Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste peesbeschermers voor paarden van 2024

Als het goed is, zie je veel paarden peesbeschermers gebruiken. Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af waarom dat is. Dit is tegen bescherming van de pezen van het paard. Deze zitten in de voorbenen. Helaas heb je paarden die met de achterhoeven tegen het voorbeen aantikken. Dit kan voor een paar ernstige blessures zorgen. Zeker wanneer er hoefijzers gedragen worden. Dan kunnen van die tikken toch redelijk hard aankomen.

Je hebt sommige paarden die echt iets voor om de benen nodig hebben. Zeker paarden die veel springen hebben toch peesbeschermers nodig. De kans dat het paard zijn voorbenen beschadigd, is met het springen veel groten. Het kan gebeuren dat ze een balk aantikken, of dat ze hun eigen benen aantikken. Om ervoor te zorgen dat ze hierdoor geen blessures oplopen, koop je peesbeschermers.

Natuurlijk heb je wel de beste peesbeschermers voor jouw paard nodig. Wij weten zeker dat je na het lezen van ons artikel de beste hebt gevonden.


Beste peesbeschermers voor paarden: Dit is onze top 5:

Onze experts hebben speciaal voor jou een top 5 samengesteld met de beste peesbeschermers voor paarden. Geef je paard altijd het beste van het beste, hier zullen ze heel dankbaar voor zijn.

Dit zijn de 5 beste peesbeschermers voor paarden van 2024:


1. BR Peesbeschermers Event

Deze peesbeschermers zullen fijn om de pezen van het paard zitten. Ze hebben een voering van neopreen. Neopreen is eigenlijk elastisch rubber, maar eigenlijk hebben alle peesbeschermers voor paarden zo’n vulling. Je hebt een klittenbandsluiting die enorm makkelijk dichtgaat. Je hoeft niet bang te zijn dat het klittenband bij de benen gaat schuren, dit komt, omdat ze de benen van het paard niet aanraken. Wel moet je een beetje voelen of ze goed zitten want voor ons lijkt het misschien niet een heel groot verschil als ze een centimeter te hoog of te laag zitten, maar voor een paard is dit verschil groter.

Hij is in 25 verschillende kleuren beschikbaar, je hoeft dus niet bang te zijn dat er geen een kleur bij zit die jij niet mooi vind.


2. BR Event – Peesbeschermer voor Paarden

Er zijn twee materialen waarvan deze peesbeschermers voor paarden zijn gemaakt. Het eerste materiaal is kunststof. Dat is het blauw wat je op de peesbeschermers ziet. Het tweede materiaal is neopreen. Dit elastische rubber zie je aan de binnenkant. Dit zit fijn om de pees van het paard en beschermt hem goed. Hierdoor verminder je de kans op een peesblessures met 100%. Je hebt ze binnen de kortste keren om het been zitten. Dit komt, omdat dit heel makkelijk gaat. Het materiaal is sterk en afwasbaar. Je kunt ze na gebruik dus makkelijk schoonmaken.

Ze zijn verkrijgbaar in 31 kleuren. Namelijk in blue, basic grey, java, tan, black, caribbean sea, dark chocolate, flash black, florid red, lime, mauve shadows, raspberry, white, angel blue, beet red, bright cobalt, bright pink, celestial, champagne, citron, dutch black, emerald, faded rose, leave, lollipop pink, mazarine blue, morning light, orchid black, pink, princess blue en sunset orange. Dit zijn heel veel kleuren. Je hoeft je dus geen zorgen te baren dat de kleur die jij wilt er bij zit.


3. Epplejeck Peesbeschermers Proride

Peesbeschermers voor een paard zijn fijn. Toch zie je vaak dat mensen peesbeschermers hebben die niet helemaal passen. Natuurlijk merk jij niet veel verschil, maar een paard wel. Als ze ook maar een paar centimeter te hoog of te laag zitten kan het paard dit al voelen. Dit kan als onprettig worden ervaren. Met deze peesbeschermers van Epplejack hoef je niet bang te zijn dat je ze verkeerd op het been van het paard zet. Dit komt, omdat je goed kan voelen wanneer ze niet en wel goed zitten. Wanneer ze niet goed zitten, zul je merken dat ze teveel bewegen en je dit dus aan moet passen. Wanneer ze niet bewegen en goed vastzitten, zitten ze goed.

Je kunt hem in vier simpele kleuren kopen. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat ze met wedstrijden niet bij het dekje matchen, want eigenlijk vloeken deze kleuren bij bijna geen kleuren. Meestal heb je toch een wit dekje met wedstrijden, dus daar passen ze automatisch bij. Het is leuk dat het van die prachtige kleuren zijn, want meestal gaat het natuurlijk om de kwaliteit, maar als je ze dan toch koopt, is een leuk kleurtje een fijn extraatje.

Hij is in het blauw, bruin, zwart en roze te verkrijgen.


4. Compositi Peesbeschermers Protech

Dit is een ontwerp dat je waarschijnlijk nog nooit gezien hebt. Het doet een beetje denken aan een robot-achtig ontwerp. Je zult je waarschijnlijk afvragen waarom die openingen daar zitten. Dit is, zodat het opwarmen van het been wordt voorkomen, of tenminste voor het grootste deel. De vorm past perfect bij de pezen. Hij sluit enorm makkelijk op de pezen aan.

De pezen worden tijdens de oefeningen door de peesbeschermers beschermd. Ook tijdens wedstrijden worden deze goed beschermd. Het is een heel fijn en licht materiaal. Hierdoor heeft jouw paard de beste bewegingsvrijheid. Verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en wit.


5. QHP Peesbeschermers voor Paarden

Deze peesbeschermers hebben een buitenkant van hard plastic. De binnenkant, dus het zwarte dat je ziet, is van neopreen. Je kunt hem heel makkelijk met klittenband afsluiten. De beschermer is zo gevormd dat hij heel makkelijk om het been sluit. Wanneer dit niet zo is, heb je misschien de verkeerde voor jouw paard. Voor een groot paard zijn de peesbeschermers 24 centimeter, voor een pony 20 en voor een shetlander 17 centimeter.

Hij is verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren. Namelijk in white, aqua, black, brown, fuchsia, grey, lime, orange, purple, red, sky en yellow.


Waarom peesbeschermers voor paarden gebruiken?

Sommige paarden schoppen met hun hoeven tegen het voorbeen aan. Dit kan zorgen voor ernstige blessures. Zonder peesbeschermers is de kans op blessures een stuk groter. Zorg dus altijd dat een paard met peesbeschermers rent.

Wat zijn de beste peesbeschermers voor paarden?

Volgens onze experts zijn de peesbeschermers van BR het beste voor je paard van dit moment. Het geeft je paard de beste bescherming en het past perfect om de been heen.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen