Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste denkspelletjes voor honden 2024

Honden zijn intelligente dieren. Ze begrijpen veel en voelen bepaalde spanningen of angsten aan. Ze kunnen zich hierin blijven ontwikkelen, daardoor worden ze steeds slimmer. Je kan jouw hond op verschillende manieren trainen. Er zijn bijvoorbeeld hondentrainingen en er zijn talloze manieren om zelf met jouw hond te gaan trainen.

Ook zijn er denkspelletjes voor honden. Hiermee prikkel je hem of haar op mentaal en fysiek gebied. Er zijn veel voordelen van denkspelletjes. Bijvoorbeeld: je versterkt de band tussen jou en je hond en zo blijft hij gestimuleerd. Doordat jouw hond gestimuleerd wordt blijft hij langer jong in mentaal opzicht.

Wanneer je klaar bent met het lezen van dit artikel, ben je meer te weten gekomen over welke denkspelletjes er voor honden allemaal beschikbaar zijn.


1. Trixie Honden Activity Flip Board

Het eerste denkspel van deze lijst is een erg populair denkspelletje voor honden. Met dit denkspel moet jouw hond zijn best doen om aan eten te komen. Je vult de bakjes met bijvoorbeeld hondenbrokken en honden zullen in het begin moeten uitzoeken hoe ze het voedsel eruit moeten krijgen. Hierdoor blijft de hond bezig en wordt hij mentaal gestimuleerd en gemotiveerd want als hij het spelletje oplost krijgt hij een beloning.

Dit spelletje wordt door honden niet als extreem moeilijk ervaren. Na een tijdje wordt het eenvoudig voor hem en is het geen uitdaging meer, maar daar wordt het spelletje voor de hond niet minder leuk om. Om te beginnen met het trainen van jouw hond is dit ideaal. Als hij dit spelletje een tijdje heeft gespeeld en je denkt dat hij het spelletje wel heeft uitgespeeld, dan is het misschien een goed idee om over te stappen op een nieuw spelletje voor jouw hond. Hierdoor kan hij zich weer verder ontwikkelen.

In onze ogen betaal je een goede prijs voor dit product. Ook zit hier nog een speciale actie op: Hoe meer je hier van koopt, hoe hoger de korting wordt. Bij aankoop van 2 artikelen krijg je 14% korting, bij aankoop van 3 krijg je 28% korting en bij aankoop van 4 krijg je 29% korting. Dit spel zal het geld zeker waard zijn.


2. Tectake Hondentunnel

De Tectake Hondentunnel is een tunnel van 5 meter lang waar jouw hond doorheen kan proberen te komen. Deze tunnel is ideaal om in de tuin te plaatsen. Het is eenvoudig om hem op te zetten en het is ook goed te doen om hem weer op te bergen. Dat komt mede doordat je samen met de tunnel, 12 haringen en ook nog een draagtas geleverd krijgt.

Van de ene kant naar de andere kant van de tunnel komen is een plezierige bezigheid voor een hond. Een hond krijgt hier ook nog eens meer vertrouwen door en hij krijgt van dit speelgoed meer discipline. Ook is het heerlijk om jouw hond bezig te zien met deze tunnel, terwijl jij in de tuin van het lekkere weer kan genieten.


3. Trixie Turn Around denkspelletje voor honden

De Trixie Turn Around is opnieuw een manier waarop jouw hond zijn eten kan verdienen. Met dit spelletje wordt jouw hond nog meer uitgedaagd om te werken voor zijn voedsel. Maar dit spelletje is wel een stukje moeilijker voor jouw hond dan het spel die op nummer 1 staat in onze lijst.

De Trixie Turn Around bevat 3 buisjes. Deze buisjes kun je vullen met bijvoorbeeld brokjes. Als je de buisjes gevuld hebt, doe je de dopjes er weer op. Als dit gebeurt is kan jouw hond beginnen met spelen. Het lijkt heel eenvoudig, je hond hoeft alleen maar het buisje om te draaien en er valt eten uit. Maar zo eenvoudig gaat het niet, want de dopjes bevatten 3 gaten aan de bovenkant. Door deze gaten is het niet gegarandeerd dat er eten uitkomt wanneer jouw hond het buisje omdraait. Hierdoor blijft het een uitdaging voor de hond.

Als je denkt dat jouw hond klaar is voor een nieuwe uitdaging is de Trixie Turn Around een goede opvolger voor het Trixie Activity Flip Board. De prijs van de Trixie Turn Around ligt iets hoger dan de prijs van het Trixie Activity board. Maar ook dit product is zijn prijs waard, want het is een erg leuke bezigheid voor jouw hond en het is nog gezond ook!


4. Trixie Memory Trainer denkspelletjes voor honden

De Trixie Memory trainer is een zeer uitdagend spel voor een hond. Het is de bedoeling dat jij als baasje het apparaat vult met iets lekkers voor de hond. Je kan natuurlijk ook gewoon zijn dagelijkse eten erin doen.

Om het lekkers in het bakje te krijgen moet de hond op een knop drukken. Deze knop staat op een aparte schijf. Deze schijf kan jij neerzetten waar je maar wilt. Ik raad aan dat je in het begin de knop dicht bij het apparaat zet. Zo kan jouw hond ontdekken dat deze 2 voorwerpen bij elkaar horen. Als hij dit heeft ontdekt, moet hij leren hoe hij op de knop drukt. Wanneer hij op de knop drukt ziet hij dat er iets lekkers voor hem uit het apparaat komt. Als hij goed doorheeft dat hij iets lekkers krijgt wanneer hij op de knop drukt kan je de knop verder van het apparaat plaatsen. Door dit te doen blijft het spelletje leuk en uitdagend.

De Trixie Memory is een erg leuk en uitdagend spel voor jouw hond. Er zitten alleen 2 nadelen aan dit apparaat: Je betaalt een hogere prijs in vergelijking met de andere spelletjes uit deze lijst en het apparaat werkt op 3 AAA-batterijen en de afstandsbediening werkt op 4 C-baby batterijen. De batterijen zitten er niet standaard bij. Als je overweegt de Trixie Memory trainer te kopen en je hebt het geld er voor over. Dan is dit zeker een goede aankoop.


5. Trixie Slide & Feed denkspelletjes voor honden

Tot slot komen we aan bij het Trixie Slide & Feed Strategiespel. Dit spel is bedoeld om een hond op spelende wijs een beloning te laten verdienen. Hiermee stimuleer je een hond om inspanningen te verrichten in ruil voor bijvoorbeeld iets lekkers. Maar je kan dit spel ook gewoon gebruiken voor het dagelijkse eten van jouw hond. Hiermee wordt eten een stuk uitdagender en leuker gemaakt. Het Trixie Slide & Feed spel zorgt er ook nog voor dat een hond niet zomaar al het eten in 1 keer naar binnen schrokt.

Ben jij op zoek naar een bak waar je je hond zijn eten in kan doen, maar waar hij wel bij na moet denken voordat hij zijn eten kan bemachtigen? Dan is het Trixie Slide & Feed strategiespel echt iets voor jou! Je betaalt er ook nog eens een niet al te hoge prijs voor. Een echte aanrader dus.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen