Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste vliegendeken voor paard van 2024

In de zomermaanden is het natuurlijk heerlijk om naar jouw paard toe te gaan. Toch hebben ze helaas veel last van insecten. Zoals dazen, muggen, vliegen en nog vele andere. Je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat de paarden hier niet al teveel last van hebben. Ook moet je hebben dat ze gewoon rustig in de wei staan. Hier kun je voor zorgen door een vliegendeken te kopen.

Helaas zijn ze niet helemaal vliegwerend. Toch is het zo dat de paarden met een vliegendeken op rustiger in de weide staan. Het klinkt misschien raar, maar ook paarden kunnen zich verbranden. Dit is pijnlijk voor het paard. Ook kan hij of zij dan enorm veel pijn aan zijn rug hebben. Dit komt, omdat het zadel daar dan overheen schuurt. Gelukkig gebeurt het niet zo vaak dat ze zich verbranden. Omdat de (meeste) vliegendekens UV werend zijn, bescherm dit jouw paard ook.

Je moet voor jouw paard wel een goede vliegendeken hebben. Lees voor de beste vliegendeken van 2024 ons artikel even door. Wij weten zeker dat je na het lezen al een heel eind op weg bent met jouw keuze of zelfs al een keuze hebt gemaakt.


1. QHP Vliegendeken Color

Dit is eigenlijk gewoon een standaard model. Je kunt hem in veel verschillende kleurtjes krijgen. Ook staat hij leuk bij een felgekleurd halster. Aan de voorkant heeft hij een dubbele gespsluiting. Dit zorgt ervoor dat de deken extra stevig vast zit.Zodat hij extra stevig vast zit heeft hij aan de voorkant dubbele gespsluiting. Aan de onderkant kun je kruissingels zien, die zitten gekruist, omdat het anders zo kan zijn dat ze snel los zullen gaan.

Deze vliegendeken is gemaakt van polyester. Verkrijgbaar in de kleuren, rood, groen, roze, paars en blauw. Verkrijgbaar in de maten 135, 145, 155, 165, 175, 185 en 215. Ook heeft deze vliegendeken een staartkoord en staartflap met een schoftbontje van fleece.


2. Harry’s Horse Vliegendeken

Deze vliegendeken is van Harry’s Horse. Hij heeft een hals, waardoor het paard op die plek minder last heeft van dazen. Meestal is het voor een paard in de nek een pijnlijke plek om door de dazen, bijne, of wespen gestoken te worden. Hij is blauw met wit en heeft een leuk zebraprintje. Hij heeft een soepele en sterke stof.

Bij de borst zit een clipsluiting. Deze zijn heel makkelijk dicht en open te maken. De deken heeft kruissingels, zodat hij een stuk beter vast zit. Hierdoor kan de deken een stuk minder snel draaien. De bilkoorden zijn afneembaar en elastisch.


3. Bucas Vliegendeken Buzz-off

Dit is een sterke deken van een licht gewicht. Hij is heel fijn en ligt makkelijk op het paard. Deze vliegendeken beschermt jouw paard of pony tegen dazen, wespen, bijen, vliegen en alle andere vervelende insecten. Hij is de perfecte vliegendeken voor elke weertype. Dit komt door de waterdichte bovenkant en de ademende deken. Hij beschermt jouw paard dus tegen de regen. Door de ademende functie wordt hij ook beschermd tegen de hitte.


4. QHP Vliegendeken

Paarden hebben in de zomermaanden veel last van insecten. Je kunt je paard hier op verschillende manieren tegen beschermen. Een van de manieren is de QHP Vliegendeken. Hij heeft een halsstuk en een hoed. Dit halsstuk is fijn. Dit komt, omdat de hals voor paarden ook een gevoelige plek is. De hoed zorgt ervoor dat de vliegen niet de hele tijd bij hun ogen zitten. Wanneer er weer net iets minder insecten zijn, kun je de hoed en het nekstuk van de deken verwijderen.

De buikflap van de deken sluit mooi aan. Hij heeft dubbel klittenband. Ook zijn er singels die verschuiving voorkomen.


5. Vliegendeken met hals

Dit product is heel erg winddoorlatend. Hij is ook heel duurzaam. De vliegendeken kan in de wasmachine tot de 30 graden. Ook kan hij in de droogtrommel. Helaas is het nekstuk niet afneembaar. De stof heeft een hele hoge kwaliteit. De borstsluiting id van metaal en hij is extra lang.


Vliegendeken

We weten allemaal dat vliegendekens jouw paard of pony tegen de insecten kunnen beschermen. Je hebt ze in veel verschillende maten en vormen. Je hebt vliegendekens waar een halsstuk aan vast zit, je hebt vliegendekens met een los halsstuk of dekens die er helemaal geen hebben. Het fijne aan de dekens met een afneembare hals, is dat je die er af kunt halen wanneer de insecten minder actief zijn. Anders ben je ook de hele tijd weer in de weer met dat halsstuk. De vliegendekens zorgen ervoor dat jouw paard of pony zich niet irriteert aan insecten. De normale dekens zijn gemaakt van stof en zijn ademend. Het is niet zo dat insecten hier makkelijk doorheen prikken.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen