Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste egelhuisje van 2024

Nest- en schuilplekken zijn voor egels heel belangrijk, omdat ze hier slapen, overwinteren en jongen in werpen. Zo’n egelhuisje kun je zelf maken, maar ook kopen. Een egelhuisje moet je plaatsen op een rustige plek in je tuin, waar zo min mogelijk andere beesten komen die een gevaar vormen. De ingang kan het beste in de buurt van de schutting of begrenzing van je tuin en je kunt hem het beste verstoppen met takken en bladeren. Het huisje kun je op een kleine verhoging zetten, zodat er geen tocht via de bode naar boven trekt. Lees hieronder verder voor de top 5 egelhuisjes van 2024!


1. Wild Life World Egelhuis Halfrond – groen

Dit egelhuisje in de vorm van een slakkenhuis is erg stijlvol. Dit is speciaal gebouwd voor egels als nestkast en schuilplaats. Ook is hij ideaal voor egels die gewond zijn dankzij het inspectie- en reinigingsluik die je makkelijk kan openen om ze in de gaten te houden en het huisje schoon te maken. Het huisje is gemaakt uit duurzaam hout en heeft de afmetingen 52 x 40 x 23 cm. Het deksel draait gemakkelijk open voor inspectie en om te reinigen. De bodem wordt verhoogd door voeten, zodat rotting voorkomen wordt. De ingang is beveiligd, zodat er geen mogelijkheid is voor roofdieren om naar binnen te gaan. Zo zijn de egels veilig. Het is een veilig voederhuis voor de egels en heeft uitstekende isolatie en ventilatie.


2. Trixie Egelhuisje – Hout

Voor egels is er geen betere plek om in terug te trekken, dan in een houten huisje. Dit heeft natuurlijke atmosfeer wat ervoor zorgt dat ze zich meer thuis voelen. Je maakt hiermee een veilige plek voor egels in je tuin, maar ook voor andere dieren. Ze kunnen hier het hele jaar door in terecht. Het is een heel duurzaam huisje, omdat het gemaakt is van geglazuurd naaldhout. Ook is hij weerbestendig en diervriendelijk. De ingang is een doolhof waar de egels wel doorheen kunnen, maar de indringers niet. De afmetingen zijn 37 x 26 x 35 cm. Het is een schuilplaats voor dieren in de tuin in alle seizoenen.


3. Egelhuis Natuurmonumenten

De egel in je tuin krijgt een warme, beschutte plek om te schuilen en te slapen in dit huisje. Het huisje heeft een uitschuifbare toegangstunnel voor extra veiligheid en is afgewerkt met lak op waterbasis. Egels leven in struikgewas, dus zet het huisje op een verdekte plaats tussen de planten in je tuin en doe er wat bladeren overheen. Zo krijgt het huisje een natuurlijkere uitstraling en maak je hem aantrekkelijker voor egels. Het huisje is bijzonder stevig en duurzaam gemaakt, inclusief glijbaan. De afmetingen zijn 39 x 37,7 x 31,4 cm.


4. Esschert Design – Egelmand Wilgentakken – Bruin

Ook voor egels is een goed nest van levensbelang. Hierin kunnen ze tijdens hun winterslaap de winter doorkomen zonder problemen. Vaak zie je een nest onder boomstammen, composthopen of stapels bladeren. Maar vaak ontbreekt dit allemaal en kan een egel geen nest maken. Hier is dit huisje van Esschert Design voor. Het heeft de vorm en uitstraling van een nestje waardoor het ideaal is voor een egel.

Plaats het huisje op een droge ondergrond waar het beschut en rustig is. Leg losse bladeren in de mand en dek hem ook af met een laag bladeren. Daarna met een plastic zeil en daarna weer met bladeren, takken en andere natuurlijke materialen. De opening moet natuurlijk vrij blijven en niet naar het noorden of noordoosten richten. Het moet stevig zijn, zodat er geen roofdieren in komen. De afmetingen zijn 53 x 41 x 21 cm.


5. Set van egelhuisje en voedzaam egelvoer

Deze set bevat een mooi egelhuisje en voer om je tuin aantrekkelijker te maken voor een egel. Het huisje biedt bescherming tegen slechte weersomstandigheden en andere dieren. De toegangstunnel is uitschuifbaar waardoor een egel er makkelijk in en uit komt, maar andere dieren niet. Plaats het huisje op een rustige en beschutte plek in je tuin. Je kunt er eventueel ook nog wat bladeren overheen leggen, zodat het een natuurlijke uitstraling krijgt. Dit is nog aantrekkelijker voor een egel. Hij kan er dan gerust zijn winterslaap houden. De afmetingen zijn 36 x 27 x 20 cm.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen