Beste vogel broedmachine van 2021

De meeste kippenliefhebbers onder ons weten dat een kip 21 dagen op een ei moet zitten om hem uit te broeden. Jammer genoeg zijn er kippen die dit niet volhouden, of erger nog, die er niet eens aan beginnen. Dit is de reden dat je een broedmachine koopt. Hierdoor weet je zeker dat de eieren uitgebroed worden. Want het gebeurt vaker dan dat je denk dat de kip het broeden opgeeft. Er is nog een groot voordeel aan het kopen van een broedmachine. Namelijk dat er veel minder kans is dat er ziektes worden overgebracht. Ook kunnen er geen parasieten bij het ei komen.


1. Animalcare Holland mini broedmachine

Deze broedmachine voor 4 eieren is van het merk Animalcare Holland. Het is een kleine broedmachine, dus ideaal als je weinig eieren wilt broeden. De machine regelt de temperatuur uit zichzelf.
Deze broedmachine is geschikt voor eieren van verschillende gevleugelde dieren die eieren leggen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere kippen, eenden, ganzen en kwartels, maar ook duiven en papegaaien.


2. Brinsea Mini Eco broedmachine

Deze broedmachine van het merk Brinsea is zeer gemakkelijk te gebruiken. Op de glasthermometer is de temperatuur af te lezen. De temperatuur wordt nauwkeurig bepaald door de thermostaat, welke kan worden afgesteld, afhankelijk van de door jou gewenste temperatuur. De thermostaat van deze broedmachine is veilig voor kinderen, dit komt omdat hij maar 12 Volt adapter heeft.
De Afmeting van deze broeikas is 24 cm x 23 cm x 19 cm.


3. Dieko Staphorst Broedmachine transparant

Deze Broedmachine is geschikt voor 12 eieren. Hij kan gebruikt worden voor het uitbroeden van kippeneieren, kwarteleieren, eendeneieren of reptieleneieren. Hij is voorzien van een automatisch keersysteem om eieren te draaien, hierdoor hoef je zelf de eieren niet om te draaien. De temperatuur is te zien op de display. De temperatuur is ook gemakkelijk nauwkeurig af te stellen tussen de 30 °C en 39.5 °C. Ook is hij heel gemakkelijk schoon te maken. De afmetingen zijn 35 cm x 25 cm x 17 cm, de kleur is wit/ doorzichtig.


4. Natuurlijkerleven NAT-10

Deze broeikas is ontworpen voor maximaal 10 eieren. Hij is perfect voor het uitbroeden van broedeieren van diverse vogelsoorten zoals kip, kwartel, eenden maar ook geschikt voor diverse reptielen.
In tegenstelling tot de broeikas op plek 3 moeten deze eieren wel met de hand gedraaid worden. De broedmachine controleert tijdens het proces de broedtijd, de temperatuur en geeft een alarmsignaal als er temperatuurafwijkingen zijn. Ook kan de temperatuur en de broedtijd van te voren geprogrammeerd worden. De afmeting zijn 23,5 cm x 23,5 cm x 22 cm.


5. WorldPet broedmachine

Ook deze broedmachine is perfect voor het uitbroeden van kippeneieren, kwarteleitjes, eendeneieren of reptiel eieren. Hij heeft plaats voor 24 kippeneieren of 96 kwarteleieren (aangezien die ietsjes kleiner zijn). Ook deze is weer voorzien van een automatisch draaisysteem. De deksel is voorzien van kijkvensters en bak met transparante wanden waardoor je goed kan kijken wat er gebeurd. Ook hier is de temperatuur zeer nauwkeurig af te stellen tussen 30-39,5°C. De afmetingen zijn 53 cm x 52 cm x 43 cm. En hij heeft een gele met transparante/doorzichtige kleur.


Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *