Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste kattenluik met chip

Als kattenliefhebber zoek je naar het beste kattenluik met chip om je huisdier veilig en comfortabel te laten rondlopen. Een kattenluik met chip kan daarbij helpen, omdat het alleen jouw kat toegang geeft tot het huis. In dit artikel vind je onze top 5 beste kattenluiken met chip van 2024, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw kat.

Een kattenluik met chip is een uitkomst voor kattenliefhebbers die hun huisdier de vrijheid willen geven om naar buiten en binnen te gaan wanneer ze willen, zonder dat de eigenaar zich zorgen hoeft te maken over ongewenste gasten in huis. Deze geautomatiseerde luiken gebruiken chips die specifiek zijn geprogrammeerd voor jouw kat, waardoor alleen jouw huisdier toegang heeft tot het huis. Er zijn veel verschillende soorten kattenluiken met chip op de markt, dus het is belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een van deze producten. In dit artikel zullen we de beste kattenluiken met chip bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw huis en jouw kat.


Beste kattenluik met chip: Dit is onze top 5:

Nu ben je helemaal klaar om een kattenluik met chip te kopen. Je weet nu precies waar je op moet letten. Onze experts zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste kattenluik met chip. Na veel onderzoek hebben ze een mooie top 5 samengesteld die je hier gratis kunt vinden. Ik weet zeker dat hier je nieuwe kattenluik met chip tussen zit!

Ontdek hier onze zorgvuldig geselecteerde top 5 van de beste kattenluiken met chip voor 2024 2024:


1. Sureflap Microchip Connect Bundel

De nummer 1 uit deze lijst is veruit het meest luxe kattenluik met chip uit dit artikel, misschien zelfs wel de meest luxe beschikbaar op de markt. Het is wel een van de beste opties op de markt momenteel. Met de app die je erbij krijgt, kun je goed in de gaten houden of alles wel goed gaat. Dit kun je zien met de statestieken die je in de app kunt zien.

De Sureflap Microchip Connect Bundel is eigenlijk een uitbreiding van het eerste kattenluik uit onze lijst. Bij bestelling van dit luik krijg je een code waarmee je op een app kan inloggen erbij. Met deze app kan je de vier verschillende standen (in, uit, alleen binnen en alleen buiten.) regelen op afstand en je krijgt een melding wanneer jouw huisdier door het luik naar buiten gaat en weer naar binnen komt. Bij de aanschaf van het kattenluik krijg je ook nog een display waarmee je kan instellen op welke tijd hij wordt ontgrendeld of vergrendeld. En alsof het nog niet genoeg extra’s waren heb je op de klep ook nog een tochtstrip zitten. Hiermee laat het luik geen tocht door.

Al met al is dit veruit het meest luxe kattenluik met chip die je kan kopen, maar dan krijg je ook wat! Ik heb het zelf ook maar gekocht.

 • Maximaal 32 katten
 • Ondersteunt 9, 10 en 15 cijferige microchips
 • Batterijlevensduur 6 maanden+
 • Buitenmaat: 210 x 210 mm
 • Uitzaagmaat: 171 x 165 mm
 • Geschikt voor katten tot 7 kg
 • Met app

Bekijk hier onze volledige review over de Sureflap microchip connect


2. Petsafe Kattenluik met Microchip

Het kattenluik met microchip van Petsafe, is bijna gelijk aan de sureflap. Alleen heeft deze kattenluik een grotere doorgang namelijk 146 mm x 135 mm, waardoor er grotere katten erdoor kunnen.

Op deze kattenluik met microchip kunnen wel tot 40 katten worden geïnstalleerd. Dit is ook een stuk meer dan andere kattenluiken met microchip. Niet iedereen zal 40 katten hebben denk ik ;), maar voor bijvoorbeeld kattencafés is dit ideaal.

De Petsafe kattentenluik met microchip werkt op 4 AA-batterijen. De batterijen voor normaal gebruik en 2 katten, moeten toch zeker 12 maanden mee gaan. Zijn de batterijen bijna leeg? Dan geeft deze kattenluik dat aan. Zorg wel dat de batterijen op tijd vervangen worden. Anders zit je kat buiten vast. Helaas worden de batterijen niet mee geleverd. Maar dit geeft je wel de kans om ook de beste AA-batterijen te kopen! Zo weet je in ieder geval zeker dat je goede batterijen hebt.

Ook heeft Petsafe aan je isolatie gedacht. Ze hebben namelijk een extra tochtstrip er aan gemaakt, zodat je geen last meer hebt van tocht.

Heb je een grotere kat? Dan is dit de meest geschikte kattenluik met microchip.

 • Maximaal: 40 katten
 • Ondersteunt: 9, 10 en 15 cijferige microchips
 • Batterijlevensduur: 12 maanden
 • Buitenmaat: 232 x 232 mm
 • Uitzaagmaat: 175 x 168 mm
 • Geschikt voor katten tot 8 kg

3. Petsafe Petporte Smart Flap

Dit is de enige kattenluik met microchip in ons lijstje die werkt met netstroom. De kabel is 2.5 meter lang, voor de meeste huizen lang genoeg dus. Je hebt dus niet per se batterijen nodig om deze kattenluik te gebruiken. Maar mocht dan ooit de stroom uitvallen, dan is dat ook helemaal geen probleem. Want dan zijn de batterijen er als back-up! Zo is je kat nooit buiten opgesloten.

Wat erg leuk is aan deze kattenluik, is dat er een nachtmodus in zit. Het luikje ziet wanneer het donker word en dan kan je kat niet naar buiten, tot dat het weer licht word. Je kat kan kan wel altijd naar binnen komen. Ook kun je deze timer instellen met je eigen tijden. Dit is overigens een optie je hoeft de nachtmodus niet aan te zetten.

Ook kun je het kattenluikje met microchip instellen dat katten niet naar buiten kunnen, maar wel naar binnen. Dit is erg handig als je kat ooit naar de dierenarts moet. Ik denk wel dat je begrijpt waarom ;).

 • Maximaal: 25 katten
 • Ondersteunt: 15 cijferige microchips
 • Batterijlevensduur: 6 maanden en op netstroom
 • Buitenmaat: 232 x 232 mm
 • Uitzaagmaat: 171 x 180 mm
 • Geschikt voor katten tot 7 kg

4. Sureflap Kattenluik met Microchip Basismodel

We zijn aangekomen bij de nummer 2 van de lijst, het Sureflap Microchip Basismodel. Deze wordt door klanten van Bol.com als beste beoordeeld. Het kattenluik leest de chip van jouw kat en als het systeem jouw kat herkent, wordt het kattenluik geopend voor jouw kat. Maar als het systeem de kat niet herkend, gaat het kattenluik niet open voor het dier. Dit is zeer handig want zo zullen er geen vreemde huisdieren via het kattenluik bij jou naar binnen komen.

Wil je nou graag een verbeterde variant van de Sureflap Microchip? Dat kan, er zijn nog 2 luxere varianten. Deze wordt later in de top 5 besproken.

Het kattenluik heeft 4 sluitingsmogelijkheden: geopend, gesloten, alleen binnen en alleen buiten. Met deze mogelijkheden kun je bepalen wanneer je kat wel en niet naar binnen mag. Ook is hij geschikt voor alle muren en deuren, dus ook voor jouw deur of muur.

Let op! Deze kattenluik met chip heeft een doorgang van 14 cm bij 12 cm, bekijk dus voor het aanschaffen van de Sureflap Microchip of jouw kat hier wel tussendoor zou passen. Ook heb je voor deze kattenluik een extra Hub nodig van sureflap.

 • Maximaal 32 katten
 • Ondersteunt 9, 10 en 15 cijferige microchips
 • Batterijlevensduur 6 maanden+
 • Buitenmaat: 210 x 210 mm
 • Uitzaagmaat: 171 x 165 mm
 • Geschikt voor katten tot 7kg

5. Sureflap Dualscan Kattenluik Met Chip

Eerder in dit artikel hebben we het Surelap Microchip basismodel besproken. Eigenlijk is dit dezelfde variant alleen dan net wat luxer, maar hier betaal je dan ook vanzelfsprekend een iets hoger bedrag voor.

Deze variant van de Surelap Microchip werkt net als het basismodel met een chip. Het systeem probeert het dier te herkennen als hij of zij naar binnen probeert te komen. Als het jouw huisdier is dat naar binnen probeert te komen herkent het systeem jouw dier als het goed is en wordt hij doorgelaten. Maar er zal ook een moment komen wanneer een dier dat niet van jou is naar binnen probeert te komen. Maar voor dit soort momenten is dit kattenluik ideaal. Want als het systeem het dier niet herkend blijft het luik gesloten.

Nu vraag je je vast af wat dan het verschil is tussen de basisversie en de Dualscan versie. Nou dat ga ik je vertellen. De Dualscan probeert aan de binnenkant en de buitenkant het dier te herkennen. De basisversie doet dit alleen aan de buitenkant. Maar een Dualscan kan erg handig zijn, want stel je voor dat je bezoek hebt en dat het bezoek zijn huisdier(en) meeneemt. Dan kan het zijn dat het dier gaat rondlopen, door het kattenluik probeert te komen en daarna gaat het dier misschien wel aan de wandel en ben je hem op een gegeven moment kwijt. Met de Sureflap Dualscan voorkom je dit.

 • Maximaal 32 katten
 • Ondersteunt 9, 10 en 15 cijferige microchips
 • Batterijlevensduur 6 maanden+
 • Buitenmaat: 210 x 210 mm
 • Uitzaagmaat: 171 x 165 mm
 • Geschikt voor katten tot 7kg

Met deze top 5 beste kattenluik met chip, bieden we je de informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.


Waarop letten bij het kopen van een kattenluik met chip?

Het grootste voordeel van kattenluikjes met chip is dat je zelf niet meer de deur hoeft open te doen voor je kat. En dat er geen vreemde katten meer in huis komen. Maar er zijn nog een paar extra dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een kattenluik met chip. Lees dit goed door voordat je naar onze top 5 gaat!

Maat / Afmetingen

Heb je al een gat in je deur of muur voor een kattenluik? Mooi meet dit op en zoek daarvoor een kattenluik! Heb je nog geen gat in de deur of muur? Zoek dan eerst naar een geschikt kattenluik met chip. Als je een grote kat hebt dan zoek je dus naar een grote kattenluik.

Er zijn een hoop verschillende maten kattenluiken met chip. Kijk hier dus goed naar voordat je er eentje koopt.

Bevestiging

Waar wil je het kattenluik bevestigen? Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om het kattenluikje met chip in een deur te bevestigen, maar je kunt dit ook doen in een muur of zelfs raam.

Functies

Kattenluik met chip hebben vaak verschillende functies. Zo heb je kattenluiken met een speciale app, waarmee je het ritme kunt zien van je kat. Hiermee kun je meten hoe vaak je kat naar buiten gaat. Dit kan extreem handig zijn. Je kunt namelijk zo zien of het goed gaat met je kat of dat er iets aan de hand is. Heb je meer dan 1 kat? Zorg er dan voor dat je meerdere katten kunt installeren op je kattenluik met chip. In onze top 5 hieronder zullen we dit allemaal aangeven!

Is je kat gechipt

Dan nog iets belangrijks! Is je kat wel gechipt? Als je kat gechipt is dan heb je een code van 15, 10 of 9 cijfers. De meeste katten hebben een code van 15 cijfers. De meeste kattenluiken zijn geschikt voor een 15 cijferige code. Maar controleer of het kattenluik die je gaat kopen het aantal cijfers wel ondersteunt. In de top 5 hieronder geven we duidelijk aan of het kattenluik de juiste code ondersteunt.

Is je kat niet gechipt? Dan is dat ook helemaal geen probleem voor een kattenluik met chip. Er zijn namelijk halsbanden met een RFID-tag. De meeste kattenluiken met chip ondersteunen dit ook.

Prijs van een kattenluik met chip

Hoe meer extra functies hoe hoger de prijs. Ben je op zoek naar gewoon een goedkoop kattenluik met chip? Kijk dan naar een kattenluik die gewon in de basis goed werkt zonder poespas. Naar onze mening is een kattenluikje met extra functies wel echt de prijs waard, omdat je hiermee goed je kat in de gaten kunt houden.


In dit artikel hebben we de beste kattenluiken met chip besproken. We hebben gekeken naar factoren zoals maat, bevestiging en functies. We hopen dat je nu een beter beeld hebt van wat er beschikbaar is op de markt en welke opties het beste bij jouw situatie en jouw kat passen. Een kattenluik met chip is een uitstekende keuze voor kattenliefhebbers die hun huisdier de vrijheid willen geven om naar buiten en binnen te gaan wanneer ze willen, zonder dat de eigenaar zich zorgen hoeft te maken over ongewenste gasten in huis. Dus, als je op zoek bent naar een gemakkelijke en veilige oplossing voor jouw huis, overweeg dan zeker een kattenluik met chip.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen