Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste winterdeken voor paarden van 2024

Je hebt staldekens en buitendekens. Een buitendeken wordt vooral gebruikt voor de paarden die vaak buiten staan. De buitendeken beschermt jouw paard weer tegen verschillende dingen die buiten zijn. Bijvoorbeeld tegen wind, sneeuw, regen en kou. Er zijn verschillende eisen die zo’n deken heeft. Dit komt, omdat de paarden veel bewegen als ze buiten zijn. Hij moet ademend zijn, zodat zweten voorkomen moet worden. De deken moet waterdicht zijn en het is ook belangrijk dat hij niet snel scheurt. Dit is belangrijk, omdat de paarden buiten best wel lomp zijn.

Er is een groot verschil tussen winterdekens en regendekens. De winterdeken heeft een vulling. Deze vulling houdt het paard warm. Meestal is het zo dat een regendeken heel weinig vulling of juist geen heeft. De winterdekens hebben weer een verschillende gram als het gaat om vulling. Je hebt ze van 100 gram tot 600 gram. 600 is het warmst en 100 het koudst. Wanneer je een te dikke deken koopt voor jouw paard, kan het zo zijn dat deze het te warm heeft. Helaas is te warm meestal nog vervelender dan te koud. Wanneer er witte zweetvlekken op de winterdeken zitten, weet je zeker dat het paard het te warm heeft.

Nu heb je nog wel een goede winterdeken nodig. Lees voor de beste winterdeken van 2024 even door. Wij weten zeker dat je na het lezen van dit artikel de beste winterdeken voor de behoeftes van jouw paard hebt.


1. Harry’s Horse Highliner Combo

Dit is een winterdeken van Harry’s Horse. Je kunt hem voor in de stal en in de weide gebruiken. Het is wel af te raden hem op stal op te doen wanneer het daar al warm is. Dit is in de meeste gevallen zo. Wanneer je in de weide een afdakje of weidetent hebt staan en dus geen stal hebt, is het wel slim deze op te doen. Het nekstuk is afneembaar. Hij is volledig gemaakt tussen polyester en is waterdicht. De staartflap is groot. Ook heeft hij kruissingels met een inzet van elastiek. De sluitingen aan de voorkant zijn er 2 en de bilkoorden zijn afneembaar. Hij heeft een vulling van 300 gram. Zie het einde van ons artikel om te weten bij welke temperatuur je welke gram nodig hebt.

Hij is verkrijgbaar in verschillende maten. Namelijk in 165, 175. 185, 195, 205 en 215.


2. Bucas Irish Turnout Extra

Wil jij ook voorkomen dat jouw paard het te koud krijgt? Of heeft jouw paard het vaak koud en zoek jij hier een oplossing voor? Koop dan nu de Bucas Irish Turnout extra. Dit is een winterdeken die is gevoerd met wel 300 gram. De perfecte oplossing voor jouw problemen. Hij valt goed op het lichaam van het paard en zorgt ervoor dat deze het in een bepaalde temperatuur niet te koud heeft. Zie het einde van ons artikel om er achter te komen bij welke temperatuur je welke winterdeken nodig hebt.

Deze deken heeft een borstdeel voor extra warmte. Hij is namelijk overlappend. Hij heeft een hele makkelijke magneetsluiting die ook niet snel los zou gaan. De schouderplooien zijn een soort van ingebouwd. Dit zorgt voor de beste bewegingsvrijheid. De vorm van de deken sluit mooi aan aan het lichaam van het paard. Op de plekken waar de deken mogelijk zou kunnen schuren, zit een Soft-nylon systeem. De beensingels zijn elastisch en er is ook een staartflap.

Het fijne aan de stof van de deken, is dat hij heel erg ademend is. Wij kunnen je ook verzekeren dat hij 100% waterdicht is. Verkrijgbaar in de maten 185, 196, 205 en 215.


3. DKR Outdoordeken

Dit is een hele sterke waterdichte deken. Hij heeft een halve hals, waardoor dus niet de hele hals van het paard onder de deken zit. De voering van deze winterdeken is ook 300 gram. Het fijne aan deze deken is, dat hij ook nog eens heel ademend is. Aan de voorkant heeft de deken een dubbele sluiting. Door deze dubbele sluiting zit de winterdeken extra goed vast. Op de plekken waar de deken kan schuren zit nylon. De singels zijn gekruist en aan de bevestigingspunten zit een rubber rondje. Dit rondje zorgt ervoor dat ze niet zomaar losschieten.


4. LuBa Paardendekens winterdeken

Dit is een redelijk duurzame deken. Hij is van het merk LuBa. Aan de binnenkant kan een deken schuren. Hiervoor zit er nylon op de deken. De nylon zit er op, zodat de deken op geen enkele plek gaat schuren. Je kunt deze deken heel makkelijk binnen en buiten gebruiken. Wanneer het gewoon warm is in de stallen, raden we je af deze binnen te gebruiken. Hij is waterdicht waardoor het paard heerlijk droog in de weide staat.

Het fijne aan deze deken is dat hij geen haren opneemt. Hij heeft een vulling van 150 gram. De hals is extra hoog. Dit is, omdat er dan geen water in de hals regent.


Hoeveel grams heeft mijn winter paardendeken nodig?

Hoeveelheid gram warmte
0-150 gram Lichte deken (ca. 0°C tot +15°C)
150-300 gram Medium deken (ca. -10°C tot +10°C)
300-500 gram Dikte deken (ca. -20°C tot + 5°C)

Bekijk ook: De beste regendekens voor paarden

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen