Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste vogelhuisjes van 2024

Het begint weer langzaam zomer te worden. En wat is er nou lekkerder dan in uw tuin zitten in uw luie stoel, en het zachte geluid van piepende vogels op de achtergrond horen?
Bijna iedereen heeft er tegenwoordig wel een in de tuin. Een vogelhuisje. De een heeft een paal met daarop een vogelhuis. De ander heeft een er een aan de muur hangen. Er zijn ook mensen met een voedertafel. Een voedertafel is een onoverdekt vogelhuisje met een pot pindakaas of iets dergelijks er op.
Het lijkt er in ieder geval op dat bijna iedereen wel een vogelhuisje wilt. Wij laten u de beste en leukste van dit jaar zien.


1. Nestkast Little Rock

Dit nestkast is het Little Rock nestkast. De opening heeft een diameter van 26 millimeter en hij is perfect voor de kleinste vogels. Het is een heel erg makkelijk model. Omdat je hem zo makkelijk kunt openen, kun je hem ook heel makkelijk schoonmaken. Je kunt dus het nest van de vogels die er eerder in hebben gezeten verwijderen en plaats maken voor een nieuwe.

Hij trekt kleine vogeltjes aan. Denk hierbij aan mezen, winterkoninkje, vinken, de zwarte roodstaart, de heggenmus, de staartmees en nog vele andere kleine vogels.


2. Esschert Eikel Nestkast

Dit vogelhuisje heeft een heel leuk ontwerp. Zoals je ziet, heeft hij de vorm van een eikel. Het fijne aan dit huisje, is dat je het dak er af kunt halen. Dat dit zo fijn is, is omdat je dan het oude nest kunt verwijderen. Dus bijvoorbeeld van de vogels die er daarvoor in hebben gezeten. Het is ook fijner voor de vogels om in een schoon vogelhuisje te zitten. Het huisje kun je door het dak dat je er af kunt halen ook schoonmaken.

Het dak is van pvc gemaakt. De buitenkant is van een mooi vurenhout. Hij valt ook niet teveel op wanneer je hem in een boom hangt. De vogels zullen het in de boom ook het fijnste hebben.

Er zijn twee verschillende plekken waar je dit vogelhuisje kunt hangen. De beste plek is in de boom, maar je kunt hem ook aan een muur hangen. Het moet minstens op een hoogte van 2 meter zijn. Het beste zou zijn dat de plek heel rustig en beschut is.

Je kunt dit nest het beste in het najaar schoonmaken. Hij is het beste geschikt voor de kleinere vogeltjes. Denk hierbij aan koolmeesjes, roodborstjes, staartmeesjes, vinken, zanglijster en nog veel meer vogelsoorten. In de winter biedt jouw vogelhuisje schutting voor de winterkoning en andere vogels die in de winter in Nederland gebleven zijn.


3. Wildlife Berken Nestkast

Zoals je al kan zien heeft dit huisje een iets natuurlijkere uitstraling. De afmetingen van dit huisje zijn 27,5 cm x 18 cm x 30 cm. Het hout van dit huisje lijkt heel erg op berkenhout. Dus als je hem aan een berkenboom hangt, zal hij niet opvallen.

Deze nestkast is gemaakt van een stuk uitgeholde berkenstam. Er zit een vlieggat in van 32mm. Het groene dakje kan eraf geschroefd worden, hierdoor is hij gemakkelijk schoon te maken. In dit huisje passen onder andere vogels zoals koolmezen.


4. Esschert Nestbuidel Vogelhuisje

Zoals je kan zien is dit huisje gemaakt van een soort mandje. Het mandje is gemaakt van zeegras. Het licht groenige hout is vurenhout. Er zullen vooral veel kleine tuinvogels in dit huisje gaan broeden. Voorbeelden hiervan zijn de pimpelmees en de koolmees, maar misschien ook wel een winterkoning. Het huisje is 15,3 cm x 11 cm x 26,3 cm. Het gaatje heeft een doorsnede 32 mm.


5. Capi Europe Vogelhuisje Rond

Zoals je waarschijnlijk wel al ziet is dit een huisje in een vrij moderne stijl. De lengte van het product is 24 cm de breedte is 19 cm en de hoogte 23 cm. Het huisje is gemaakt van kunststof. Hij is leverbaar in wit, antraciet en bruin. Ook is hij er met een opening die iets meer ovaal is.


Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen