Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste konijnenvoer van 2024

Konijnen hebben, naast hooi, vaak ook behoefte aan ander voeder. Dit voer kan namelijk een paar voordelen hebben: gezonde huid, vacht, spijsvertering en eetlust. Dit is dus allemaal positief. Maar het is wel belangrijk om voer te kopen waarbij je konijn niet selectief kan eten. Selectief eten betekent alleen de dingen eruit halen die hij echt lekker vindt. Als je voer koopt waarin een soort brokjes zit kun je konijn niet selectief eten, dus dat is beter voor hem. Om je te helpen bij je keuze kun je hieronder verder lezen voor de top 5 beste konijnenvoer.


1. Supreme Science Selective – Konijnenvoer – 10 kg

Selectief eten is een veel voorkomend probleem bij konijnen, maar dit kan voorkomen worden dankzij dit voer. Selectief voedsel is het alleen eten van voedsel dat je konijn er lekker uit ziet zien of dat lekker ruikt. Anders eet hij het niet. In dit konijnenvoer zit complete en evenwichtige voeding. Speciaal ontwikkeld voor actieve volwassen konijnen vanaf 4 maanden. Ook verbetert het de spijsvertering en bevordert het de gebitsslijtage door een zo goed mogelijk vezelgehalte. Want wat bevat dit voer dan dat zo goed is? Om te beginnen dus een hoog vezelgehalte. Dit bevat een hoge hoeveelheid vezels en eiwitten. Ook bevat het lijnzaad. Dit is een goede bron van Omega 3 & 6 die goed zijn voor een gezonde huid en vacht van je konijn. En er zitten geen toegevoegde suikers in, dus overgewicht is voorkomen. Ook naast dit voedsel blijft het belangrijk voor je konijnen dat hooi en water altijd beschikbaar is.

Volgens de reviews is dit het beste konijnenvoer wat er op dit moment op de markt is. Konijnen opvang en dierenartsen raden het ook aan. Het handige is dat het 1 soort brok is en niet verschillend voedsel waar konijnen alleen de dingen uithalen die ze lekker vinden. En omdat ze elke dag wel hooi moeten, hoef je niet heel veel brokjes bij te voeren. Zo’n zak kan dus heel lang meegaan. En dan valt de prijs in verhouding ook heel erg mee.


2. Beapher Care+ – Konijnenvoer – 5 kg

Care+ is smaakvolle voeding. Samen met dierenartsen en deskundigen is dit ontwikkeld. Het voedsel maakt een betere vertering mogelijk. De ingrediënten zijn afgestemd op de voedingsbehoeften van jouw konijn. Elk brokje heeft dezelfde samenstelling, dus als resultaat geen selectief eetgedrag. Dus geen restjes en tekort aan voedingsstoffen. Ook ondersteund het voer de slijtage van de tanden. Daar naast bevatten de brokjes Omega 3 en Omega 6, vitamine B voor de lichaamscellen, het juiste vezelgehalte en smakelijke kruiden. Met Care+ heb je het beste voor je konijnen in handen.

Hoe zit het met het voedingsadvies? Het is belangrijk om geleidelijk naar nieuw voer over te schakelen. De eerste dagen dat je konijn het eet, kun je het beste mengen met het oude voer. De aanbevolen hoeveelheid per dag is natuurlijk afhankelijk van de grootte en het gewicht van je konijn. Van kleine konijnen die genoeg hebben aan 60 gram tot de Engelse reus die pas genoeg heeft bij 340-450 gram. Bij voorkeur verdeel je dit over 2 keer voederen. Geef iedere dag schoon en fris drinkwater en zorg ervoor dat het konijn onbeperkt hooi heeft.


3. Happy Home Kruidenhooi Wortel – Konijnenvoer – 1 kg

Hooi is een natuurlijk product. Voor konijn is het een belangrijk bestanddeel van het voedsel. Dit moeten ze elke dag binnenkrijgen. Je kunt het beste geen dag overslaan, zo belangrijk is het. Het zorgt namelijk met zijn hoge gehalte aan ruwe vezels voor een goede spijsvertering voor de konijnen. Een konijn mag onbeperkt hooi eten. Het beste kun je het combineren met ander voedsel, maar als je dit niet doet, is alleen hooi ook voldoende.


4. Nature Cuni 9 kg

Dit is voedsel als je niet selectief eetgedrag tegen wil gaan, want het is een mengeling van vezels, kruiden, groenten en fruit. Er zitten dus alle nodige voedingsstoffen voor een zo goed mogelijke conditie van je konijn in. Het is smakelijk en vezelrijk ,en voor een goede opname en vertering. Geen geperste korrels. Het is een complete voeding voor je konijn, maar vergeet hem of haar niet om ook hooi te geven. Alles wat je konijn nodig heeft zit in deze voeding, dus worden darmproblemen voor een deel voorkomen. Afhankelijk van grootte, ras en de leeftijd van je konijn is een gemiddelde dagelijkse portie voer van 50 tot 80 gram aangeraden. Ververs elke dag zowel voeder als drinkwater en voorzie je konijn van hooi.


5. Supreme selective rabbit mature – 10 kg

De brokken zijn voor konijnen van meer dan 4 jaar. De brokken voorkomen selectief eten. Ze kunnen aan elk konijnenras gegeven worden, dus zelfs aan dwergkonijnen. Het hoge vezelgehalte bevordert de gebitsslijtage en verbetert de spijsvertering. Het hooi dat erin zit staat bekend om zijn lekkere smaak. Ook zorgt dat ervoor dat je konijn zijn eetlust blijft behouden. Daar bij zit ook hier weer Omega 3 en 6 in voor een gezonde huid en vacht. Er zit 500 mg/kg vitamine C in voor een gezonde weerstand. Een konijn mag 60 gram brokken per kilo lichaamsgewicht per dag eten en moet beschikken over hooi en water.

Was dit artikel behulpzaam?

1 gedachte over “Beste konijnenvoer van 2024”

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen