Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

Beste aquarium verlichting | Top 5 van 2024

Licht in je aquarium is gunstig voor je vissen, de groei van de planten en de sfeer in je huis! Verdiep je daarom in leuke en praktische verlichting voor je aquarium. Je kunt natuurlijk kiezen voor simpel wit licht, maar er zijn ook genoeg opties in andere kleuren. Zelfs zijn er lampen waarvan je de kleur kunt veranderen door middel van een kleine afstandsbediening.

Wanneer je op zoek bent naar de beste verlichting voor je aquarium, heb je keuze uit verschillende opties. We zullen hier een overzicht geven van verlichtingstypes en aanbevelingen voor de beste gloei-, LED- of T5-verlichting. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken die bij jouw aquarium past!

Dit zijn de 5 beste aquarium verlichtingen volgens ons

Kies voor wat jij het mooiste vindt, want het geeft natuurlijk wel sfeer aan je huis. Maar vergeet natuurlijk ook niet om de energie te denken. Er zijn namelijk lampen die heel veel energie besparen vergeleken met andere! Die worden dus ook eerder aangeraden. Lees snel verder naar de top 5 beste aquarium verlichting van 2024.


1. ProAqua Aquariumverlichting

Deze lamp met 24 kleine led lampjes heeft een unieke vorm, waarmee hij op vrijwel ieder aquarium glas te plaatsen is. En je kunt hem eenvoudig bedienen met de aan/uit knop. En er wordt een snoer van 1 meter meegeleverd zodat je hem makkelijker in een stopcontact kunt plaatsen. Het is een leuke lamp met een mooi design waarmee de planten ook nog eens goed groeien.

Voor sommige mensen zou de lamp misschien wat fel kunnen zijn, maar dan kun je hem wat lager plaatsen. Dan kun je ook niet in de lamp kijken. Volgens verschillende kopers wordt de lamp wel warm, maar heeft dat nog nooit gezorgd voor problemen. Een tip van een aquarium specialist was om de lamp maar 8 uur per dag aan te laten staan. Voor de planten werkt dat heel goed, de planten doen het super. Al met al een super lampje en zeker zijn geld meer dan waard.


2. Superfish Retro Led met Controller

Voor de dieren en planten in je aquarium is het heel belangrijk dat ze goede verlichting hebben en dat je deze goed onder controle hebt. Dit heeft namelijk invloed op het dag- en nachtritme van je vissen en op de groei van je planten. Met de controller kun je de verlichting in je aquarium op gewenste tijden aan en uit zetten. Ook kun je voor een zonsopgang- en ondergang kiezen, in 30 seconden of in 10 minuten. Deze rustige lichtovergang zullen de bewoners van je aquarium heel erg waarderen. Als er namelijk een lamp ineens aan gaat kunnen de vissen daar heel erg van schrikken en dat is slecht voor hun gezondheid. Ook kun je een tijdklok instellen wanneer het licht aan en uit moet gaan.

Volgens de kopers is het een must voor elke aquarium liefhebber. Het is niet alleen erg mooi om te zien dat het licht langzaam aan of uit gaat, maar ook dat je kunt zien dat de vissen langzaam actiever worden naarmate het licht meer aan gaat.


3. HBKS Aquarium Verlichting

Deze lamp zorgt voor licht, maar ook decoratie binnen je aquarium. Het is makkelijk te koppelen aan je pomp en zorgt voor een prachtige lichtshow. Voor het beste effect kun je hem het beste op de bodem van je aquarium zetten. Hij is zo ontwikkeld dat de bubbels en stralen perfect op elkaar aansluiten zodat het effect optimaal is. Het is zelfs mogelijk om meerdere aquarium led decoratie aan te sluiten, om het een echt paradijs te maken daarbinnen.

De zes verschillende ledlampen maken het mogelijk om ongeveer elke kleur te creëren. En de bubbels zorgen voor zuurstof voor uw aquarium dieren. Haal alle artikelen uit de verpakking en plaats de led decoratie in je aquarium. Zorg dat je een luchtbuis hebt die van je pomp naar het led apparaat gaat. Wanneer alles is aangesloten moet je het apparaat eerst 1 uur in het water laten liggen voordat je hem aanzet. En hij is eenvoudig om schoon te maken.


4. VidaXL Led Onderwaterlamp

Deze lamp is speciaal ontworpen voor vissenkommen en aquaria met zijn vele en prachtige kleuren. Je hebt de mogelijkheid om de kleur te veranderen door middel van een kleine afstandsbediening. Dit geeft ‘s avonds een knusse sfeer in het aquarium, maar ook voor je huis. En als je dan ook nog een luchtpomp (wordt niet meegeleverd) in je aquarium hebt, kun je bubbels maken! Gegarandeerd een lange levensduur, omdat de lamp waterdicht is en perfect afgesloten. En hij is zowel energiebesparend als milieuvriendelijk!

Hij werkt heel goed, blijft goed plakken op het aquarium en komt niet vanzelf los. Je kunt hem gebruiken als aquariumlamp, of je kunt hem in het water plaatsen. Een nadeel aan de lamp is dat je hem niet kunt aansluiten op een tijdschakelaar. Als je dit doet en hij gaat weer aan heeft hij de laatst ingestelde kleur niet onthouden. Dus gaat het licht knipperen en dat is niet fijn voor de vissen.


5. Aquarium led strip blauw

Deze blauwe (waterdichte) led strip geeft een zeer hoge lichtopbrengst. Je kunt hem dus heel goed gebruiken om je aquarium te verlichten, maar ook rondom de vijver en in de tuin. De set is helemaal compleet, dus je hoeft niets erbij te kopen. Maar hoe kan het zijn dat de lichtopbrengst zo krachtig is? Dat komt door de 60 leds per meter! Zo bereikt het licht van de lamp ook de bodem van het aquarium en komen de vissen en de planten nog beter tot hun recht. En ondanks de krachtige lampen, is hij nog steeds erg energiezuinig met een gebruik van maar 14,4 watt per meter.

De strips worden helemaal waterdicht, kant en klaar, geleverd. Als je ze dan zelf op maat wil maken kan dat. De strip is voorzien van een gemonteerde aansluitkabel, die je kunt verlengen. Zo is de kabel altijd lang genoeg om aan te sluiten op iedere plek.

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen