Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

11 Leuke Feiten Over Zwarte Katten

Zwarte katten zijn misschien wel de meest mysterieuze en fascinerende dieren op aarde. Ze hebben een rijke geschiedenis en worden vaak geassocieerd met bijgeloof, hekserij en Halloween. Maar wist je dat er nog veel meer interessante dingen zijn om te weten over deze prachtige dieren? In dit artikel ontdek je 11 leuke feiten over zwarte katten die je zeker zullen verbazen. Lees verder en ontdek wat zwarte katten zo speciaal maakt!


1. De Geschiedenis van Zwarte Katten en Heksen

Zwarte katten worden vaak in verband gebracht met Halloween, hekserij en ongeluk. In de Middeleeuwen dachten mensen zelfs dat zwarte katten vriendjes waren van heksen of heksen in een andere vorm. Dit zorgde voor veel onnodige angst en het doden van zwarte katten en soms hun baasjes. Vandaag de dag zijn er nog steeds mensen die bang zijn voor zwarte katten.


2. Zwarte Katten Kunnen Je Liefdesleven Helpen

In sommige landen geloven mensen dat zwarte katten juist geluk brengen in de liefde. In Japan denken ze bijvoorbeeld dat single vrouwen met een zwarte kat meer geliefden aantrekken. In Engeland is een zwarte kat een populair huwelijkscadeau, omdat het geluk en blijdschap zou brengen.


3. Zwarte Katten Hebben Een Zeegeschiedenis

Zeelui namen vroeger katten mee op hun schepen om muizen en ratten te bestrijden. Britse zeelui dachten dat een zwarte kat geluk bracht en zorgde voor een veilige terugkeer naar huis. Piraten hadden gemengde gevoelens: een zwarte kat die naar je toe liep betekende ongeluk, maar een zwarte kat die weg liep betekende geluk.


4. Zwarte Katten Kunnen Ziektes Weerstaan

Onderzoekers ontdekten dat de genetische mutaties die zwarte katten hun zwarte vacht geven, hen ook kunnen beschermen tegen ziektes. Dit komt doordat de mutaties invloed hebben op dezelfde genen die sommige mensen resistent maken tegen HIV.


5. Zwarte Katten Kunnen Van Kleur Veranderen

Als jouw zwarte kat graag in de zon ligt, kunnen de UV-stralen de zwarte kleurstof in de vacht afbreken en veranderen in een roestige kleur. Maar als de haren uitvallen, groeien er weer nieuwe zwarte haren terug.


6. In Sommige Landen Brengen Zwarte Katten Geluk

In Schotland betekent een zwarte kat voor de deur dat er geld aankomt. In Frankrijk en Duitsland worden zwarte katten ook geassocieerd met financieel geluk en voorspoed.


7. Zwarte Katten Zijn Geen Ras

Er zijn veel kattenrassen die een zwarte vachtkleur kunnen hebben, maar zwart is geen specifiek ras. Alleen de Bombay kat is speciaal gefokt om een zwarte vacht, zwarte voetzooltjes en zwarte snorharen te hebben.


8. Zwart Is Genetisch Dominant

Zwarte vachtkleur is genetisch dominant bij katten, hoewel de meeste zwarte katten toch wat witte vlekjes hebben. Zwart is de meest voorkomende kleur bij huiskatten.


9. De Meeste Zwarte Katten Hebben Gele Ogen

De oogkleur van katten varieert, maar de meeste zwarte katten hebben gele of gouden ogen. Het contrast tussen de zwarte vacht en gele ogen maakt deze katten extra bijzonder.


10. Zwarte Katten Hebben Hun Eigen Dag

Elke kat denkt dat elke dag speciaal voor hen is, maar zwarte katten hebben een eigen dag: 27 oktober, vlak voor Halloween. Op deze Nationale Zwarte Kattendag vieren we zwarte katten en proberen we de mythes over ongeluk te verdrijven.


11. Patronen Kunnen Verborgen Zitten Onder Zwarte Vacht

Als je goed kijkt naar een zwarte kat in het zonlicht, kun je soms vage strepen in de vacht zien. Dit komt omdat de genetisch dominante gestreepte tabby-patronen verborgen kunnen zitten onder de zwarte kleur.


Nu je deze leuke feiten kent, kun je nog meer genieten van zwarte katten en de bijzondere verhalen en eigenschappen die ze met zich meedragen!

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen