Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste staldekens voor paarden

Je hebt allerlei verschillende soorten dekens. Vandaag hebben wij een artikel gemaakt over staldekens. Deze dekens zijn heel ademend en licht. Wanneer een paard is geschoren kan deze het koud hebben. Om ervoor te zorgen dat hij of zij het niet koud heeft op stal, leg je er een staldeken over. Ook wanneer het in de winter of herfst net een keer te warm is voor een winter- of regendeken kun je een staldeken gebruiken. Deze zullen ervoor zorgen dat de paarden het niet te koud en te warm krijgen. Je moet wel opletten dat je deze deken niet voor buiten kunt gebruiken. Dit komt, omdat hij helemaal niet waterdicht is. Dus als je hem voor buiten zou gebruiken en het begint te regenen, heb je en een nat paard en een natte deken. Dan moet je eerst de deken en het paard droog zien te krijgen. Dit gaat je ook weer veel tijd kosten.

Nu heb je wel de beste staldeken van 2020 nodig, maar dan zit je nog met een hoop vragen. Want van welk merk koop je de deken nou? Welke is het beste voor mijn paard? Wat nou als hij te klein is en de singels niet verstelbaar zijn? Wanneer je een staldeken uit ons artikel kiest, hoef je je hier geen zorgen over te maken.


1. QHP Staldeken Star 300grs

Dit is een fijne deken om op stal te gebruiken. Om ervoor te zorgen dat jouw paard het niet te koud krijgt op stal, koop je een staldeken. Je moet natuurlijk niet hebbend dat jouw paard het te warm of juist te koud heeft. Hiervoor is deze 300 grams deken perfect. Jouw paard gaat het hierdoor niet te warm hebben, maar ook zeker niet te koud.

Het verschil tussen deze deken en een winterdeken, is dat een winterdeken waterdicht is. Een staldeken is dit dus niet. Dit is ook de reden dat je een staldeken niet buiten moet gebruiken. Anders heb je dadelijk een natte pony en een natte deken. Het kost helaas veel tijd om het paard te drogen. Dan zou je wel heel vroeg moeten beginnen met poetsen. Zeker wanneer je niet verwacht dat jouw paard nat is en je komt net een half uur voor jouw les, is er een grotere kans dat je te laat komt.


2. Harry’s Horse Staldeken Highliner

Deze staldeken is van het merk Harry’s Horse. Hij ligt fijn op het paard. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de deken zomaar verschuift. Je kunt deze namelijk heel makkelijk vastmaken en op het paard leggen. Dit is een staldeken van 200 gram en we weten meteen met welke vraag je nu zit. Is dit niet te warm voor wanneer het niet vriest? Nee, dat is het niet. Je moet hem natuurlijk niet op je paard gaan leggen wanneer het 10 graden is. Ons lijkt het ook wel een beetje logisch dat de enige deken die je hem boven de 10 graden op legt een vliegendeken is. Dit komt, omdat de rest van de dekens dan te warm zijn. Wij hebben het ook te warm onder een dekbed in de zomer. Paarden hebben dit ook bij de dekens.

Aan de onderkant van de deken kun je kruissingels zien. De reden dat deze kruizen, is omdat de deken er dan zeker niet af gaat vallen. Aan de voorkant zit de deken ook heel goed vast. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat de deken zomaar los gaat. Soms zie je bij paarden dat de deken aan de zijkant hangt. Dit kan door spelen of schuren gebeuren. Je hoef bij deze deken zeker niet bang te zijn dat dit gebeurt.


3. Staldeken Highliner

Dit is een 300 grams staldeken. Ook bij deze deken hoef je niet bang te zijn dat hij zomaar aan de zijkant van het paard hangt. Hij lijkt misschien warmer dan de andere, omdat hij wat dikker is, maar het is gewoon een 300 grams staldeken. De dikte maakt dus helemaal niets uit. Hij blijft even warm als de andere staldekens. Soms kan het gebeuren dat er scheuren in de deken komen. Deze deken is net wat dikker, waardoor niet meteen al de vulling de deken uit komt wanneer deze scheurt. Als dit wel zou gebeuren, staat je een hoop schoonmaakwerk te wachten.

Aan de onderkant zie je kruissingels. Eigenlijk vinden wij kruissingels bij dekens wel een must. Het kan namelijk wel gevaarlijk zijn wanneer de deken aan de zijkant van het paard hangt. Ze kunnen hier over struikelen en ze zouden dan maar net verkeerd terecht komen. Dan is er namelijk kans op een blessure. En je wilt toch niet dat dat gebeurt? Ook aan de voorkant zit de deken goed vast. Hij zit namelijk vast met twee sluitingen. Hierdoor kan de koude wind niet van voren de deken in waaien.


4. Staldeken Nylon 300 gram

Meestal zien de mensen het verschil tussen een staldeken en een weidedeken niet. Het verschil is dat een weidedeken ook buiten kan worden gebruikt en een staldeken niet. Dit komt, omdat een staldeken niet waterdicht is. Zoals we al eerder hebben verteld, kost het veel tijd om een staldeken droog te krijgen. Ook een paard drogen kost veel tijd. Ook is het voor een paard niet fijn een natte en zware deken op zich te hebben.

Aan de onderkant zie je kruissingels voor extra beveiliging. Aan de voorkant zitten voor extra beveiliging twee bevestigingspunten. Dit zorgt voor extra stevigheid. De deken scheurt niet makkelijk nadat het paard lomp heeft gedaan in de weide. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je dat op moet gaan ruimen.


5. Kentucky Staldeken 0gr

Dit is een hele bijzondere deken. Hij heeft een binnenkant van een nagemaakte konijnenvacht. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dit echt is. Wij kunnen je verzekeren dat de vacht helemaal nep is. Er zijn een paar voordelen aan zo’n nagemaakt konijnenvacht. Eigenlijk maakt het een soort van luchtzakjes aan. Deze zorgen ervoor dat het paard het niet te warm krijgt. Het is ook zo dat de deken niet kan gaan schuren. Een schurende deken voelt voor paarden zoals een schurende broek voor mensen.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen