteren de huid niet. Deze droogshampoo is geschikt voor alle hondenrassen en haartypes.

Deze shampoo is gemakkelijk aan te brengen door de handige sprayflacon van 300 ml. Spray op ongeveer 30 centimeter afstand en laat de shampoo even twee minuten inwerken. Daarna hoef je alleen nog maar even te borstelen om het achterblijvende poeder en vuil netjes uit de vacht te borstelen.


4. Greenfield Spray & Go no water shampoo voor honden

Weer een handig product van het merk Greenfield. Deze Spray & Go shampoo reinigt de vacht van je hond zonder dat er water nodig is. Handig voor onderweg, gewoon even tussendoor of voor een last minute opfrisbeurt voor fotoshoots of hondenshows. Je hondenmaatje ziet er zo altijd weer uit om door een ringetje te halen.

Deze Spray & Go shampoo verfrist en neemt honden geurtjes weg. De natuurlijke ingrediënten in deze droogshampoo zorgen voor een heerlijk zachte, glanzende hondenvacht die je gemakkelijk kunt doorkammen. Het gebruiken van deze shampoo is een makkie. Inspuiten, even inmasseren en even later droogwrijven met een handdoek. Ideaal dus voor op reis.

De Greenfield Spray en Go shampoo is volledig vrij van parabenen, helemaal pH-neutraal en de parfum bevat ook geen allergenen. Dat maakt deze droogshampoo geschikt voor iedere soort hondenvacht.


5. Flamingo Waterless honden shampoo

Deze droogshampoo is simpel te gebruiken, doet wat het moet doen en is ook voordelig. Drie eigenschappen die deze droogshampoo van het Belgische merk Flamingo omschrijven. Met deze waterless shampoo in handige sprayflacon kun je moeiteloos de vacht van je hond schoonmaken.

Met deze droogshampoo van Flamingo kun je de hond wassen zonder dat daarvoor water nodig is, dus deze droogshampoo is gemakkelijk voor de wasbeurtjes die je even snel tussendoor wilt doen. Handig na bijvoorbeeld na een dagje ravotten in de buitenlucht. Een combinatie van ingrediënten met onder andere Aloë Vera en kamille zorgen voor een heerlijk geurende en zachte vacht. Geschikt voor alle hondenrassen en alle soorten hondenvacht.


Conclusie: wat is de beste droogshampoo voor honden

Droogshampoo is voor jou als hondenbaasje een zeer goede uitvinding. Het is niet alleen handig om een flesje droogshampoo mee te nemen wanneer je onderweg bent, het is ook heel erg fijn voor honden die niet graag badderen. Ook in de winter of de dagen met echt hondenweer is droogshampoo erg praktisch, het is dan vaak niet handig om de hond te wassen omdat het lang duurt voordat deze weer opgedroogd is en een natte hond in huis is ook geen oplossing.

Na een speeldag is je hond met droogshampoo zo weer schoon en droog. Je hebt geen water nodig en dus kun je deze hondenshampoo overal gebruiken. Een pup haalt regelmatig kattenkwaad uit, een ongelukje komt ook wel voor. Om de pup niet iedere keer uitgebreid te hoeven wassen is droogshampoo een uitkomst. De droogshampoo is daardoor handig voor grote en kleine honden.

Het is niet eenvoudig om de beste droogshampoo te kunnen vinden. Een hondenvacht moet namelijk goed worden verzorgd en daarom moet je goed opletten met de ingrediënten. Chemische middelen kunnen namelijk zorgen voor een geïrriteerde hondenhuid. Sommige droogshampoos zijn juist weer te vet en trekken daardoor weer vuil aan.

Om je te helpen een goede droogshampoo voor honden te vinden hebben we de bovenstaande top 5 opgesteld. Daarbij hebben we rekening gehouden met de ingredienten en gekozen voor droogshampoos die pH-neutraal zijn en de hondenhuid daardoor niet irriteren. Deze shampoos zijn daardoor geschikt voor alle hondenrassen en alle soorten vachten.

Wil je het beste voor jouw trouwe viervoeter doe dan je voordeel met bovenstaande lijst met droogshampoos voor honden.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen