Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

DIY: Anti schrokbak zelf maken in 5 stappen

Wat is een anti-schrokbak en waarom heb je er een nodig?

Een anti-schrokbak is een speciaal ontworpen voerbak voor honden die te snel eten. Het helpt je hond om langzamer en bewuster te eten, wat beter is voor zijn gezondheid. Snel eten kan namelijk leiden tot maagtorsie, een gevaarlijke aandoening. Wil je meer weten over de beste anti-schrokbakken voor honden? Bekijk dan onze blog: https://dierboel.nl/beste-anti-schrokbak-voor-hond/


Anti-schrokbak zelf maken: wat heb je nodig?

Het is niet moeilijk om zelf een anti-schrokbak te maken. Je hebt slechts een paar materialen en wat creativiteit nodig. Hier zijn de basisbenodigdheden:

 1. Een gewone voerbak
 2. Veilige, niet-giftige materialen om hindernissen te maken (zoals siliconen cupcakevormpjes, tennisballen of gladde stenen)
 3. Een beetje geduld en doorzettingsvermogen

Stap-voor-stap een anti-schrokbak zelf maken

Nu je weet wat je nodig hebt, is het tijd om aan de slag te gaan met het maken van je eigen anti-schrokbak. Volg deze eenvoudige stappen om een effectieve en veilige schrokbak voor je hond te maken:

Stap 1: Kies een voerbak Kies een voerbak die groot genoeg is voor je hond en gemakkelijk te reinigen is. Een roestvrijstalen of keramische bak werkt goed.

Stap 2: Kies hindernissen Kies hindernissen die groot genoeg zijn om je hond te laten werken voor zijn eten, maar niet zo groot dat hij gefrustreerd raakt. Enkele ideeën zijn siliconen cupcakevormpjes, tennisballen of gladde stenen.

Stap 3: Plaats de hindernissen Plaats de hindernissen in de voerbak op een manier die je hond dwingt om langzamer te eten. Je kunt ze bijvoorbeeld in een cirkel plaatsen of in een willekeurig patroon.

Stap 4: Test de anti-schrokbak Geef je hond eten in de nieuwe anti-schrokbak en kijk hoe hij ermee omgaat. Als hij nog steeds te snel eet, pas dan de hindernissen aan of voeg er meer toe.

Stap 5: Maak aanpassingen indien nodig Blijf de anti-schrokbak aanpassen totdat je hond langzamer en rustiger eet. Het kan even duren voordat je de perfecte combinatie van hindernissen hebt gevonden, maar het is het waard voor de gezondheid van je hond.


Alternatieve ideeën voor een zelfgemaakte anti-schrokbak

Als je iets anders wilt proberen, zijn er nog andere creatieve ideeën voor het maken van een anti-schrokbak:

 1. Gebruik een muffinbakblik: Vul elk vakje van een muffinbakblik met een beetje hondenvoer. Dit zorgt ervoor dat je hond zijn eten uit elk vakje moet halen, waardoor hij langzamer eet.
 2. Maak een ‘snuffelmat’: Een snuffelmat is een mat gemaakt van stukjes stof waarin je hondenvoer kunt verstoppen. Je hond moet dan snuffelen en zoeken naar zijn eten, wat helpt om het eettempo te verlagen. Om een snuffelmat te maken, heb je een plastic anti-slip mat en fleecede dekens nodig. Knip de dekens in stroken en knoop ze stevig aan de mat vast. Verstop vervolgens het voer tussen de stroken stof.
 3. Gebruik een langwerpige schaal: Plaats het hondenvoer in een langwerpige schaal of dienblad, zodat je hond zijn hoofd van de ene kant naar de andere kant moet bewegen om te eten. Dit vertraagt het eetproces aanzienlijk.
 4. Voerpuzzels: Je kunt eenvoudige voerpuzzels maken met behulp van lege plastic flessen of dozen. Maak gaten in de fles of doos die groot genoeg zijn voor hondenvoer om eruit te vallen. Vul het vervolgens met voer en sluit het af. Je hond moet dan met de fles of doos rollen en schudden om het voer eruit te krijgen.

Tips voor succes met je zelfgemaakte anti-schrokbak

Om het beste resultaat te krijgen met je zelfgemaakte anti-schrokbak, zijn hier enkele tips om in gedachten te houden:

 1. Gebruik altijd veilige, niet-giftige materialen die geen schade kunnen toebrengen aan je hond. Vermijd scherpe voorwerpen of kleine voorwerpen die ingeslikt kunnen worden.
 2. Wees geduldig en geef je hond de tijd om te wennen aan zijn nieuwe anti-schrokbak. In het begin kan het even duren voordat hij het doorheeft, maar met wat aanmoediging zal hij snel leren.
 3. Observeer je hond tijdens het eten om ervoor te zorgen dat hij geen problemen ondervindt met de zelfgemaakte anti-schrokbak. Als je merkt dat hij gefrustreerd raakt of moeite heeft met eten, pas dan de hindernissen aan of probeer een andere methode.
 4. Maak de anti-schrokbak regelmatig schoon om ervoor te zorgen dat deze hygiënisch blijft en vrij is van bacteriën.

Conclusie

Het maken van een anti-schrokbak voor je hond is een leuke en creatieve manier om zijn eetgewoonten te verbeteren en zijn gezondheid te beschermen. Met een paar eenvoudige materialen en wat geduld kun je een effectieve en veilige oplossing creëren die je hond helpt om langzamer en bewuster te eten. Vergeet niet om onze blog over de beste anti-schrokbakken voor honden te bekijken als je meer inspiratie wilt

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen