Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste vogelkooi van 2024

We weten allemaal dat de vogelkooi het verblijf van de vogel is wanneer je deze als huisdier wilt gaan nemen. Ook weten we dat een vogelkooi er voor zorgt dat de vogel niet wegvliegt. Dus dit voorkomt het wegvliegen van de vogel.

Je hebt vogelkooien van verschillende materialen. Je hebt ze van kunststof, hout en metaal. Let er goed op, dat wanneer je een houten koopt, er geen splinters inzitten. Een metalen moet je niet in de zon zet. Dus niet bij een raam zetten. Dit komt, omdat het metaal anders een beetje te warm wordt.

Elke kooi is goed voor een vogel, op een ronde na. Een ronde kooi, zorgt ervoor dat de vogel oriëntatieproblemen krijgt. Dit is iets wat je dus wilt voorkomen. In een vogelkooi zie je vaak stokjes. Op deze stokjes kunnen de vogels natuurlijk zitten. Ook hebben ze een bakje voor het eten en drinken. Meestal ligt er zand op de bodem, maar dit kan ook corbo of beukensnippers zijn. Hiermee kun je de uitwerpselen makkelijk weghalen. Meestal kun je ook nog een klein badje aan de kooi bevestigen. Dit is, zodat de vogel zichzelf kan wassen.

Er is nog een belangrijk ding dat je moet weten. Het is voor een parkiet namelijk belangrijk dat je een kooi met horizontale tralies koopt. Dit is, zodat de vogel kan klimmen. Ook is het belangrijk dat de afstand van de tralies bij kleine vogeltjes niet te groot is. Dit is, zodat je kunt voorkomen dat ze wegvliegen.


1. Ferplast Ibiza Vogelkooi Open

Dit is een perfect vogelkooi voor jouw vogel. Wanneer je een vrolijke vogel wilt moet je eerst een goede vogelkooi kopen. De Ibiza Open is van Ferplast. Het is een perfecte kooi voor de exotische vogels. Hij is dus alleen geschikt voor de kleinere vogels. Het is dus belangrijk dat je hier geen grote vogels in zet. Hier is de kooi te klein voor.

De onderkant van deze vogelkooi is helemaal van kunststof. Hier bovenop staan een stevige kooi met goede tralies. Je kunt de bovenkant loskoppelen. Ook zit er een handige schuiflade in de onderkant. Hiermee kun je de kooi makkelijk schoonmaken. Er is een haakje waaraan je de kooi kunt ophangen. Die zie je als het goed is aan de bovenkant. Wij raden je niet aan om dit te gebruiken. Dit kunnen de vogels namelijk enorm spannend, eng of vervelend vinden. Hierdoor gaan ze stressen en krijgen ze geen rust. Dit zorgt voor een ongezonde vogel. In plaats van dit haakje te gebruiken kun je de kooi beter op een kastje of op een tafeltje zetten. Mocht je een grtoere vensterbank hebben, kun je hem hier ook nog opzetten.

Deze vogelkooi wordt geleverd met vele leuke extraatjes. Dit zijn er in totaal vijf. Er zit een schommel bij, waar de vogel heerlijk op kan zitten. Ook zit er een spiegelspeeltje bij. Dit is een soort van babyspeeltje. Dit speeltje heeft een belletje wat de vogel helemaal geweldig zou vinden. Ze kunnen via de zitstokken heen en weer vliegen waardoor ze zich toch nog wel zullen vermaken. Ook heeft de kooi een drinkflesje en een draaibaar voerbakje. Deze kun je makkelijk legen en vullen. Er zit aan de voorkant een grote opening. Hiermee kun je heel makkelijk bij het spul dat in de kooi zit komen. Hij is dus ook nog eens makkelijk schoon te maken. Er zit aan dit deurtje ook een zitstok. Hierdoor kan de vogel makkelijk in en uit de kooi vliegen.


2. Ferplast Giulietta 6 Vogelkooi

Deze vogelkooi heeft een prachtig, maar simpel ontwerp. Hij heeft veel extra’s en een frame van robuust hout met daarbinnen tralies. Het hout is geverfd met een waterdichte witte verf. Hij is niet giftig en wordt geverft door middel van een “flow coating”. Dit maakt de vogelkooi net wat duurzamer. Dit is een middelgrote kooi die geschikt is voor kanaries of andere exotische vogels. Ze zullen zich hier perfect in vermaken. De tralies in de kooi zijn verwijderbaar, waardoor je de kooi een stuk makkelijker schoon kunt maken. De tralies zelf zijn van plastic gemaakt.

Hij heeft een kleine voordeur. Deze is zo gemaakt dat je de kooi dagelijks schoon kunt maken. Dit gaat heel makkelijk zonder problemen. Hij heeft alle extra’s die een vogel nodig heeft. Het is een fijne kooi waar jouw vogeltje zich heerlijk in zou voelen. Het voerbakje dat je binnenin kunt vinden is draaibaar en verwijderbaar. Ook is er een drinkflesje dat je heel makkelijk kunt vullen en kunt legen. De zitstokken zien er misschien wel uit als hout, maar ze zijn van plastic gemaakt. Alhoewel plastic slecht voor de klauwtjes zou kunnen zijn, zijn deze zitstokken dat zeker niet. De zitstokken zijn flexibel waardoor je ze in elke vorm kunt buigen die je wilt. Dit zorgt voor veel mogelijkheden.


3. Duvo+ Nina – Vogelkooi

Deze vogelkooi is van het merk Duvo. Het is een kooi met een goede kwaliteit. Hier valt niet over te twijfelen. Er zit een eetbak bij die je makkelijk bij kunt vullen. Ook kun je het drinken heel makkelijk verwijderen als het te oud is en bijvullen als je het oude drinken verwijderd hebt. Het is een prachtige kooi zonder gerotzooi.

Deze kooi heeft drie zitstokken. Wij bevelen je aan om hier niet meer dan 3 kleine vogels in te laten of een grotere vogel. Bij een grotere vogel hebben we het natuurlijk niet over vogels ter grote van een papegaai, kraai of duif. Voor vogels van deze grote heb je een grotere kooi nodig. Hij wordt vooral veel voor twee tot drie parkietjes gebruikt. Deze vogels kunnen hier makkelijk in en kunnen ook niet ontsnappen. Ze kunnen niet ontsnappen, omdat de tralies op een veilige afstand staan. Hij heeft een aparte lade die je makkelijk schoon kunt maken. Ook zullen de kleiner vogels genoeg ruimte hebben om er een beetje in rond te vliegen.


4. Beeztees Iza 2 Pagode Vogelkooi

Als je op zoek ben naar een mooie en grote vogelkooi voor jouw vogel, is de Beeztes Iza 2 pagode de perfecte keuze voor jou. Hij heeft een uitschuifbare lade, twee zitstokjes en een voer en drinkbakjes. Ook is hij goed afgewerkt en vormgegeven. Er zijn dus bijna geen nadelen aan deze vogelkooi. De Beeztes Iza 2 Pagode heeft dus alles wat een vogelkooi nodig heeft.

Op de zitstokjes kunnen de vogels in al hun rust zitten. Het zijn er twee waardoor de vogels lekker van de ene kant naar de andere kunnen vliegen. De vogelkooi zelf is gemaakt van metaal. Je kunt het voerbakje en het drinkbakje makkelijk legen. Hierna kun je ze ook weer makkelijk bijvullen. Zowel de zitstokjes als de voer en drinkbakjes zijn vervangbaar. Door de uitschuifbare lade kun je de kooi makkelijk schoonmaken.


5. Duvo+ Vogelkooi Iza III

De kooi is ruim en geschikt voor twee parkietjes. Hij wordt geleverd met een paar bakjes, een badje en goede dikke houten zitstokken, want plastic zitstokken zijn niet goed voor de nagels. Links er rechts zitten deurtjes. Hier kun je ook het badje aanhangen. Aan de voorkant zit ook nog een deurtje. Met tamme vogels, die dus niet het hele huid doorvliegen als ze uit de kooi zijn, is het dakje nog het leukst. Je doet hem open en doet er dan een zitstok tussen waar de vogel op kan zitten. Bij vele vogels zul je zien dat ze zich echt de koning en koningin over iedereen voelen en hier van zullen genieten.

De vogelkooi ziet er mooi uit en doet ons denken aan een Chinees huisje. Er is nog een groot pluspunt. Dit is dat er een grote bak om de vogelkooi heen zit. Hierdoor zullen er veel minder zaadjes en dopjes op de grond vallen. Je zult dat je vogel aan de tralies gaat knagen. Dit kun je bij geen enkele kooi voorkomen. Het fijne is dat de lak van de kooi 100% onschadelijk is. Niet alleen jouw vogel zou tevreden zijn, maar jij zou ook heel tevreden zijn. Hij is perfect geschikt voor een of twee parkietjes, maar natuurlijk kunnen er ook een of twee kanaries in de kooi. Deze vogelkooi is dus een echte aanrader.


6. Imac Vogelkooi Elisa

Deze Imac Vogelkooi Elisa Blauw heeft een afmeting van een lengte van 50 centimeter, een breedte van 30 centimeter en een hoogte van 58 centimeter. Deze vogelkooi is als het gaat om vorm een echte klassieker. Hij lijkt veel op onze nummer een, maar is toch helemaal anders. Aan de onderkant zie je een uitschuifbare lade waarmee je de kooi enorm makkelijk schoon kunt maken. Dus je kunt de vulling er makkelijk in en uitschuiven. Er worden twee dingen met de kooi meegeleverd. Het eerste is een voerbakje die je makkelijk bij kunt vullen. Het tweede is een drinkbakje. Deze kun je ook heel makkelijk legen en bijvullen. E zijn gekruisde zitstokken aan de onderkant en nog eentje aan de bovenkant. Deze kooi is geschikt voor kleine vogels zoals parkieten en kanaries.


7. Duvo+ Junior Grote Parkiet Kooi

Deze kooi is geschikt voor een grote papegaai of meerdere parkieten. Hij heeft horizontale tralies, zodat de parkieten hier fijn op kunnen klimmen. Het is een hoge en slanke kooi. Ook heeft hij een ruime opening waarmee je makkelijk de inhoud van de kooi kunt verwijderen. Zo een hoge kooi is uniek, maar jouw vogel zou hier wel veel klimplezier aan beleven. Ook kun je en zitstok tussen de opening aan de bovenkant leggen, zodat de vogel meer ruimte heeft om te zitten.

De kooi in zijn geheel is 143 centimeter hoog. Hij heeft twee stevige houten zitstokken waar de vogels heerlijk op kunnen zitten. De drink en voederbakken die bij de kooi zitten zijn stevig en makkelijk bij te vullen. Ook kun je ze hierna makkelijk legen. De kooi kan aan de bovenkant open voor een extra zitplek. De opvangranden die je aan de zijkant kunt zien zijn van plexiglas. Met de vier wielen aan de onderkant kun je de kooi makkelijk verplaatsen. Ook kun je ze voor extra veiligheid makkelijk op slot zetten.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen