Beste kattenluik met chip

Katten zijn echte buitendieren. Daarom is het erg belangrijk dat je kat gemakkelijk naar binnen en naar buiten kan. Zelf elke keer de deur open en dicht doen voor je kat, wanneer hij naar binnen of naar buiten wil, is ook niets. Maar daar is een oplossing voor, een kattenluik. Met een kattenluik kan jouw kat zelf naar buiten, wanneer hij maar wilt. En andersom kan hij ook weer naar binnen wanneer hij maar wil.

Sommige mensen vinden een klassiek kattenluik voldoende. Maar er zijn ook verbeteringen voor mensen die het zichzelf nog eenvoudiger willen maken. Er zijn kattenluiken waarbij er een chip wordt gescanned wanneer er een kat naar binnen wil komen. Het systeem leest deze chip en kijkt dan of dit de chip is van jouw kat. Is dit het geval? Dan kan de kat door het luik heen. Herkent het systeem de kat die erdoor wil niet? Dan blijft het luik logischerwijs gesloten. Er zijn ook kattenluiken waarbij je verschillende standen kan selecteren waarmee je invloed hebt op de tijden dat jouw huisdier buiten het huis is.

Ben jij nou benieuwd welk geautomatiseerd kattenluik bij jou past of welk kattenluik de beste kwaliteit heeft? Dan kan je deze vragen na het lezen van dit artikel hopelijk beantwoorden!


1. Sureflap Microchip Basismodel

We zijn aangekomen bij de nummer 1 van de lijst, het Sureflap Microchip Basismodel. Deze wordt door klanten van Bol.com als beste beoordeeld. Het kattenluik leest de chip van jouw kat en als het systeem jouw kat herkent, wordt het kattenluik geopend voor jouw kat. Maar als het systeem de kat niet herkend, gaat het kattenluik niet open voor het dier. Dit is zeer handig want zo zullen er geen vreemde huisdieren via het kattenluik bij jou naar binnen komen.

Wil je nou graag een verbeterde variant van de Sureflap Microchip? Dat kan, er zijn nog 2 luxere varianten. Deze wordt later in de top 5 besproken.

Het kattenluik heeft 4 sluitingsmogelijkheden: geopend, gesloten, alleen binnen en alleen buiten. Met deze mogelijkheden kun je bepalen wanneer je kat wel en niet naar binnen mag. Ook is hij geschikt voor alle muren en deuren, dus ook voor jouw deur of muur.

Let op! Het kattenluik heeft een doorgang van 14 cm bij 12 cm, bekijk dus voor het aanschaffen van de Sureflap Microchip of jouw kat hier wel tussendoor zou passen. Ook heb je voor deze kattenluik een extra Hub nodig van sureflap.


2. Petsafe 700 kattenluik Met Chip

Het volgende kattenluik werkt niet met een chip of een ander herkenningssysteem. Deze laat ieder dier, dat erdoor probeert te komen, door. Maar dit kattenluik heeft wel een zelfsluitende magnetische flap. Het heeft de volgende afmetingen: 18,5 cm bij 15,8 cm. (let hier opnieuw op of jouw kat wel door het luik past)

Dit is misschien niet het meest luxe kattenluik uit deze lijst, maar hij is wel een stuk goedkoper in vergelijking met andere geautomatiseerde kattenluiken. En om het nog mooier te maken, dit luik is zelfs geschikt voor kleine honden met een gewicht van maximaal 3 kg.


3. Sureflap Microchip Connect Bundel

De nummer 3 uit deze lijst is veruit het meest luxe kattenluik uit dit artikel, misschien zelfs wel de meest luxe beschikbaar op de markt. Het is wel een van de beste opties op de markt momenteel. Met de app die je erbij krijgt, kun je goed in de gaten houden of alles wel goed gaat. Dit kun je zien met de statestieken die je in de app kunt zien.

De Sureflap Microchip Connect Bundel is eigenlijk een uitbreiding van het eerste kattenluik uit onze lijst. Bij bestelling van dit luik krijg je een code waarmee je op een app kan inloggen erbij. Met deze app kan je de vier verschillende standen (in, uit, alleen binnen en alleen buiten.) regelen op afstand en je krijgt een melding wanneer jouw huisdier door het luik naar buiten gaat en weer naar binnen komt. Bij de aanschaf van het kattenluik krijg je ook nog een display waarmee je kan instellen op welke tijd hij wordt ontgrendeld of vergrendeld. En alsof het nog niet genoeg extra’s waren heb je op de klep ook nog een tochtstrip zitten. Hiermee laat het luik geen tocht door.

Al met al is dit veruit het meest luxe kattenluik die je kan kopen, maar dan krijg je ook wat! Ik heb het zelf ook maar gekocht.


4. Sureflap Dualscan Kattenluik Met Chip

Eerder in dit artikel hebben we het Surelap Microchip basismodel besproken. Eigenlijk is dit dezelfde variant alleen dan net wat luxer, maar hier betaal je dan ook vanzelfsprekend een iets hoger bedrag voor.

Deze variant van de Surelap Microchip werkt net als het basismodel met een chip. Het systeem probeert het dier te herkennen als hij of zij naar binnen probeert te komen. Als het jouw huisdier is dat naar binnen probeert te komen herkent het systeem jouw dier als het goed is en wordt hij doorgelaten. Maar er zal ook een moment komen wanneer een dier dat niet van jou is naar binnen probeert te komen. Maar voor dit soort momenten is dit kattenluik ideaal. Want als het systeem het dier niet herkend blijft het luik gesloten.

Nu vraag je je vast af wat dan het verschil is tussen de basisversie en de Dualscan versie. Nou dat ga ik je vertellen. De Dualscan probeert aan de binnenkant en de buitenkant het dier te herkennen. De basisversie doet dit alleen aan de buitenkant. Maar een Dualscan kan erg handig zijn, want stel je voor dat je bezoek hebt en dat het bezoek zijn huisdier(en) meeneemt. Dan kan het zijn dat het dier gaat rondlopen, door het kattenluik probeert te komen en daarna gaat het dier misschien wel aan de wandel en ben je hem op een gegeven moment kwijt. Met de Sureflap Dualscan voorkom je dit.


5. Ferplast Kattenluik Swing 11

Tot slot zijn we aangekomen bij het laatste kattenluik van dit artikel. Maar dit is zeker geen kattenluik van slechte kwaliteit. Het werkt alleen niet op een chip, maar het is wel automatisch.

Het Ferplast Kattenluik heeft ook 4 verschillende standen: open, gesloten, alleen binnen en alleen buiten. Het heeft een windstoppersysteem, zoals de naam het al zegt, stopt het luik de wind en hiermee wordt tocht voorkomen. Bij aankoop van het luik krijg je er een soort magneet bijgeleverd, deze kan je op de halsband van jouw kat vastmaken en met dit magneetje kan het luik worden geopend. Omdat vreemde katten dit magneetje zeer waarschijnlijk niet hebben, komen er geen vreemde katten bij jou naar binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *