Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste eekhoornhuis van 2024

Wil jij graag wat meer eekhoorns in je tuin? Dan ga je natuurlijk op zoek naar manieren hoe dit zou kunnen. Een van de betere, misschien wel de beste, manieren is het aanschaffen van een eekhoornvoederhuisje. Met een eekhoornhuisje zorg je ervoor dat het voedsel alleen bij eekhoorns terecht komt en daarom vinden ze dit zo aantrekkelijk. Ze zijn er veilig en kunnen rustig eten. In de natuur is er namelijk steeds minder ruimte voor eenhoorns. De huisjes zijn zo gemaakt dat alleen eekhoorns eruit kunnen eten, omdat zij het dakje op kunnen tillen zonder moeite. Benieuwd naar de beste voederhuisjes? Lees dan verder voor de top 5!


1. Natuurmonumenten Eekhoorn Woonhuis – 38 x 22 x 38 cm

Het mooie eekhoornhuisje die je hierboven ziet, is een mooie plek voor de eekhoorns in jouw tuin. Hier kunnen ze beschut slapen en eten. Er zitten twee uitgangen in het huisje. Dus zodra er gevaar dreigt kan de eekhoorn snel wegvluchten. Door deze mogelijkheid te hebben zullen ze zich veiliger voelen en zal het huisje aantrekkelijker zijn voor ze. Het huisje kan je het beste op 2 of 3 meter hoogte hangen met de uitgang niet naar het zuidwesten. Al bodembedekking kan je bijvoorbeeld dorre bladeren, stro en droog gras gebruiken. Dit is zacht, dus lekker voor een eekhoorn om op te slapen. Eekhoorn hebben namelijk een steeds kleiner leefgebied, dus door dit huisje kan jij ze helpen toch een plek te geven om te overnachten.


2. Natuurmonumenten Eekhoorn Voederhuis – 22 x 16 x 24 cm

Eekhoorns staan er om bekend voer van tuinvogels te eten, omdat zij ook graag dat lekkers willen. Om dit te voorkomen kan je het voederhuisje van natuurmonumenten aanschaffen. Dit geeft de eekhoorns hun eigen voederplekje. Een dekseltje sluit het voer af voor de rest van de dieren, maar eekhoorns kunnen die gemakkelijk openen. Het hout is afgewerkt met lak, zodat het waterdicht is en regen de pret niet kan bederven. Je kan hem na aankoop heem makkelijk en snel ophangen. Zo kunnen de eekhoorns bij jou in de buurt er snel van genieten.


3. Wildbird Eekhoorn Voederhuis – 30 x 25 x 12 cm

Wil jij eekhoorns voeren, maar ben je bang dat het wordt weggespoeld door de regen? Dan is dit voederhuisje de perfecte oplossing! Het voer voor de eekhoorns wordt op deze manier namelijk beschermd tegen verschillende weersomstandigheden en andere dieren die er graag van willen snoepen. Zo laten de eekhoorns het vogelvoer met rust en de vogels het eekhoornvoer. Eekhoorns zijn namelijk zo intelligent en gedreven dat ze zonder moeite het vogelvoer kapot maken. Het klepje dat het eekhoornvoer beschermd tegen andere dieren houdt natuurlijk de eekhoorns niet tegen, anders zouden ze niet kunnen eten. Dit klepje kunnen ze heel gemakkelijk optillen om bij het voer te komen. De capaciteit van het huisje is ongeveer 1,4 kg en de afmeting bedraagt 30 x 25 x 12 cm.


4. Eekhoornvoederhuis Basic Groot

Dit voederhuisje van Esschert Design is speciaal ontworpen voor het voederen van eekhoorns in je tuin. De kans dat je meer eekhoorns aantrekt is nu veel groter. Het voederhuis heeft twee openingen, waardoor er dus meerdere eekhoorns tegelijk van hun maaltijd kunnen genieten. Het is gemaakt van gecertificeerd hout en heeft een afmeting van ongeveer 25 x 18 x 19 cm. De voordelen van het huisje zijn groot. Om te beginnen heeft hij een mooi design, die past in elke tuin. Ondanks dat het regent, zal hel voer nooit nat worden. De klep beschermt het voer van regenwater en andere viezigheid. De eekhoorns kunnen op deze manier zelf het voer pakken en hoeven dus niet uit de hand gevoerd te worden. Dankzij de klep is het huisje makkelijk te reinigen en hij is makkelijk op te hangen. Een nadeel kan wel zijn dat er geen andere dieren van het voer kunnen meegenieten. Maar als je hem alleen voor eekhoorns hebt aangeschaft is dit niet van toepassing.


5. Relaxdays Eekhoornvoerhuisje – donkergroen

In de winter en lente kan deze voederkast goed gebruikt worden om dieren noten, pitten en zaden aan te bieden. Dit helpt de eekhoorntjes te overwinteren en overleven. Als ze dan lekker aan het snoepen zijn van het voer kan jij deze schattige beestjes bekijken. Zet hem op je balkon, op je terras of in je tuin en geniet ervan. Het voer kan je heel gemakkelijk door het metalen dak in het huisje stoppen. Het metalen dak kan namelijk worden opengeklapt. En de eekhoorntjes kunnen makkelijk bij het voer komen door de ronde openingen.

Zet het voederhuis wel beschermd neer om te zorgen dat het beter is beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. Iets anders wat ook slim is om te doen is om het huisje te lakken. Zo wordt hij waterdicht en is alles beschermd tegen regenwater. De afmetingen van het huisje zijn 18 x 12 x 25 cm en hij is beschikbaar in vier kleuren.


Meer over eekhoorns

Eekhoorns leven het liefst in het bos, of een omgeving die erop lijkt, omdat ze daar het meeste voedsel kunnen vinden. Maar ook in de stad kan je eekhoorns op visite krijgen, want ze gaan al snel verder dan het bos wanneer ze op zoek zijn naar eten. Ze eten voornamelijk eikels, maar omdat dit niet het hele jaar door te vinden is, zijn ze soms ook iets minder kieskeurig.

Een leuk feitje over eekhoorns is dat ze vergeetachtig zijn. Ze vergeten iets te vaak waar ze hun voedsel hebben verstopt. Maar een voordeel ervan is dat deze nootjes die zij begraven ontkiemen tot nieuwe bomen.

Bron: https://www.eigenhuisentuin.nl/tuin/tuinieren/zo-krijg-je-meer-eekhoorns-in-je-tuin

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen