Beste nagelknipper voor honden van 2021

Voor mensen is het al belangrijk om de nagels goed bij te houden door ze regelmatig te knippen. Maar voor honden is dit eigenlijk nog belangrijker. Zodra ze te lang zijn gaat het ze heel veel pijn doen en het kan ook voor problemen zorgen. Bijvoorbeeld dat de voeten verkeerd kunnen vormen. Probeer daarom ook de nagels van je hond regelmatig te knippen door een nagelknipper voor honden aan te schaffen. Denk hierbij ook aan het feit dat je jezelf er ook mee helpt: als de nagels van je hond te lang zijn, kunnen ze je meubels kapot maken!

Je hebt handmatige nagelknippers en elektrische nagelknippers voor honden. Het is maar net wat je het fijnst vindt om te gebruiken! Het maakt je hond niet uit, zo lang je niet over zijn bloedlijn knipt, want dan ben je verder van huis. Dus ben jij op zoek naar een nagelknipper voor je hond, maar vind je het moeilijk om een keuze te maken? Lees dan verder voor de top 5 beste nagelknippers voor honden van 2021 om hopelijk de keuze wat makkelijker te maken!


1. ElegaPet Nagelknipper Voor Honden

Wil je veilig de nagels van je hond knippen? Kies dan voor de ElegaPet nagelknipper. Je wil natuurlijk dat de nagels van je hond verzorgd en gezond zijn. Met deze nagelknipper gaat het eenvoudig en veilig. In een vloeiende beweging kun je de nagels van je hond knippen zonder ze te beschadigen. Ook zit er een veiligheidsstop op de knipper, waardoor de schaar heel gebruiksvriendelijk is. Knip op tijd de nagels van je huisdier, want te lange nagels geven een hoge druk op de poten, waardoor de voeten in een verkeerde houding kunnen gaan staan.

Om de schaar te gebruiken moet je beginnen met het stevig vasthouden van de poot van de hond. Controleer de nagels en kijk waar het bloedvat zich bevindt. Plaats de nagel dan tussen de snijvlakken van de schaar. Knip in een soepele beweging. Wanneer de nagels van je dier erg lang zijn, knip dan telkens een klein stuk af tot je bij de juiste lengte bent aangekomen.


2. Pets Luxury Elektrische nageltrimmer

Je wil je diertje natuurlijk goed verzorgd houden. Dan zijn de nagels ook belangrijk om goed te verzorgen. Te lange nagels kunnen je hond veel pijn bezorgen en zelfs gewichtsproblemen. Met deze nagelvijl zijn de lange en scherpe nagels binnen een paar seconden weer glad. De vijl is oplaadbaar, waardoor je hem draadloos kunt gebruiken en hij maakt heel weinig geluid. Je hond zal dus niet afgeschrikt worden als die het geluid hoort.

Lange nagels is natuurlijk pijnlijk voor je hond, maar ook voor jou is het vervelend. Vooral als daardoor je meubels beschadigen. Daar is de vijl dus ook een goede oplossing voor. Als je hond namelijk kortere en minder scherpe nagels heeft kan hij je meubels ook minder beschadigen.

De vijl is volledig pijnloos, want je wil niet dat het een pijnlijke ervaring gaat zijn voor je hond. Door de beschermkap die meegeleverd wordt, zorg je ervoor dat de vijlkop niet de huid raakt. Daarom is deze vijl zo gebruiksvriendelijk voor je hond. Als je de vijl goed gebruikt, zal je hond er ook niet bang voor worden. Want hij doet geen pijn en maakt heel weinig geluid.


3. Elektrische nagelvijl voor honden

Ben je op zoek naar een nagelknipper en nagelvijl voor je hond? Lange nagels zorgen voor ongemak bij je hond. Soms zelfs pijn of serieuze problemen. Deze set bevat een draadloze elektrische nagelvijl, nagelknipper en handmatige nagelvijl. Hierdoor kun je gemakkelijk en veilig de nagels van je hond vijlen. Hij is uitgerust met een extra tweede diamanten vijl kop en is geschikt voor kleine en grote honden.

De nagelvijl heeft dus een diamanten vijlkop. Deze is duurzamer en veiliger vergeleken met een normale vijlkop en nagelknipper. Je kunt hiermee heel nauwkeurig werken, zodat je je hond geen pijn zal doen. In principe zou hij niet vervangen hoeven worden, maar voor de zekerheid krijg je er een tweede bij! Je kunt zelfs kiezen tussen een normale snelheid en een hoge snelheid.


4. Pet nagelknipper voor honden

Deze nagelknipper voor honden maakt gebruik van een verbeterde versie van het spatwaterdichte ontwerp om ervoor te zorgen dat nagels van huisdieren niet rondvliegen als je aan het knippen bent. Hij is gemaakt van roestvrij staal met een gebogen, scherp mesontwerp dat zeer geschikt is voor hondennagels. De onderkant heeft een veil waardoor je de nagels tijdens het knippen een beetje kunt slijpen.


5. LED nagelknipper voor honden

De nagelknipper helpt om het knippen van de nagels van je hond een stuk makkelijker te maken. Door het led lampje op deze nagelknipper is de bloedlijn van je hond goed zichtbaar e kun je precies het juiste deel van de nagel afknippen. Het spatscherm helpt om rondvliegende nagelstukjes te voorkomen. Maar het is meer dan alleen een nagelschaar. Omdat ook het bijwerken van de nagels heel belangrijk is, is hij uitgerust met een verborgen nagelvijl. Deze berg je gemakkelijk op in het handvat, waardoor je hem ook nooit kwijt raakt.


Wanneer zijn de nagels van honden te lang?

Als de nagels de grond raken, zijn ze bij de meeste honden te lang. Een graadmeter is dat het mogelijk moet zijn om een velletje papier zonder weerstand onder de nagels van je hond moet kunnen schuiven. Dit werkt iets minder bij oudere honden, omdat hun voeten wat zijn doorgezakt.

Waar begint het leven in de nagel van een hond?

Als een hond witte nagels heeft kun je heel duidelijk zien waar het leven van de nagel begint. Je ziet dan door het wit een roze gedeelte. Dit is gevoelig weefsel waar je absoluut niet in mag knippen. Je mag tot maximaal 2 mm voor het leven knippen. Bij honden met zwarte nagels kun je echter niet vanaf de buitenkant zien waar het leven begint. Het beste kun je dan steeds kleine stukjes afknippen tot je in de kern van de nagel een donkerder puntje ziet. Dan weet je dat je dicht bij het leven zit.

Wat als je het leven knipt van een hond?

Je hoeft niet in paniek te raken, want het bloed kun je makkelijk stelpen door er aluin op te doen. Dit kun je kopen bij de meeste drogisterijen in de vorm van een stick of als poeder. Voor je hond zal dit helaas wel een hele nare ervaring zijn. Als hij al bang was voor het laten knippen van zijn nagels, zal dit nu alleen maar erger zijn geworden. Dan kun je nu bijna weer opnieuw beginnen met trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *