Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

DIY: Mondwater voor je hond zelf maken

Als hondenbezitter is het belangrijk om de gezondheid en het welzijn van je harige vriend te waarborgen. Naast het regelmatig verzorgen van de vacht en het voeden van een uitgebalanceerd dieet, is het belangrijk om de mondhygiëne van je hond te onderhouden. Slechte adem, tandvleesaandoeningen en tandbederf kunnen allemaal een teken zijn van een slechte mondhygiëne, en als deze problemen niet worden aangepakt, kunnen ze ernstige gevolgen hebben voor de algehele gezondheid van je hond.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de mondhygiëne van je hond te onderhouden, waaronder het gebruik van mondwater. Hieronder vind je alles wat je moet weten over mondwater voor honden en hoe je zelf mondwater kunt maken voor je harige vriend.


Wat is mondwater voor honden?

Mondwater voor honden is een vloeibare oplossing die bedoeld is om de mondgezondheid van je hond te verbeteren. Het wordt vaak gebruikt als een aanvulling op de dagelijkse tandverzorging van je hond, zoals tandenpoetsen en het geven van kauwspeeltjes en voedingssupplementen.

Mondwater voor honden kan verschillende ingrediënten bevatten die bijdragen aan een gezonde mondhygiëne, zoals antiseptica, desinfecterende middelen, enzymen en essentiële oliën. Deze ingrediënten kunnen helpen om slechte adem te voorkomen, tandplak en tandsteen te verminderen, en tandvleesaandoeningen te voorkomen.


Waarom is mondwater belangrijk voor honden?

Mondwater is belangrijk voor honden omdat het kan helpen bij het voorkomen van verschillende mondproblemen, waaronder slechte adem, tandvleesaandoeningen en tandbederf. Door het dagelijks gebruiken van mondwater kan je de mondgezondheid van je hond verbeteren en de kans op mondproblemen verminderen.

Bovendien kan mondwater een handige manier zijn om de mondhygiëne van je hond te onderhouden als tandenpoetsen of het geven van kauwspeeltjes en voedingssupplementen niet mogelijk is. Dit kan vooral handig zijn voor oudere honden of honden met bepaalde medische aandoeningen die het moeilijk maken om de mondverzorging uit te voeren.


Hoe maak je zelf mondwater voor je hond?

Het maken van zelf mondwater voor je hond kan een goedkope en effectieve manier zijn om de mondgezondheid van je harige vriend te verbeteren. Hieronder vind je een eenvoudig recept voor zelfgemaakt mondwater voor honden:

Ingrediënten:

 • 1 kopje water
 • 1 eetlepel peterselie (vers of gedroogd)
 • 1 eetlepel munt (vers of gedroogd)
 • 1 theelepel gemalen kurkuma
 • 1 theelepel honing

Stappen voor het maken van mondwater voor honden:

 1. Verzamel de ingrediënten. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten hebt voordat je begint met het maken van het mondwater. Voor dit recept heb je water, peterselie, munt, kurkuma en honing nodig.
 2. Voeg alle ingrediënten toe aan een pan en breng aan de kook. Giet het water in een pan en voeg de peterselie, munt, kurkuma en honing toe. Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur. Roer af en toe zodat de ingrediënten goed mengen.
 3. Laat het mengsel 5-10 minuten sudderen om de smaken te laten mengen. Zet het vuur laag en laat het mengsel sudderen. Laat het mengsel ongeveer 5-10 minuten sudderen zodat de smaken van de ingrediënten goed mengen.
 4. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen. Zodra het mengsel klaar is, zet je het vuur uit en laat je het afkoelen. Wacht tot het mengsel op kamertemperatuur is voordat je verder gaat met de volgende stap.
 5. Giet het mondwater in een spuitfles of een fles met tuitje. Giet het mondwater voorzichtig in een spuitfles of een fles met tuitje. Dit maakt het gemakkelijker om het mondwater in de mond van je hond te spuiten of te gieten.
 6. Til de lip van je hond op en spray of giet het mondwater in de mond van je hond. Til de lip van je hond voorzichtig op en spray of giet het mondwater in de mond van je hond. Zorg ervoor dat het mondwater overal in de mond van je hond terechtkomt en dat je hond het mondwater niet inslikt.

Het is belangrijk om op te merken dat als je hond nog nooit mondwater heeft gebruikt, het misschien even kan wennen aan het gebruik ervan. Begin met kleine hoeveelheden en werk langzaam naar meer toe. Als je hond ongemak ervaart tijdens het gebruik van het mondwater, stop dan met het gebruik en neem contact op met je dierenarts.

Het zelfgemaakte mondwater voor honden kan het beste dagelijks worden gebruikt om de mondgezondheid van je hond te verbeteren. Vergeet niet dat dit mondwaterrecept alleen bedoeld is voor incidenteel gebruik en niet als vervanging van regelmatige tandverzorging. Het blijft belangrijk om de tanden van je hond regelmatig te poetsen en kauwspeeltjes te geven om de tanden schoon te houden.


Beste mondwater voor honden

Als je niet zeker weet welk mondwater het beste is voor jouw hond, kan het helpen om professioneel advies in te winnen van een dierenarts. Een dierenarts kan de mondgezondheid van je hond evalueren en aanbevelingen doen voor mondwaterproducten die geschikt zijn voor je hond. Of bekijk onze top 5.

Er zijn ook verschillende commerciële mondwaterproducten op de markt die zijn ontworpen om de mondgezondheid van je hond te verbeteren. Bekijk onze top 5 beste mondwater voor honden

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen