Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste schildpad terrarium van 2024

Als je kiest voor een schildpad als huisdier heb je de keuze tussen een landschildpad of een waterschildpad. Ze hebben heel veel verzorging nodig. Een terrarium met de juiste grootte, verlichting en temperatuur is daarbij heel belangrijk. Zoals veel mensen wel weten kunnen schildpadden heel oud worden. Tot wel 80 jaar. Het is belangrijk om je goed te laten informeren voor je een schildpad neemt, want een goede verzorging is echt heel belangrijk. Als je kijkt naar terraria heeft een landschildpad een andere afmeting nodig dan een waterschildpad. Hieronder staat de top 4 terraria/aquaria voor schildpadden, dus lees snel verder.


1. Ciano Tartarium 80 – transaparant

Dit terrarium van glas is gemaakt voor schildpadden. Het heeft een eiland met een helling waar een schildpad dus zonder moeite op kan klimmen. Het wordt beschermd door een glazen afdekplaat waardoor je schildpad niet zomaar kan ontsnappen. Dit terrarium is beschikbaar in veel verschillende maten en ziet er heel netjes en ‘classy’ uit. De schildpadden kunnen er lekker in rond zwemmen en uitrusten op het eiland. Verder kun je het terrarium altijd nog meer opvrolijken met allemaal leuke decoraties. Het terrarium waar de link heen gaat, is 80, dus de afmetingen 79 x 29,7 x 27,5 cm. Dit is echter de grootste.


2. Aqualantis Tortum 40 Aquarium

Als je je dieren een goed leven wil geven, kun je dit aquarium voor schildpadden kopen. Hij is gemaakt van glas en ontworpen voor een goed leven. In het aquarium kun je leuke decoraties plaatsen en is er een droge plek. Deze droge plek is een soort eiland waar je schildpad(den) droog op kunnen zitten Er gaat een soort trappetje heen, zodat ze er makkelijker op kunnen komen. Je kunt er een LED-lichtsysteem in toevoegen, maar deze wordt niet meegeleverd. Die moet je dus zelf aanschaffen. De afmetingen zijn 40 x 18 x 20 cm.


3. Ferplast schildpad terrarium jamaica 60 grijs

De Jamaica schildpaddenbak van Ferplast is stevig en gemaakt van glas. Het glas is afgedicht met hoge module-siliconen wat betekent dat hij waterdicht is. Dit moet ook wel, want er komt natuurlijk water in voor de schildpadden. De bak is beschikbaar in verschillende modellen en de zijkanten van de bakken kunnen lampen in. Daar naast zijn er verschillende toebehoren beschikbaar, waaronder een standaard. Maar deze krijg je er niet bij, ze zijn apart verkrijgbaar. De afmetingen zijn 60 x 31,5 x 37 cm en de voorkant van het glas is 25 cm hoog.


4. Ferplast schildpad terrarium haiti 50 grijs

Zoals de naam van de bak al zegt, is Haïti in deze bak nagemaakt. Het heeft een mooi eilandje met een palmboon en is omringd door water (moet de zee voorstellen). De zijkanten zijn van waterdicht glas en stevig. Ze kunnen uitgerust worden met een Arclight lamp, die je zelf moet aanschaffen. Beschikbaar in verschillende modellen en maten is deze te koop. De afmetingen zijn 51,5 x 27 x 18,5 cm.


Een schildpad als huisdier?

Een schildpad kun je buiten in de tuin houden, als je tuin goed afgeschermd is en hij dus niet zomaar weg kan lopen. Let op dat het een graseter is, dus hij van je gras en planten zal gaan eten. Zorg ook dat hij een plekje heeft in de tuin waar hij beschut kan zitten. Maar je kunt hem ook binnen houden, in een terrarium, waar hierboven vier van staan. Maar hoe kies je de juiste uit? De lengte van een terrarium moet minstens vijf keer zo groot zijn als de grootte van de schild van de schildpad. De schildpad moet zich kunnen opwarmen en heeft een temperatuur nodig van 36 tot 39 graden.

Nu ligt het eraan of je een landschildpad hebt of een waterschildpad als je kijkt naar de hoeveelheid water die erin moet. Een landschildpad kan namelijk niet zwemmen, maar heeft wel een klein laagje water nodig. Een waterschildpad heeft een nog groter aquarium/terrarium nodig. In ieder geval een derde van het oppervlak moet een zonneplek zijn. Hiervoor ga je een UV-lamp nodig hebben. Dit deel moet land zijn en goed te bereiken. Hoe hoog het water moet ligt aan de schildpad. Dit moet namelijk minimaal de hoogte van de lengte van de schild hebben.


Bron: dier-en-natuur.info.nl

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen