Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste hondenriem van 2024

Honden zijn leuke beestjes om mee te wandelen, joggen en spelen buiten. Maar soms zijn er van die momenten dat een hond niet los kan lopen. Dit kan zijn, omdat er een andere hond aan komt en jouw hond daar niet van houdt. Maar ook wanneer er bijvoorbeeld teveel verkeer is en het eigenlijk te gevaarlijk wordt voor je hond om los te lopen. De oplossing hiervoor is een riem aanschaffen. Deze riem kun je meenemen en gebruiken wanneer je wil. Als een hond op een bepaald stukje wel los kan lopen doe je de riem af, maar moet hij weer vast dan kan de riem weer om.

Er zijn verschillende soorten riemen met verschillende bedoelingen. Je hebt de riem die echt speciaal voor het wandelen is. Deze kan zichzelf vaak oprollen en is meestal ook aardig lang. Zo’n 8 meter. Dat hij zo lang is komt, omdat je tijdens het wandelen vaak je hond net niet los kan laten lopen, maar zo heeft hij toch nog een beetje zijn eigen vrijheid.

Ook zijn er trainingsriemen. Zoals de naam al zegt zijn deze voor het trainen van je hond. Dit kan bijvoorbeeld gedragstraining zijn. Deze riemen zijn vaak wat korter en gewoon een touw zonder toeters en bellen. Dat hij zo kort is, is zodat je makkelijk je hond kan corrigeren. Je kunt hem dicht bij je houden door de riem korter te houden.

Tuinboel.nl heeft ook een lijstje gemaakt met de beste hondenlijnen. Lees hier het artikel van Tuinboel

Voor meer informatie over deze riemen en de top 5 beste hondenriemen van 2024 moet je verder lezen!


1. Flexi New Comfort Tape

Deze mooie hondenriem van Flexi geeft jou de mogelijkheid om lekker buiten met je hond te gaan wandelen. Je hebt de keuze uit een lijn tussen 5 meter en 8 meter. Welke je ook kiest, ze hebben beide genoeg speling. Je kun je hond dicht bij je laten lopen dankzij het feit dat de lijn oprolbaar is, maar je kunt hem ook verder weg laten lopen. Op deze manier kun je hond zijn eigen gang gaan als jij dat toe laat, maar blijf jij toch de controle houden. Als je niet wil dat je hond iets doet, kun je hem tegenhouden.

De riem bevat namelijk een remsysteem en ligt gemakkelijk in de hand. Hij is beschikbaar in 3 maten en 4 verschillende kleuren. Geschikt voor honden tot en met 50 kg.


2. Flexi New Classic Tape

Weer een riem van Flexi? Ja, want Flexi heeft al jarenlang een goede naam voor hondenriemen met een oprolfunctie. Dat ze zo’n goede naam hebben komt vooral door het feit dat ze een unieke dubbele remtechniek toepassen in hun riemen. Ook de duurzaamheid van de houder en lijn spelen een rol. Ze gaan namelijk zo 6 jaar mee en dat is best een lange tijd. Het oprolsysteem is een makkelijke manier om je hond bewegingsvrijheid te geven, maar hem ook korter te kunnen houden als dit nodig is. Bijvoorbeeld als er andere honden aankomen of als je niet wil dat hij zomaar de weg op loopt. Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten.


3. Hunter Retrieverlijn met Stop Freesyle

Dit is geen riem die zichzelf oprolt, maar gewoon een lang touw. Wel een heel stevig touw. Hij is, omdat hij zo sterk is, dus ook goed geschikt voor werk in het veld. Hij is voorzien van een metalen veiligheidsknop. Dit zorgt ervoor dat je hond nooit kan stikken in het koord. De lijn wordt versterkt door leer voor zo goed mogelijke stevigheid. Het is heel makkelijk de riem aan en uit te doen bij je hond. Als hij dus snel vast moet lopen is dit zo gebeurd. Je hoeft geen dingen aan elkaar te klikken. Je kunt gewoon de riem om zijn of haar hoofd doen. De riem maakt het ook makkelijk om je hond te corrigeren. Dus is hij goed voor als je hond bijvoorbeeld gedragsproblemen heeft. De riem wordt daarom ook vaak aangeraden in gedragstherapie door de trainer.


4. Flamingo Hondenriem

De riem van Flamingo is een stijlvolle trainingslijn met metaal beslag voor onder andere stevigheid. De riem is zo stijlvol, omdat hij is gemaakt van mooi zwart leder. Hij is beschikbaar in 2 maten: 200 en 240 cm. Dit is niet heel lang, maar dat komt, omdat het ook een trainingsriem is. Bij een trainingsriem is het juist belangrijk om een kortere riem te hebben. Zo kan je je hond beter corrigeren, omdat je hem dicht bij je kan houden.


5. Gridbyt Hondenlijn

Wil je je armen vrij kunnen bewegen als je met je hond gaat wandelen of joggen? Dat kan met deze riem van Gridbyt. De riem is zo ontwikkeld dat je meer vrijheid, flexibiliteit en gemak ervaart bij het lopen of joggen. Ook je hond zal dit erg fijn vinden. Maar hoe werkt dat dan? Je kunt de riem om je middel plaatsen en de hond aan het andere uiteinde. Zo heb jij je handen vrij tijdens het lopen, maar heb je nog steeds controle over je hond en kan hij niet zomaar weglopen. Natuurlijk heeft hij ook nog een lus voor je hand, twee zelfs, voor extra zekerheid. Ook ben je hiermee altijd veilig in het donker voor auto’s en fietsers, want hij heeft weerkaatsende stiksels.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen