Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste kattenluik voor grote katten

Als trotse eigenaar van een grote kat weet je dat het niet altijd even eenvoudig is om de perfecte accessoires te vinden. Een van de belangrijkste zaken waar je tegenaan loopt, is het vinden van het beste kattenluik voor een grote kat. In deze blogpost help ik je met een handige koopgids, en bespreek ik de top 5 kattenluiken die wij zelf getest hebben!

Bekijk ook onze top 5 beste kattenluiken van 2024


Waarop letten bij het kopen van een kattenluik voor een grote kat?

 1. Afmetingen: Controleer de afmetingen van het kattenluik om zeker te zijn dat je kat er comfortabel doorheen kan.
 2. Veiligheid: Kies een kattenluik met een veiligheidsslot om ongewenste dieren buiten te houden.
 3. Montage: Kijk naar de montageopties, zodat het kattenluik eenvoudig te installeren is op de gewenste plek.
 4. Materiaal: Kies voor een duurzaam en stevig materiaal dat bestand is tegen het gewicht en de kracht van je grote kat.
 5. Weerbestendigheid: Ga voor een kattenluik dat goed afsluit om kou, regen en tocht buiten te houden.

Dit zijn alle kattenluikken voor een grote kat waar we naar gekeken hebben:

 1. SureFlap Microchip Kattenluik
 2. Petsafe Microship Kattenluik
 3. Cat Mate Elite Microchip Kattenluik
 4. Trixie 4-Way XL Kattenluik
 5. Ferplast Swing kattenluik
 6. Cat Mate
 7. Petsafe Petporte
 8. LunsPETS kattenluik

Dit zijn de beste kattenluiken voor een grote kat:

Na het testen van de bovenstaande kattenluiken op basis van verschillende criteria, zoals gebruiksgemak, veiligheid en duurzaamheid, hebben we onze top 5 samengesteld. Houd er rekening mee dat dit onze test resultaten zijn en het dus anders kan zijn voor andere.

Dit zijn de 5 beste kattenluiken voor een grote kat van 2024:


1. SureFlap Microchip Kattenluik

Het SureFlap Microchip Kattenluik is een geavanceerd kattenluik dat gebruikmaakt van de microchip van je kat. Er kunnen meerdere katten ingesteld worden. Zodat al je katten gewoon naar binnen kunnen.

Tijdens de test bleek dit kattenluik eenvoudig te installeren en in gebruik te nemen. De timerfunctie was handig om toegangstijden in te stellen, en het systeem werkte feilloos bij het herkennen van de microchip. Het enige minpuntje is dat het kattenluik soms wat luidruchtig is bij het openen en sluiten, wat storend kan zijn voor zowel jou als je kat.

Ook zit er een app bij dit kattenluik voor grote katten. Hierin kun je informatie vinden over de tijden dat je kat naar binnen en buiten gaat. Dit kan handig zijn om sneller in te zien wanneer er iets mis is met je kat (bijvoorbeeld als je kat niet meer naar buiten gaat). Ook kun je in de app de tijden inschakelen wanneer je kat naar buiten mag. In praktijk bleek dat de app uiteindelijk minder vaak word gebruikt dan verwacht. Het is voor een tijdje leuk, maar dan heb je het eigenlijk wel gezien.

Het is ook erg belangrijk dat je de kattenluik goed schoonmaakt bij de sensor. Anders gaan de batterijen erg snel leeg. Zeker als je een langharige kat hebt is het belangrijk om dit regelmatig te doen.

Helaas is de Sureflap microchip erg prijzig. Dit komt voornamelijk omdat je een hub nodig hebt, zodat de kattenluik met het internet verbonden kan worden. Dus als je een kattenluik voor grote kattenzoekt die letterlijk alles heeft en kan, moet je deze nemen. Als je budget het toelaat.

Voordelen:

 • Werkt op basis van de microchip van je kat, waardoor alleen jouw kat naar binnen kan.
 • Makkelijke installatie.
 • Batterij-aangedreven, dus geen zorgen over kabels.
 • Timerfunctie om toegangstijden in te stellen.

Nadelen:

 • Kan soms wat luidruchtig zijn bij het openen en sluiten.
 • Kan snel vies worden
 • Erg prijzig
 • Hub nodig

Lees hier onze volledige review over de microchip kattenluik


2. LunsPETS Kattenluik voor Grote Katten

Het LunsPETS Kattenluik voor Grote Katten is speciaal ontworpen voor grotere kattenrassen. Deze kattenluikje voor grote katten ziet er prima uit en maakt ook weinig geluid. Het 4-standenvergrendelingssysteem functioneerde goed, alleen werkt wel even anders dan andere kattenluikjes. Hier moesten wij dus even aan wennen.

Het kattenluikje mist enkele geavanceerdere functies die andere modellen wel hebben, zoals een microchip-lezer. Natuurlijk is dit niet een must voor iedereen.

Desondanks is dit een solide keuze voor een eenvoudig en betrouwbaar kattenluik voor grote katten. En deze kattenluik voor grote katten is ook nog een erg goedkoop!

Voordelen:

 • Speciaal ontworpen voor grote kattenrassen.
 • Eenvoudige installatie.
 • Transparante flap voor extra comfort voor de kat.
 • 4-standenvergrendeling.
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Minder geavanceerde functies in vergelijking met sommige andere modellen.

3. Petsafe Microship Kattenluik

Ook dit is een Microship kattenluik die geschikt is voor grote katten. Maar dan wel met een betere prijs! Dit komt omdat er geen app bij zit waarmee je tijden kunt instellen voor je kat en ook geen informatie kunt inzien van je kat. Maar met deze kattenluik komen er ook geen vreemden katten je huis binnen.

We hebben gemerkt dat het ook bij deze kattenluik erg belangrijk is dat je de sensor goed schoonhoud. Anders blijft deze aanstaan waardoor je echt vaak de batterijen moet vervangen. Dat is natuurlijk zonde van het geld. Ook is de klik van het dichtslaan redelijk luid. Uiteindelijk wen je hier wel aan, maar dit kan zeker in het begin vrij irritant zijn.

Al met al zijn we erg tevreden over de Petsafe microship kattenluik voor grote katten. Het is de goedkopere versie van de Sureflap zonder app.

Voordelen:

 • Magnetische halsbandsleutel zorgt ervoor dat alleen jouw kat naar binnen kan.
 • 4-standenvergrendeling.
 • Geschikt voor grote katten tot 10 kg.
 • Eenvoudig te installeren.

Nadelen:

 • Halsbandsleutel kan soms verloren gaan.

4. Cat Mate Elite Microchip Kattenluik

Het Cat Mate Elite Microchip Kattenluik is een slimme kattenluik voor grote katten dat ook werkt met de microchip van je kat. Tijdens het testen viel het LED-display op dat de locatie van je kat toont, wat erg handig is. Hierop kun je dus zien of je kat buiten of binnenshuis is. De ingebouwde timer zorgde voor extra controle over de toegangstijden. Je kunt er maximaal 3 katten inzetten.

Ook vonden wij dat het vrij lastig was om de kattenluik in te stellen. Maar hier zal je vast vanzelf aan wennen.

De prijs is aan de dure kant, als je kijkt naar alle functies. Als je op zoekt bent naar een kattenluik met microchip waarbij je de tijden wel kunt instellen, maar geen app nodig hebt. Dan is dit een prima keuze.

Deze kattenluik was goed geïsoleerd tegen kou en tocht. Hoewel het kattenluik over het algemeen goed presteerde, is de hogere prijs/kwaliteit verhouding een nadeel in vergelijking met andere modellen.

Voordelen:

 • Werkt met de microchip van je kat, waardoor alleen jouw kat naar binnen kan.
 • LED-display toont de locatie van je kat.
 • Ingebouwde timer om toegangstijden te regelen.
 • Weerbestendig en energiezuinig.

Nadelen:

 • Hogere prijs in vergelijking met andere modellen.


5. Trixie 4-Weg XL Kattenluik voor een grote kat

Op nummer 5 hebben we de Trixie 4-weg kattenluik staan. Het is een goedkope kattenluikje, wat je helaas ook terug ziet in de testresultaten.

De kattenluik gaat gemakkelijk open, maar minder gemakkelijk dicht. Met als resultaat dat het luikje bijna altijd open blijft staan. Dit zorgt voor veel tocht binnen in je huis. In de winter moet je dit natuurlijk niet hebben. Ook is een klein beetje wind al genoeg om de kattenluik open te laten gaan.

Verder is de kattenluik wel gemakkelijk te installeren en werken de 4 standen ook prima. Maar al met al ondanks de prijs, raden wij het of om dit artikel te kopen. Het moet namelijk niet zomaar kunnen dat een kattenluik zomaar open waait.

Voordelen:

 • 4 Standen werken gemakkelijk
 • Makkelijke installatie
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Waait heel gemakkelijk open
 • Sluit moeilijk

Extra tips bij het kopen van een kattenluik voor grote katten

 1. Houd rekening met de groeipotentieel van je kat als je een kitten hebt.
 2. Overweeg een kattenluik met een tunnel als je een dikke muur of deur hebt.
 3. Controleer regelmatig de batterijen als je een slimme kattenluik neemt.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik een kattenluik in een glazen deur installeren?

Ja, maar je hebt mogelijk een professionele glaszetter nodig om het gat voor het kattenluik te maken.

Hoe kan ik het kattenluik schoonmaken?

Gebruik een vochtige doek en milde zeep om het kattenluik schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het materiaal kunnen beschadigen.

Hoe kan ik mijn kat trainen om het kattenluik te gebruiken?

Beloon je kat met lekkernijen en positieve bekrachtiging wanneer hij het kattenluik gebruikt. Je kunt ook de flap tijdelijk omhoog tapen om je kat te laten wennen aan het idee van naar binnen en buiten gaan.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen