Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste kippenhok van 2024

Kippen houden kan heel erg leuk zijn. Je hebt dan dagelijks heerlijke verse eitjes. Ook hoef je je avondeten niet weg te gooien, omdat de kippen de restjes wel opeten. Als je goed kippen wilt houden, moet je ze een kippenhok geven waar ze veilig in kunnen zitten en beschermd zijn tegen weer en wind. Ook moeten ze geen last hebben van roofdieren. Als kippen zich fijn voelen leggen ze lekkerdere en meer eieren. Hier heb jij ook weer profijt van.

Er zijn eigenlijk veel dingen die in een kippenhok zitten. Toch heb je 5 basis dingen. Dus de dingen die er altijd wel in zitten. Een van die dingen is het nachthok. Zoals de naam als zegt, is het de bedoeling dat de kippen hier vooral ‘s nachts in zitten. Ook zijn er als het goed is altijd legnesten. In deze legnesten leggen de kippen hun eieren. Hierdoor hoef je dus niet door het hele kippenhok te gaan als je een paar eitjes moet pakken. Op de zitstok zitten de kippen gewoon als ze hun rust nodig hebben. Met de buitenren kunnen ze heerlijk naar buiten en ook zit er natuurlijk een kippendeur in.


1. Flamingo Kippenhok Castle Cottage

Dit kippenhok is van het merk Castle Cottage. Het is een heel leuk en gezellig kippenhok. Het is een waar paleis voor jouw kippen. Dit kippenhok heeft 2 nestkasten en een deur waardoor de kippen makkelijk naar buiten kunnen. Je kunt dit kippenhok heel makkelijk onderhouden. Hij heeft openingen die je op slot kunt draaien zodat de kippen in de nacht niet naar buiten kunnen. Ook zit hier een zitstok in en heeft hij twee verdiepingen. Ook hebben ze in de ren alle ruimte om te lopen. Hij heeft een lengte van 159 centimeter, een breedte van 158 centimeter en een hoogte van 113 centimeter.


2. Kippenhok Daisy

Dit kippenhok is van Daisy. Hij is geschikt voor ongeveer twee tot drie kippen. Hij is multifunctioneel. Dit komt, omdat je op het dak planten kunt zetten of je kruiden kunt verbouwen. Dit is toch wel een leuk pluspuntje.

Hij heeft verder nog vijf onderdelen. Hij heeft een legnest. Hierdoor hoef je niet door heel het kippenhok te gaan om de eieren te rapen. Ze blijven dus op een plek liggen. De ren is overdekt. Omdat hij is overdekt zullen ze minder last van de regen hebben. De wind komt er natuurlijk nog wel bij. Je kunt de lade er uit nemen wat ook weer lekker makkelijk is. Ook heeft hij een zitstok waar de kippen lekker in al hun rust kunnen zitten. Het nachthok is fijn, omdat de kippen daar lekker kunnen overnachten.

Hij heeft een mooie afmeting en past eigenlijk wel in elke tuin. Hij heeft een lengte van 160 centimeter, een breedte van 90 centimeter en een hoogte van 110 centimeter.


3. Duvo+ Kippenhok Combi Farm

Dit kippenhok is een kippen en konijnenhok. Ook is hij decoratief en staat hij mooi in de tuin. Hij is geschikt voor ongeveer drie kippen, 5 krieltjes, of een tot twee konijnen. Het hok kun je heel makkelijk afsluiten. Hierdoor biedt je jouw dieren een heel veilige woonplaats en slaapplaats. Ze zijn dus beschermd tegen vossen en marters.

Door de hoogte heeft hij zijdehoenders. Dit hok wordt als een bouwpakket geleverd, dus je moet hem nog wel in elkaar zetten. Gelukkig wordt hij wel gratis thuisbezorgd. Ook kunnen in dit hok makkelijk enkele cavia’s. Dit is een veilig kippenhok. Het enige nadeel is dat er geen buiten gedeelte is. Gelukkig is dit makkelijk zelf te maken met een paar paaltjes en wat gaas.


4. Duvo Woodland Goldie Kippenhok

Dit is een kippenhok waarvoor je eerst een ren moet kopen. Als je dat hebt gedaan zet je dit kippenhok in de ren. Hij biedt schutting tegen vossen en marters. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de kippen opgegeten en vermoord worden. Hij is heel makkelijk te verplaatsen door de handvatten die er op zitten. Dit kippenhok is geschikt voor 3 legkippen of 5 krielkippen. Hij wordt gratis verzonden en heeft een heel makkelijk bouwpakket.


5. Dierenverblijf Toscane XXL Green

Dit is een groot en stijlvol dierenverblijf en hij heeft een hele ruime ren. Gier kun je alle kippen en konijnen in zetten. Het is echt een prachtig en groot verblijf voor de kippen en konijnen. Ze kunnen hier heerlijk in rondlopen en hebben onderdak. Hierdoor zijn ze beschermt tegen de regen. Je kunt een deel van de ren afkoppelen en het hok heeft een mestlade van kunststof. Ook zijn de kippen en konijnen beschermt tegen marters en vossen.


Waar zet ik een kippenhok neer?

Voor de kippen is het heel belangrijk om het kippenhok op de juiste plek neer te zitten. Dit is belangrijk voor de gezondheid van jouw kippen. Er zitten veel nadelen aan het kiezen van de verkeerde plek. Als je de verkeerde plek kiest, kan dit er voor zorgen dat het dier ziek wordt. Ook is het zo dat het dan kan zijn dat de kip geen eieren meer legt. Daarom zijn er veel dingen waar je op moet letten.

Het is belangrijk dat je een rustige plek kiest. Dus de kippen mogen niet al teveel gestoord worden. Ook moet er op deze plek zowel zon als schaduw komen. Het is ook redelijk belangrijk dat het niet al te vochtig is. Houdt er rekening mee dat je de opening naar het zuidoosten zet. Zorg er ook voor dat de kippen bij zowel warm als koud weer genoeg beschutting hebben.

Er zijn veel planten voor de kip die giftig zijn. Om ervoor te zorgen dat de kip deze niet binnen krijgt moet je die verwijderen. Deze planten zijn:

 • aardappelloof
 • tomatenplant
 • vingerhoedskruid
 • ridderspoor
 • kerstster
 • taxus
 • buxus
 • hulst
 • gouden regen
 • rododendron
 • lelietjes-van-dalen

Wij weten dat dit nog al een grote lijst is. Toch is het belangrijk dat je er voor zorgt dat deze planten niet bij de kippen staan. Misschien is het daarom verstandig om de kippen op het zand neer te zetten.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen