Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste konijnenhok voor binnen en buiten van 2024

Konijnen zijn schattige beestjes om te houden, maar het is niet altijd even praktisch om ze los door het huis te laten lopen. Ook hebben ze buitenlucht nodig maar ze zonder toezicht door de tuin laten lopen is een nog slechter plan. Daarom bestaan er konijnenhokken. Hierin kan je konijn vrolijk rondlopen, maar wel op een veilige manier. En vaak zit er ook een nachthok in waar hij ‘s nachts kan slapen. En zoveel werk is het vaak niet om het hok te monteren en schoon te maken! Om de beste keuze te maken is hieronder de top 5 beste konijnenhokken van 2024 opgesteld, dus lees snel verder.

Tuinboel.nl heeft ook een lijstje gemaakt met de beste konijnenhokken. Lees hier het artikel van Tuinboel


1. Ferplast Grand Lodge

Dit luxe konijnenhok is gemaakt van kunststof. Het heeft een zeer mooi ontwerp, dus geen lelijk huisje waar je elke dag tegenaan moet kijken. Je zou het ook wel een konijnen villa kunnen noemen, want hij is enorm groot en comfortabel. Als je hem vergelijkt met houten konijnenhokken heeft hij 30% meer leefruimte voor je konijn. De hoogte is namelijk 10 cm hoger en de diepte 5 cm.

Dit hok is beschikbaar in twee verschillende maten: 120 en 140. Ook zijn deze maten beschikbaar in twee kleuren: traditioneel met een beetje groen en grijs. Daarnaast zijn er ook nog twee versies van het hok. Je kan kiezen tussen de klassieke versie met één verdieping en de versie met twee verdiepingen. En er is een plus-versie die een extra schuiflade heeft die je kan gebruiken voor vuilophaling. Kortom: genoeg keuze dus!

Maar wat maakt dit konijnenhok dan zo comfortabel en veilig? Binnen in het huis hebben ze een toegangsdeur, zijdeur en een veilig vergrendelsysteem. En onderhoud wordt je ook niet lastig gemaakt. Ze hebben een open dak waardoor je makkelijk in het huisje kan schoonmaken.

Als je een hok koopt, krijg je ook een aantal accessoires erbij die handig zijn bij het huisje, zoals een drinkfles, voerbak, en houten ladders. Met de houten ladders kan je konijn gemakkelijk op de bovenverdieping(en) komen.


2. Konijnenhok Tommy Paradise

Dit konijnenhok ziet er misschien minder chique uit dan de vorige, maar wel veel natuurlijker. Dus als jij op zoek bent naar een groot, natuurlijk konijnenhok is dit precies wat je zoekt. Dit hok heeft wel twee verdiepingen. In de onderste verdieping heb je een ren over de hele breedte van het hok. Hier heeft je konijn dus genoeg bewegingsvrijheid. Er staat een trapje in waarmee hij naar boven kan komen om te slapen of voor rust. Op dit trapje zitten horizontale balken zodat je konijn extra grip heeft en niet zomaar zal vallen. Dit kan je ook wel een nachthok noemen en deze kan je sluiten, zodat je konijn overdag alleen in de ren blijft.

Een voordeel van dit hok is dat hij makkelijk schoon te maken is. Dit komt door de uitneembare schuiflade. Zo heb je het grootste deel van viezigheid in een keer bij elkaar om op te ruimen. De totale breedte van het hok is 146 cm. Maar het nachthok is 60 cm. De afmetingen zijn 146 x 65 x 100 cm. Het is een leuk, groot hok waar je konijn veel plezier van zal gaan hebben.


3. Ferplast Konijnenhok Cottage

Hier weer een mooi konijnenhok van Ferplast. Dit hok is van hout en heeft een mooi design die zeker niet verkeerd is om tegenaan te kijken. Let wel op: dit hok is geschikt voor binnenshuis, dus als je buiten een hok wil hebben is deze niet geschikt. Het voordeel van de white wash kleur van dit hok is wel dat hij in vrijwel elk interieur mooi zal staan. Hij bestaat uit twee verdiepingen waarmee je konijn genoeg bewegingsvrijheid heeft. Onder is een ren waarin je konijn vrij kan spelen, eten en drinken. Via een schuifdeurtje kunnen ze uit het hok en vrij rondlopen in je huis. Dan de tweede verdieping. Deze is bedoeld als een nachthok waar je konijn kan slapen. Het dak van dit nachthok kan je eraf halen zodat je binnenin beter kan schoonmaken.

Om het schoonmaken nog makkelijker te maken heeft het hok uitneembare schuiflades die je gemakkelijk en snel kan schoonmaken. Als je dit konijnenhok aanschaft krijg je bij levering ook een aantal andere handige dingen die je nodig zal hebben bij je hok. Denk hierbij aan een voerbakje, drinkflesje, hooiruif en een houten ladder. Dit zit er dus bij in en hoef je niet apart aan te schaffen. De afmetingen zijn 108 x 59 x 102,5 cm.


4. Trixie knaagdierenhuis

Dit huisje is voor konijnen en eventueel andere knaagdieren. Hij heeft twee deuren. Als je niet op zoek bent naar zoiets groots als de hokken hiervoor, maar juist naar iets simpels, is dit huisje geschikt voor jou. Hij bestaat uit twee delen met beide een eigen ingang waardoor ze aan meerdere kanten eruit en erin kunnen. Dit voel voor een konijn veel veiliger. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen één van de twee deuren af te sluiten met een plaat. Ook kan je de bovenkant van het huisje openen om zo makkelijker te kunnen schoonmaken. En zo heb je altijd toegang tot je dier. Daarnaast staat het huisje, zoals je op de foto wel kan zien, op houten pootjes. Dit heeft een reden: zo worden het huisje en je dier beschermd tegen optrekkend vocht en kou dat vanaf de grond omhoog komt. De afmetingen zijn 70 x 45 x 43 cm.


5. Petstar Konijnenhok Sofia

Dit grote konijnenhok heeft ook een buitenren en een nachthok in één gebouwtje. Dit hok is wat kleiner en daarom ook geschikt voor wat kleinere konijnen. Wel is hij geschikt in meerdere maten, maar allemaal zijn ze voor kleinere konijnen. De kleur van hok is rustgevend voor je konijn en ook voor jou, want hij past in elke tuin.

Hij is voorzien van alles wat je nodig hebt in een konijnenhok. Hij heeft een buitenren waar je konijn overdag kan drinken, eten en spelen en een nachthok waar hij kan slapen. Dit nachthok is ook nog eens gemakkelijk schoon te maken dankzij de mestlade. Ook is er gedacht aan hoe jij bij je konijnen moet komen. Hiervoor heeft het nachthok meerdere deurtjes en kan je het dak eraf halen. Dit is ook makkelijker om schoon te maken. Het hok is eenvoudig op te zetten en je konijnen zullen er veel plezier mee beleven. Een leuk konijnenhok voor een goede prijs.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen