Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste hamsterkooi van 2024

Hamsters zijn schattige beestjes om te hebben als huisdier. Natuurlijk kan je ze niet zomaar door huis laten lopen. Daarom bestaan er hamsterkooien. Hierin kan je hamster vrolijk rondlopen, klimmen, slapen, rennen noem het maar op. En vaak zit er ook een klein kamertje in waar hij ‘s nachts kan slapen. En zoveel werk is het vaak niet om het hok te monteren en schoon te maken! Om de beste keuze te maken is hieronder de top 5 beste hamsterkooien van 2024 opgesteld, dus lees snel verder.


1. Ferplast Kooi Hamsterkooi Paula 

Deze hamsterkooi van het merk ferplast ziet er misschien op het 1e oog niet al te groot uit. Toch zit er in dit basis model al een hamsterrad, een huisje en een drinkflesje met een bij behorende houder. De kooi is 46 x 29,5 x 24,5 cm. Ook wordt hij geleverd met de buisjes die je op het plaatje ziet. Toch kan je zelf heel makkelijk het hok uitbreiden. Er zijn bij vrijwel elke dierwinkel dezelfde buisjes te koop, zodat je zelf je eigen hok kunt bouwen. Die buisjes zijn er in verschillende soorten maten. Ook zijn er speciale kubussen waar de buisjes op aan kunnen sluiten, hierdoor komt er een soort ´t-splitsing´ idee. Je kan die kubussen ook stapelen waardoor je ook de kooi groter kan maken. Vergeet niet, de buisjes en kubussen kosten wel extra geld, maar het maakt het hok wel vele malen leuker.


2. Interzoo hamsterkooi pinky3 mocca

Op nummer 2 staat deze kooi van het merk Interzoo. Dit hok is zoals je ziet een stuk minder kleurrijk, maar wel stukken hoger. Hij is namelijk 50 x 33 x 45 cm. Dit hok wordt ook geleverd met een buis, rad, voerbak, drie verdieping, een trappetje en een huisje. Je hamster kan zich gemakkelijk verplaatsen door het hok door middel van de buisjes en het trappetje. Natuurlijk kan de hamster zich vermaken in het rad en kan hij lekker graven in de bodem (die is lekker diep). Hij is makkelijk in elkaar te zetten. Het enige kleine nadeel is misschien dat je hamster de ringen tussen de buisjes kapot kan knagen, maar daar zijn evt weer berschermingshoezen voor.


3. Vision 51 hamsterkooi

Dit is de Vision 51 is een compacte hamsterkooi voor kleine hamsters of andere kleine knaagdieren. De kooi is aan de onderkant van glas, het is een hoge rand, hierin kan je je hamster een tunnel zien graven. Verder heeft het een rand van tralies. Bij de tralies zit een klein plateautje hierop kan de voerbak staan, maar ook het huisje. Er zit een ‘deurtje’ aan de zijkant waardoor je je hamster makkelijk kan pakken. Ook zit er een hamsterrad in, zodat je hamster lekker kan rennen. Hij is 51,5 x 29 x 40 cm.


4. Ferplast Hamsterkooi Favola

Ook dit is weer een hok van Ferplast. Ook deze heeft een doorzichtige onderkant. Zoals bij de nummer 1 ook staat kan je dit hok zelf uitbreiden met behulp van de buisjes die je extra kan kopen. Hij wordt geleverd met een huisje, voerbak, waterflesje en rad. Wat je evt ook kan doen is twee hokken van Ferplast aan elkaar verbinden met de hulp van de buisjes. Het hok is 60 x 36,5 x 30 cm.


5. Zolux Neo Nigha

Deze hamsterkooi staat op poten, hierdoor is het een soort ‘kastje. Hij is geschikt voor allerlei kleine knaagdieren. De tralieafstand is namelijk 9 mm. De afmeting van de kooi is 48 x 78 x 36 cm, maar met de poten wordt het 64.5 cm. Op de kooi zit een deurtje, zodat je makkelijk je huisdier kan pakken. Ook kan je de tralies losklikken van de plastic bak. Dit is, zodat je heel makkelijk de bak kan schoonmaken.


Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen