Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste kattenluik van 2024

Katten zijn enorm graag buiten de deur. Ze zijn het grootste deel van de tijd buiten te vinden. Alleen is het heel vervelend om elke keer de deur open te doen voor je kat, omdat hij naar buiten wilt. Dan is een kattenluik erg handig. Hiermee kan jouw kat zonder jouw hulp naar buiten en kan hij weer naar binnen wanneer hij wilt. Er zijn enorm veel verschillende kattenluiken, je hebt het klassieke kattenluik, kattenluikjes met chip en er zijn zelfs kattenluiken waarbij je kan instellen welke tijd jouw kat naar buiten en weer naar binnen kan!

Heb jij een kat en bent je op zoek naar een kattenluik? Heb je het probleem dat je niet weet welk kattenluik voor jou geschikt is en welk kattenluik de beste kwaliteit heeft? Dan zit je hier goed. In dit artikel kom je te weten wat de beste kattenluiken zijn van 2024.


1. Sureflap Microchip Basismodel

De Sureflap Microchip Basismodel wordt door klanten het best beoordeeld van alle kattenluiken bij Bol.com. Het luik heeft een doorgang van 14 cm bij 12 cm, het heeft 4 sluitingsmogelijkheden en misschien wel het allerbelangrijkste: dit kattenluik houdt vreemde katten buiten. Je geeft je kat een chip en aan de hand van deze chip herkent het kattenluik jouw kat. Wanneer er een kat door het luik wilt en het kattenluik herkent de chip niet wordt de kat niet doorgelaten. De Sureflap Microchip heeft ook nog andere modellen, zoals de Sureflap Dualscan. Deze controleert aan beide kanten van het kattenluik de chip die de kat draagt. Ze hebben ook nog de Sureflap Connect, deze kan je aansluiten met een mobiele app op je telefoon. En tot slot is er nog de Sureflap L, deze is groter en bij de Sureflap L kan je de tijd instellen wanneer je kat naar buiten mag en wanneer je kat naar binnen mag. Een handig kattenluik dus als je het ons vraagt!


2. Cat Mate 235 kattenluik

De Cat Mate 235 kattenluik wordt maar heel iets minder goed beoordeeld door klanten dan de Surelap Microchip Basismodel. Het model is gemaakt van kunststof en is beschikbaar in de kleuren bruin en wit. Voor ieder wat dus! Ook dit kattenluik heeft 4 standen, enorm handig! Het luik heeft de volgende afmetingen: 19,2 cm x 20 cm als buitenmaat en 16,5 cm x 17,4 cm als uitzaagmaat. Het luik is geschikt voor deuren met een dikte van maximaal 50 mm. De Cat Mate 235 scheelt een stuk in prijs in vergelijking met het vorige kattenluik. Als je iets minder wilt uitgeven aan een kattenluik is dit zeker een goede optie!


3. Petsafe 917 Classic

De nummer 3 van onze lijst is opnieuw een kattenluik die goed beoordeeld is door de klanten. De Petsafe 917 Classic is een, zoals in de naam al te lezen valt, een klassiek kattenluik, maar qua design gaat hij mooi met de tijd mee.

De Petsafe 917 kan worden geplaatst in muren met een dikte van maximaal 57 mm. Je kan het kattenluik in 4 verschillende standen zetten: in, uit, open en dicht. De standen ‘open en dicht’ houden in dat de kat er doorheen kan of juist niet. De stand ‘in’ betekent dat de kat alleen naar binnen kan en de stand ‘uit’ betekent dat de kat alleen naar buiten kan. Het klassieke kattenluik is geschikt voor katten, maar ook voor kleine honden tot 7 kg! En voor de liefhebbers wordt er ook nog een tunnel geleverd bij bestelling van bovenstaande kattenluik. Een enorm handig klassiek luik. Heb jij toevallig een kleine hond onder de 7 kg? Dan is het wellicht een idee om dit luik aan te schaffen!

(Handige tip: Plaats kit aan de binnenkant van de muur waar het kattenluik is geplaatst. Zo voorkom je dat jouw vloer onder water staat na de eerste de beste regenbui.)


4. Staywell 730 Kattenluik

De Staywell 730 is een luik geschikt voor katten en honden. Deze is gemaakt van plastic en is beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Ook wordt er een sluitingspaneel geleverd bij bestelling. Hiermee kan je het kattenluik sluiten als je wilt dat je kat even niet naar buiten gaat.

Je hebt 3 verschillende kleuren: bruin, wit en zilver. De Staywell 730 heeft het 3 verschillende maten: small, medium en large. De small variant is gemaakt voor katten en honden tot 7 kg, de medium variant is gemaakt voor middelgrote honden tot 18 kg en de large variant is gemaakt voor grote honden tot 45 kg. Als je een luik zoekt voor uw hond is dit luik dus ideaal. Tevens is de Staywell 730 het goedkoopste luik uit onze lijst!


5. Catmate kattenluik Voor Glazen Deur

Ten slotte komen we aan bij het laatste kattenluik uit deze lijst, het Catmate kattenluik. Hij is gemaakt van kunststof en is te koop in het wit. Het luik heeft opnieuw 4 standen: alleen naar binnen, alleen naar buiten, gesloten en vrije doorgang. Het is speciaal gemaakt voor glazen deuren, maar kan ook worden geplaatst in dunne panelen en wanden. Wil je een kattenluik in een glazen deur of in dunne wanden/panelen? Dan is het Catmate kattenluik zeker een aanrader!

Ben jij op zoek naar meerdere kattenluiken? Dan is het Catmate kattenluik misschien wel een goede optie voor jou. Bij bol.com krijg je namelijk korting. Des te meer kattenluiken je bestelt, des te meer korting je krijgt.

Voor de geïnteresseerden, bij aankoop van 2 artikelen krijg je 5% korting, bij aankoop van 3 artikelen 10% en bij de aankoop van 4 artikelen zelfs 15% korting! Hiermee bespaar je toch heel eenvoudig wat euro’s.


Tips voor het kopen van een kattenluik

Tot slot hebben wij hieronder neergezet hoe je het beste een kattenluik kan uitkiezen en hoe je uiteindelijk het beste zelf een kattenluik kunt plaatsen:

1: Zorg ervoor dat je je kat hebt gemeten, niet elke kat is even groot en je wilt graag dat je kat het comfortabel vindt.

2: Vaak willen mensen het kattenluik in het midden van de deur hebben. Als dat ook bij jou het geval is, dan is het wellicht verstandig een merkteken op de deur te plaatsen.

3: Zorg ervoor dat het kattenluik wordt geplaatst op een plek waar de kat gemakkelijk naar binnen en naar buiten kan.


Bron: https://tuinboel.nl/beste-koop/beste-kattenluik/

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen