Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste kattenbak van 2024

Een kat heeft een plek nodig om zijn behoefte te kunnen doen. Een hond kun je mee gaan wandelen, maar bij een kat werkt dat niet zo. Daarom zijn er kattenbakken. Hierin kun je kat zijn behoefte doen en kun jij het heel makkelijk opruimen. Natuurlijk wil je wel een kattenbak die niet teveel stank achterlaat, want dan ruikt je hele huis ernaar. En een kattenbak die niet teveel rommel maak. Hieronder staat de top 5 beste kattenbakken van 2024 om jouw keuze hopelijk makkelijker te maken.

Benieuwd naar de beste kattenbakken zonder deksel? Bekijk hier onze top 5 beste kattenbakken zonder deksel


Beste kattenbak van 2024: Dit is onze top 5

Na uren onderzoek hebben onze experts een top 5 samengesteld met de beste kattenbakken van dit moment. Kijk snel welke kattenbak het beste bij jou past. Doe er je voordeel mee!

Dit zijn de 5 beste kattenbakken van 2024:


1. MakeSure Kattenbak met lade

Kattenbakken zijn vaak niet de meest mooie decoratie in je huis, maar deze kattenbak is daarentegen wel een lust voor het oog. Hij heeft een uitneembare binnen bak, opbergruimte en is geschikt voor elke interieur. Dus een kattenbak die voldoet aan alle eisen. Hij is mooi en gebruiksvriendelijk. Dit is zo, omdat hij een openklappende voorzijde heeft waardoor je in de tussentijd makkelijk de bak ka zeven en schoonmaken. Ook kun je het kattengrit makkelijk weggooien door de uitneembare binnen bak om hem vervolgens ook goed te kunnen schoonmaken. In de deur zit een vakje waar je afvalzakjes en een kattenbakschep kan opbergen. Alles wat je nodig hebt voor een kattenbak is hierdoor altijd bij de hand. Hij heeft de afmetingen 60 x 38 x 45 cm (l x b x h).


2. Imac Easy Cat kattenbak

Ben je op zoek naar een ruime kattenbak voor je kat? Deze kattenbak heeft een mooie afmeting van 50 x 40 x 40 cm. Hij heeft dus ook de ruimte voor wat grotere katten. Hij is van goede kwaliteit en dankzij zijn innovatieve design handig in gebruik. Boven op de bak zit een rooster. In dit rooster zit een actief koolfilter. Dit filter filtert alle nare luchtjes en houdt deze vast, waardoor je minder last zal hebben van de geur. Bij deze kattenbak ontvang je een schepje. Deze hoef je dus niet nog apart aan te schaffen.

Volgens de reviews ruik je zelfs zonder deurtje de kattenbak niet. Het deurtje kun je er namelijk gewoon uithalen als je kat het niet fijn vindt. Hij heeft namelijk gewoon een makkelijk klik systeem. De bak zelf is ook makkelijk in elkaar te zetten. Verder heeft hij een mooi interieur, niet lomp, dus kortom een prima kattenbak. Veel kwaliteit voor weinig prijs.


3. Curver Kattenbak

Deze kattenbak heeft een mooi design. Het is namelijk gemaakt van enorm sterk materiaal dat een gevlochten kunststof is. Het is een mooi kattentoilet om tegenaan te kijken. De onderkant van de bak kan naar voren worden geschoven waardoor er een plateau met gaatjes ontstaat. Het nut van dit plateau is dat wanneer je kat van het toilet afkomt, hij of zij een deel van het kattengrit al kwijt is onder zijn voeten. Dit neemt hij dan dus niet mee het huis in. De vloer rondom de kattenbak wordt dus minder tot niet vuil. Ook zit er in dat plateau een uitschuifbare lade waardoor je makkelijk kan zien of je de kattenbak moet verschonen of niet. En ook het schepje kun je erin opbergen. Dit kan aan de bovenkant van de kattenbak, zodat je deze niet kwijt kan raken. De bak is beschikbaar in 5 verschillende kleuren met de afmetingen 51 x 38,5 x 39,5 cm.

Een klein nadeel van de kattenbak is dat er urine op je laminaat kan komen. Het rooster maakt de kattenbak kleiner, waardoor de katten mogelijk tegen de achterwand gaan plassen. Hierdoor komt er aan de achterkant urine op het laminaat en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je het rooster eruit haalt, is het probleem meestal opgelost, maar het is wel een beetje zonde als je hem speciaal voor het rooster hebt gekocht.


4. Savic Kattentoilet Nestor

Met deze kattenbak zal je nooit urine op je vloer krijgen. Hij heeft namelijk een extra hoge onderbak, zodat er gegarandeerd niets overloopt. De deksel heeft een ingebouwde klapdeur. Maar het kan voorkomen dat je katten die deur, maar niets vinden en daardoor geen gebruik maken van de kattenbak. Daarvoor kun je de klapdeur naar boven klappen. De onderbak kan namelijk ook zonder kap als open toilet gebruikt worden. Ook zit er een koolfilter ingebouwd die de vieze geurtjes filtert, zodat ze niet door het hele huis gaan hangen. Met de afmetingen 56 x 39 x 39 cm is dit best een grote kattenbak. Ook is het handig dat je de deur kan openklappen, zodat je makkelijker kan schoonmaken. Daarnaast is deze bak ook handig als je met een kitten of angstige kat zit. Ze kunnen zo wennen aan een overdekte kattenbak in plaats van een open toilet.


5. PeeWee Kattenbak

Deze kattenbak is van alles: lichtgewicht, milieuvriendelijk, hygiënisch en stank vrij. Ook deze kattenbak heeft een koolfilter voor minder stank, een kattenbakschep bij aankoop en ook 3 kg kattenbakkorrels. Een zak van 9 kg gaat ongeveer 4 maanden mee, dus reken maar uit. Maar hoe werkt dit systeem? Om te beginnen moet je de bovenbak vullen met korrels tot het aangegeven niveau (= ongeveer 2 cm). Wanneer de kat plast, verdwijnt ongeveer 90% daarvan in het rooster van de onderbak. De rest wordt geabsorbeerd door de korrels in de bovenbak die uiteen vallen tot zaagsel. Door het graven van de kat, valt het vuile zaagsel in de onderbak die ongeveer 1 keer per week leeggegooid hoeft te worden. De geur die achterblijft, is dennengeur. Om het scheppen van uitwerpselen makkelijker te maken kun je de bovenzijde van de bak geopend worden.

Volgens de kopers is de kattenbak ontzettend handig in gebruik. Hij stinkt ook absoluut niet, zolang je alles er meteen uitschept, of zorg dat je kat alles ingraaft. Plas ruik je sowieso nooit. Ook is de bak super simpel in elkaar te zetten en daarbij krijg je er een zak korrels bij. Het in elkaar zetten duurt zo’n 10 minuten. Als je kat hiervoor een andere kattenbak heeft gehad met andere korrels, kun je het beste de nieuwe korrels door de oude korrels gooien. Zo kun je kat langzaamaan wennen en loop je ook niet het risico dat hij naast de kattenbak plast. Kortom is het een prima kattenbak.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen