Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste gps halsband voor katten

Katten zijn dieren, die het liefste de hele dag buiten zijn. Deze vrijheid wil je je kat niet ontnemen. Je wil dat natuurlijk dat hij, heerlijk vrij, zijn eigen ding kan doen. Maar je wilt natuurlijk ook niet dat jouw kat op een dag spoorloos verdwenen is, omdat hij misschien verdwaald is geraakt, is weggelopen of bij een ander huis naar binnen is gelopen. Voor deze problemen is er nu een oplossing: een gps halsband voor katten.

Een gps halsband is vaak zo gemaakt dat je kat het niet eens doorheeft dat hij een gps tracker draagt. Ideaal dus, want zo kan jouw kat gewoon van zijn vrijheid genieten en kan jij elk moment van de dag zien waar jouw kat op dat moment te vinden is.

Denk jij nou: ‘Zo’n gps halsband wil ik ook wel hebben voor mijn kat.’? Dat kan. In dit artikel lees je welke gps halsband je het beste kunt kopen of welke het beste bij jou en je kat past.


Waarop letten bij het kopen van een gps tracker voor je kat?

Hieronder kijken we naar wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een gps tracker voor een kat. Er zijn namelijk een aantal dingen erg belangrijk voordat je een gps tracker koopt voor je kat. Lees dit dus goed door voordat je naar onze top 5 beste gps tracker voor katten gaat.


Maat en gewicht

We beginnen met misschien wel het belangrijkste. Namelijk de maat en gewicht. Niet elke kat heeft dezelfde nek omtrek. Bij het kopen van een gps tracker met halsband moet je er dus zeker van zijn dat de maat die je koopt past. Zorg ervoor dat de halsband niet te strak zit, maar ook zeker niet te los. Als je de halsband te los doet, kan je kat ergens achter blijven haken. Dit moeten we dus absoluut zien te voorkomen! Meet de nek omtrek van je kat dus eerst op voordat je een gps tracker met halsband koopt

Het gewicht is ook een belangrijke factor. Je kat draagt namelijk de gps tracker altijd met zich mee. Een te zware gps tracker kan zorgen voor irritatie of vermoeidheid. Kies dus altijd voor een zo’n licht mogelijke gps tracker.


Batterijduur

De batterijduur van een gps tracker voor kat is extreem belangrijk. Mocht je kat ooit zoek raken dan heb je zeker een lange batterijduur nodig. Zoek naar een katten gps tracker met een batterijduur van minstens een paar maanden.


Type aansluiting van de gps tracker

Heb je al een geschikte halsband die je niet wilt vervangen? Kijk dan naar een gps tracker met clip. Deze klik je op de halsband die je momenteel gebruikt voor je kat. En je hebt natuurlijk ook de bekende gps trackers met halsband voor je kat. Er zijn dus 2 type gps trackers voor een kat:

  • Clip on gps tracker
  • Halsband gps tracker

Extra functies

Op sommige gps trackers zitten extra functies. Hierbij moet je denken aan systemen om elkaar te helpen mocht je kat zoek raken, licht en zelfs audio zodat je commando’s kunt geven aan je kat of met mensen kunt praten. Een hoop extra functies, je moet voor jezelf natuurlijk bepalen wat je nodig vind.


Prijs van een gps tracker voor katten

Hoe meer functies je op een gps tracker wilt, hoe meer het gaat kosten. Sommige gps trackers hebben zelfs abonnementskosten. Dit zijn wel de gps trackers van hoge kwaliteit!

Kijk ook naar de fabrieksgarantie. Hoe langer de fabrieksgarantie hoe beter de kwaliteit van een product. Mocht er ooit iets stuk gaan dan kunnen hun je helpen.


Beste gps tracker voor kat: Dit is onze top 5

Nu je precies weet waar je op moet letten bij het kopen van een gps tracker voor je kat. Hebben onze specialisten speciaal voor jou een top 5 gemaakt. In deze top 5 vind je de beste gps trackers voor katten.

Dit zijn de 5 beste gps trackers voor katten van 2021:


1. Weenect Cats GPS Tracker

De eerste gps tracker halsband voor katten is de Weenect GPS Tracker. Deze gps tracker is van erg goede kwaliteit en je moet hem gebruiken door middel van een app. De gps tracker heeft geen afstandslimiet, dus je hoeft niet bang te zijn dat je kat te ver weg gaat en dat je hem dan niet meer terug kan vinden, omdat de app de locatie van jouw kat niet registreert. Ook hoef je niet bang te zijn als jouw kat in een gebied met slecht bereik rondzwerft, want zelfs met slecht bereik wordt de locatie van jouw kat geregistreerd. Wil je toch niet dat jouw kat zich oneindig ver kan verplaatsen? Dan valt dat ook te beperken. Je kunt namelijk een veilige zone instellen. Als jouw kat uit deze veilige zone gaat, krijg je een melding van de app op je telefoon.

Als je wilt dat je kat naar huis komt om bijvoorbeeld te eten, kun je je kat als het ware roepen via de app. Je kunt via de app de halsband laten trillen, de kat gaat zich in het begin dan afvragen wat er gebeurt. Het is handig om de eerste keren dat je de halsband laat trillen dat te doen als je in de buurt bent van je kat. Je kunt dan namelijk de halsband laten trillen en hem dan eten geven. Ga elke keer wat verder staan, zodat de kat het eten op een bepaald moment niet meer ziet. Dan gaat hij de trilling koppelen aan dat hij naar huis moet komen om te eten. Als jouw kat dan verder weg is, kun je de halsband via de app laten trillen en dan weet de kat dat hij thuis moet komen om te eten.

Als je deze halsband aanschaft, moet je wel een abonnement afsluiten voor het gebruik van deze app. Er zijn 3 verschillende abonnementen en de lengte van een abonnement valt tussen de 3 maanden en 2 jaar.


2. Tractive GPS Tracker Katten

De volgende GPS Tracker is de Tractive gps tracker. Met deze gps kun je je kat live volgen. Je kunt ook selecteren dat je af en toe een locatie gestuurd krijgt, bijvoorbeeld om de 30 minuten of om de 60 minuten. Ook kun je een gebied instellen voor je kat waarin hij moet blijven, dit kan bijvoorbeeld de achtertuin zijn. De Tractive GPS track werkt op een batterij. De batterij kun je 2 tot 5 dagen gebruiken. 2 dagen als je constant de locatie trackt en maximaal 5 dagen als je af en toe de locatie opvraagt. Je hebt 2 uur nodig om de batterij weer volledig op te laden, niet enorm lang dus in vergelijking met de tijd dat je hem kunt gebruiken.

Om de app van Tractive te kunnen gebruiken, moet je een abonnement afsluiten. Er zijn 4 verschillende soorten abonnementen: Je hebt abonnementen van 1 en 2 jaar. En je hebt abonnementen voor nationaal en wereldwijd gebruik. Voor iedereen is er dus wel een abonnement dat bij jou past.


3. TKSTAR Huisdieren GPS Tracker Halsband Voor Katten

De TKSTAR GPS tracker is een gps tracker gemaakt voor huisdieren. Aan de hand van een app kun je de locatie van jouw dier zien. Erg handig, want zo kun je altijd zien waar je kat zich bevindt als je dat wilt weten. Ook kun je met deze gps tracker zien waar jouw kat de afgelopen dagen is geweest. De locatiegeschiedenis blijft namelijk 90 dagen opgeslagen.

Ben jij dus op zoek naar een handige gps tracker, die je kunt gebruiken voor je kat of misschien wel een ander soort huisdier? Dan is de TKSTAR gps tracker er zeker een om te overwegen.


4. KIPPY Evo GPS & Activity GPS Tracker voor katten

De KIPPY Evo GPS & Activity Tracker is gemaakt om jou, altijd en overal, de locatie van je hond of kat te laten zien. De tracker bevat een batterij met een levensduur van 10 dagen en hij is 100% waterdicht, waardoor het niet uitmaakt als jouw dier buiten loopt met de tracker als het regent. Ook met deze tracker kun je via de app een zone instellen waar jouw hond of kat binnen moet blijven. Wijkt hij of zij van deze zone af? Dan wordt je daar onmiddellijk van op de hoogte gebracht door de app. Je betaalt 4,16 euro per maand om deze tracker te kunnen gebruiken.

Het bijzondere aan deze tracker is dat je, via de app, persoonlijke berichten krijgt over jouw dier. Ook krijg je advies over het welzijn van je hond of kat via deze app. Als jij op zoek bent naar een gps tracker voor een kat is dit zeker een goede optie.


5. GPS Halsband Tracker voor katten

De laatste gps tracker van dit artikel is de DOG TRACKER voor honden en katten. De gps tracker heeft naar mijn mening een mooi en modern design en staat dus zeker niet raar bij jouw hond of kat.

Ook deze tracker moet worden gebruikt via een app. Het verschil met de andere gps trackers uit deze lijst is dat dit een gratis app is. Ook is deze gps tracker waterdicht. Dit is belangrijk, want hij werkt met door middel van een simkaart en deze mag niet nat worden. De simkaart is niet inbegrepen.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen