Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste konijnenspeelgoed 2024

Konijnen zijn dieren waar je erg goed mee kunt knuffelen. Het is dan ook heerlijk om even met je konijn te knuffelen. Maar je hebt niet de hele dag tijd voor hem. Integendeel, het grootste deel van de dag zal het konijn zich zelf moeten vermaken. Er zijn verschillende manieren hoe een konijn zich bezig kan houden of jij als baasje kan ook spullen voor hem kopen om de verveling tegen te gaan.

Als baasje kun je konijnenspeelgoed voor jouw beestje kopen, hiermee voorkom je de verveling van een konijn en zorg je er ook nog eens voor dat hij fysiek en mentaal in vorm blijft. In dit artikel lees je over het beste speelgoed voor konijnen van 2024.


1. Rosewood konijnentunnel

De nummer 1 van onze lijst is een konijnentunnel. Met deze tunnel beleeft jouw konijn erg veel plezier en hij blijft ook nog eens in beweging, wat dan op zijn beurt weer gezond is voor het konijn. Deze tunnel is 90 cm lang, hierdoor zou je zelfs meerdere konijnen tegelijk in de tunnel kunnen laten spelen. En doordat de tunnel 90 cm lang is neemt hij niet extreem veel ruimte in beslag. Dat is handig want zo kun je hem eigenlijk overal wel kwijt. Je zou zelfs de tunnel langer kunnen maken, want aan de bovenkant zit klittenband en als je meerdere tunnels hebt of bestelt dan kun je meerdere tunnels aan elkaar vastmaken. Hierdoor wordt de tunnel nog langer en heeft jouw konijn nog meer plezier.

Ben jij opzoek naar leuk en sportief speelgoed voor jouw konijn? Dan is de Rosewood Konijnentunnel zeker iets voor jou en je konijn!


2. Rosewood tent 36 x 36 x 36

Het volgende speelgoed wordt uitgegeven door hetzelfde merk als de konijnentunnel. Alleen is dit een konijnentent. In de tent kan jouw konijn zich lekker even terugtrekken van alles wat er om hem heen gebeurd, een echte relaxplek dus. De tent heeft de afmeting 36 cm x 36 cm x 36 cm. Vrijwel alle konijnen zullen hierin passen, maar kijk toch voor het bestellen even of jouw konijn hier in past en of deze door het gat kan komen.

Heb jij een wat drukker en avontuurlijker konijn? Dan is deze tent ook geschikt voor hem, want reviews van mensen geven aan dat deze tent erg stevig is. Wat ook nog een voordeel is aan deze tent is, is dat je de Rosewood Tunnel, de nummer 1 van onze lijst, aan deze tent kunt vastmaken. Hierdoor kan jouw konijn voordat het zijn rustige plekje opzoekt eerst door de tunnel, waarna hij in de tent uitkomt. Konijnen vinden een tent erg leuk. Ze zullen dan ook erg vrolijk worden van een tent en een tunnel.


3. Rosewood wortel speelboom

Het volgende konijnenspeeltje is een speelboom. Aan deze speelboom hangen takken en aan deze takken hangen worteltjes, die bewegen wanneer jouw konijn met de boom aan het spelen is. Deze speelboom is geschikt om te knagen, te krabben en om mee te spelen. De boom is speciaal gemaakt om te krabben. Maak je dus geen zorgen dat het speelgoed kapot gaat als jouw konijn er aan begint te krabben. Het speelgoed is gemaakt van natuurlijk zeegras, hierdoor is het 100% veilig voor jouw konijn om aan de boom te knagen.

Deze speelboom is speciaal gemaakt voor konijnen en knaagdieren. Hij is veilig, stevig en konijnen vinden het interessant dat de wortels bewegen. Ben jij nou op zoek naar een speeltje waar jouw konijn zich langere tijd mee bezig kan houden? Dan is de Rosewood Speelboom een hele goede optie.


4. Flamingo Speeltrap – Hout

Een speeltrap, een enorm leuke bezigheid voor konijnen. De Flamingo Speeltrap is een trap waarmee jouw konijn naar een klein plateau kan klimmen. Het konijn kan zichzelf ook verstoppen onder de trap, dit is mogelijk door de opening die aan de zijkant van de trap gemaakt is. Ideaal dus als jouw konijn zich even wilt terugtrekken of even wat rust wilt pakken. De houten trap opkomen is een leuke en sportieve uitdaging voor jouw konijn. Als hij eenmaal boven is gekomen, krijgt hij een nieuwe uitdaging. Namelijk dat hij via datzelfde trapje weer naar beneden moet zien te komen. Ook dit is weer een leuke en sportieve uitdaging voor jouw konijn. Met deze dingen kan jouw konijn uren bezig zijn, en wanneer hij moe is kan hij mooi uitrusten onder de trap.

Een erg leuk spelletje voor jouw konijn en nog gezond ook, want door dit spel blijft jouw konijn in beweging. Als jij op zoek bent naar een leuk en gezond spel voor jouw konijn, is dit zeker een aanrader.


5. Flamingo Rody Brain Train Boord – incl. 3 ballen

Het laatste product van onze lijst wordt intelligentiespeelgoed genoemd, maar eigenlijk betekent het niks meer dan denkspeelgoed of denkspel. Het Flamingo Rody Brain Train board is een vorm van intelligentiespeelgoed.

Het Flamingo Rody Brain Train Boord is een soort plankje, met hierin 3 gaten. In deze gaten kun je iets lekkers voor jouw konijn verstoppen. Als je iets lekkers hebt verstopt dan leg je de balletjes weer op de gaten. In 1e instantie zal jouw konijn niet begrijpen wat ze moet doen en hij zal dingen gaan uitproberen. Op een gegeven moment zal hij een balletje van het gat afhalen en dan ziet hij dat er een gat onder zit. Als hij geluk heeft, vindt hij gelijk het lekkers en dan zal hij snel begrijpen dat hij iets kan verdienen door de balletjes van het gat af te halen.

Tip: Niet elk konijn zal het spelletje begrijpen. Om het makkelijker te maken voor jouw konijn, kun je eerst iets lekkers in het gat stoppen zonder het balletje erop te leggen. Jouw konijn zal dan zien dat er iets lekkers in het gat ligt. Als hij dat gepakt heeft, kun je het spel nog een keer spelen. Alleen dan leg je wel de balletjes op de gaten. Jouw konijn zal het hierdoor wellicht makkelijker en/of sneller begrijpen.

Een konijn beleeft veel plezier aan het spelen met het Flamingo Rody Brain Train Boord. Ze hebben iets te doen wat verveling tegen gaat, ze spelen een leuk en interessant spelletje en ze worden nog beloond ook, een uiterst geschikt spel voor een konijn dus.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen