Gratis verzending vanaf €30,- | Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis | 14 Dagen bedenktijd
Gratis verzending vanaf €30,-
Op werkdagen vóór 15:00 besteld, morgen in huis
14 Dagen bedenktijd
0

10 Leuke feitjes over witte katten

Welkom in de wereld van witte katten! Deze pluizige, sneeuwwitte vriendjes zijn bijzonder en oh zo schattig. In dit blog gaan we je alles vertellen over deze prachtige katten. We hebben 10 superleuke feitjes voor je op een rijtje gezet.


Feitje 1: Veel verschillende rassen kunnen wit zijn

Witte katten zijn niet van één ras. Er zijn veel rassen die een witte vacht kunnen hebben. Zoals Perzische katten, Turkse Angora’s en Siamese katten. Het komt door een speciaal gen dat hun vacht helemaal wit is.


Feitje 2: Witte katten kunnen bijzondere oogkleuren hebben

Witte katten hebben soms hele mooie oogkleuren. Zoals blauw, groen, geel, oranje of zelfs verschillende kleuren in één oog! Dat komt door de kleurstof in hun lichaam, die ook hun vacht wit maakt.


Feitje 3: Veel (maar niet alle) witte katten zijn doof

Veel witte katten kunnen niet horen. Dat komt door dezelfde genen die hun vacht wit en hun ogen mooi maken. Vooral witte katten met blauwe ogen zijn vaker doof. Maar wees niet bang, dove katten kunnen nog steeds een fijn leven hebben!


Feitje 4: Witte katten zijn niet albino

Witte katten zijn niet hetzelfde als albino katten. Albino katten hebben geen kleurstof in hun huid, vacht en ogen. Je kunt zien of een kat albino is door naar de ogen te kijken. Albino katten hebben vaak hele lichte blauwe, roze of rode ogen.


Feitje 5: Witte katten kunnen ook verbranden door de zon

Net als mensen kunnen witte katten verbranden door de zon. Ze kunnen zelfs huidkanker krijgen. Bescherm je witte kat tegen de zon door ze binnen te houden als de zon heel fel is, de gordijnen dicht te doen, of speciale zonnebrandcrème voor katten te gebruiken.


Feitje 6: Witte katten brengen geluk In sommige landen brengen witte katten geluk en voorspoed.

Het Japanse Gelukskatje (Maneki Neko) is vaak een witte kat. Mensen zetten deze beeldjes bij hun huis of winkel om geluk aan te trekken.


Feitje 7: Veel witte katten hebben in het

Witte Huis gewoond Het is best toepasselijk dat er witte katten in het Witte Huis hebben gewoond, toch? Verschillende Amerikaanse presidenten hadden witte katten. Zoals Rutherford B. Hayes, Gerald Ford en Jimmy Carter. Ze hadden Siamese katten en Turkse Angora’s.


Feitje 8: Witte Perzische katten zijn het populairst

De witte Perzische kat is heel populair. Ze hebben een lange, zachte vacht en grote, mooie ogen. Ze zien er heel elegant uit! Maar je moet ze wel goed verzorgen, anders wordt hun vacht vies en in de war. Regelmatig borstelen en kammen is belangrijk om je witte Perzische kat er mooi uit te laten zien.


Feitje 9: Witte katten zijn het minst voorkomend

Er zijn veel verschillende kleuren en patronen bij katten, zoals gestreept, gevlekt, lapjeskat en zwart met wit. Maar van alle katten met één kleur is wit het minst voorkomend. Dat maakt witte katten extra bijzonder!


Feitje 10: Witte katten worden gezien als verlegen

Elke kat heeft een eigen karakter, maar soms denken mensen dat katten met een bepaalde kleur een bepaald gedrag hebben. Zoals rode katten die heel vriendelijk zijn en zwarte katten die heel lief zijn. Witte katten worden vaak gezien als verlegen en rustig. Maar onthoud dat elke kat anders is, dus niet alle witte katten zijn hetzelfde.


Nu weet je een heleboel leuke feitjes over witte katten! Ze zijn bijzonder, mooi en hebben soms heel aparte oogkleuren. We hopen dat je nu nog meer van witte katten houdt. Misschien heb je zelf wel zo’n mooie witte kat thuis!

Was dit artikel behulpzaam?

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen