Beste koelmatten voor honden van 2023

In de zomer is het lastig voor honden om zichzelf koel te houden. Vaak hebben ze een dikke vacht en zit de temperatuur niet mee. Maar het is helemaal niet goed voor honden om het zo warm te hebben. Daarom moet je ze bijvoorbeeld ook niet over hete stenen laten lopen met hun pootjes. Om je hond toch koel te kunnen houden kun je een honden koelmat aanschaffen. Zodra je hond hierop gaat liggen activeert deze mat en komt er kou vanaf. Benieuwd naar de top 5 koelmatten voor honden van 2023? Lees dan vooral verder.


1. Cool Dog Koelmat 24/7 – 90×60 cm – L – Blauw

Op warme dagen is het voor je hond bijna niet uit te houden. Waar hij ook wil liggen zal het te warm zijn. De stenen buiten, het gras en de vloer in huis. Om je hond toch te helpen af te koelen op deze warme dagen kun je deze mat van Coolpets gebruiken. Deze mat werkt met verkoelende gel die geactiveerd wordt door druk en beweging die jouw hond op de mat geeft. Hier heb je dus bijvoorbeeld geen vriezer of koelkast bij nodig.

Als je wil kun je hem zelfs zelf aanschaffen en gebruiken in tropisch weer. Je kunt hem in je eigen bed leggen. De mat is stevig en zwaar genoeg om te blijven liggen. Honden vinden het over het algemeen fijn om erop te liggen. Het is echt verkoelend voor je hond bij hoge temperaturen. Beschikbaar in verschillende maten en kleuren.


2. Beeztees Quick Cooler Izi Koelmat – Blauw – 65×50 cm

Deze mat activeert zichzelf, is kant en klaar en meteen te gebruiken. Je hond krijgt hiermee genoeg verkoeling tijdens de warme zomerse dagen. Door de lichaamsdruk van je hond wanneer hij op de mat gaat liggen activeert de mat. Hierna blijft het lichaam van je hond voor enkele uren koel. Om hem daarna opnieuw te activeren moet je de mat een paar minuten laten liggen en niet gebruiken. Je kunt hem overal mee naar toe nemen en gebruiken, want hij is makkelijk op te vouwen. En hij is makkelijk schoon te maken. Beschikbaar in de maten S tot en met XL.


3. Trixie Cooling Mat – 90×50 cm

Het is niet goed voor honden om het te heet onder de poten te hebben. Om dit te verhelpen kun je een verkoelende mat aanschaffen. Hij werkt door lichaamscontact. Als je hond contact heeft met de mat, schakelt hij als het ware de mat in. Je hebt geen vriezer, elektriciteit of water nodig. Hij is beschikbaar in 4 verschillende maten. Vaak moeten honden even wennen voor ze er uit zichzelf op gaan liggen. Maar als ze dit eenmaal doen vinden ze het geweldig met warm weer. Ze liggen heerlijk koel op deze mat en kunnen zo toch de hete zomer doorkomen.


4. Scruffs Koelmat Hond – Blauw – L: 92×69 cm

Veel huisdieren hebben last van de hoge temperaturen in de zomer. Deze mat is speciaal ontworpen om jouw hond op een prettige temperatuur te houden. Het is een echte ontsnappingsplek tegen de warmte. De gel waarmee de mat gevuld is, is zelf-koelend en niet giftig. Hij is gegarandeerd 5-10 graden koeler dan de temperatuur in de omgeving. Als hij gebruikt wordt zal hij ongeveer een uur verkoelend zijn. Als je hem opnieuw wil gebruiken, moet je hem ongeveer een uur lang ongebruikt laten liggen. Het is niet nodig om hem te koelen of in de vriezer te leggen. Je kunt hem los gebruiken, maar ook met een mand of in een vervoersmand. Om hem schoon te maken kun je er gewoon met een nat doekje over vegen. Spoel hem af met schoon water. Hij is beschikbaar in de maten M tot en met XL.


5. Koelmat Hond – XL – Blauw – 88×49 cm

Honden hebben snel last van de warmte. Om ze verkoeling te bieden zijn deze matten ontwikkeld. De verkoelende gel neemt de lichaamswarmte van je hond op. Je hond krijgt een verfrissend en koel gevoel. Elke keer dat de temperatuur stijgt buiten zal je hond naar de mat lopen. Je kunt hem binnen gebruiken, maar ook buiten. En je neemt de mat makkelijk mee in de auto. Dit is de ideale manier om je huisdier tegen de zomerwarmte te beschermen. Je kunt hem gemakkelijk schoonmaken met een natte doek. En je hoeft geen water of elektriciteit te gebruiken.

Was dit artikel behulpzaam?

Over de auteur

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen